wołowina wellington

diabolic cook
diabolic cook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
diaboliccook
WOŁOWINA WELLINGTON

WOŁOWINA WELLINGTON 1195

2
WOŁOWINA WELLINGTON Czy mieliście kiedyś, po zjedzeniu jakiegoś dania wrażenie, że lepiej być nie może... że jest to danie, które zażyczylibyście sobie jako ostatnie, które macie zjeść... Dla mnie Zobacz więcej
Dzisiaj przepis naprawdę wyjątkowy! Będzie to wykwintna, świąteczna wersja wołowiny wellington według przepisu samego Gordona Ramsay'a. Wołowina wellington to jedno z najbardziej znanych dań Zobacz więcej
Łatwe, a zarazem bardzo efektowne i smaczne danie. Składniki: sznycle wołowe 4 (ok. 0,5 kg) sól, pieprz olej 2 łyżki musztarda szynka szwarcwaldzka 8 plastrów ciasto francuskie 1 opakowanie jajo 1 Zobacz więcej
Od dawna chciałem zrobić to danie jednak od dłuższego czasu nie mogłem dostać polędwicy wołowej , ani innego mięsa które by się do tego nadawało. Przepis na to danie wzięty został od Ramsaya i Zobacz więcej
Witajcie:) Na Świąteczny obiad jako danie główne proponuje angielski Beef Wellington Na 6 porcji 1 kg polędwicy wołowej(środkowa część) 200g szynki Prosciutto ciasto francuskie24*40cm 2-3 kapelusze Zobacz więcej
Udziec wołowy, który kupiłam z zamiarem zrobienia świątecznego wellingtona (ceny polędwicy przyprawiły mnie o zawrót głowy i drżenie portfela), w końcu doczekał się i wylądował na stole. Bynajmniej, Zobacz więcej
:)) - zrobienie japońskiego bento - przygotowanie dania wg przepisu Gordona Ramsaya - upieczenie wołowiny wellington - upieczenie ryby w solnej skorupce - zrobienie dżemu lub marmolady z warzyw(a) - Zobacz więcej
faszerowane np. pieczarkami, w formie krokietów, a nawet używane są do tak wyszukanych potraw jak wołowina alla wellington (za której zrobienie zbieram się już jakiś czas). Najsmaczniejsze naleśniki Zobacz więcej
Wołowina Wellington to bardzo popularne danie kuchni brytyjskiej, którego pochodzenie jest kwestią sporną - według niektórych danie to zostało nazwane na cześć Arthura Wellesleya, pierwszego księcia Zobacz więcej
Za tradycyjnymi mielonymi kotletami nie przepadam. Chyba po prostu mi się przejadły i obecnie wydają mi się zbyt nudne, aby serwować je na obiadowym talerzu. Kotlety wellington sprawiły jednak, że Zobacz więcej
Beef wellington topotrawa, doktórej zabieraliśmy się zedwa lata… Awszystko dlatego, żeGordon Ramsey nie chciał przyjechać ipokazać jak się go robi Wkońcu zokazji tego, żezbliżają się święta Zobacz więcej
zagniotłem i wstawiłem do lodówki. Efekt. Ciasto nie przypomina w żaden sposób francuskiego ale jest bardzo zbliżone do kruchego. Nadzieniem jest gęsta masa z zimowych warzyw z jesiennymi grzybami. Zobacz więcej
Veau en croûte to moja wersja słynnego Boeuf en croûte, znanego szerzej jako Beef Wellington. O to, kto jest autorem tej potrawy - Francuzi, czy Anglicy od niemal zawsze spierają się historycy z obu Zobacz więcej
, z którym miałam przyjemność już gotować. Przygotował on wspaniałą wołowinę Wellington. Można też było spróbować świeżo wędzonych ryb: halibuta i łososia. Wybór dań, przekąsek, deserów... był nie do Zobacz więcej
. Może warto zachować zdrowy rozsądek i powiedzieć sobie szczerze, że czasem ważniejszy od przygotowania wołowiny Wellington w samodzielnie robionym cieście francuskim jest wypad do kina z Zobacz więcej
w to, by znaleźć się tu, gdzie jest. Jego droga do sukcesu nie była łatwa, czytałam wiele artykułów o jego początkach we Francji. Było naprawdę ciężko, ale nie poddał się i osiągnął ogromny sukces. Zobacz więcej
pinupmary
pinupmary Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PinUpMary
Beef Wellington *  ABC

Beef Wellington * ABC 398

1
Witajcie ! Zawsze chciałam zrobić Beef Wellington i moje przeczucia mnie nie myliły . Wydawał mi się tak kuszącym daniem... W mojej wersji jest równie rewelacyjny ! Wygląda pięknie i jest przepyszny . Zobacz więcej
uwagę. Spod naszych rąk wychodzą takie dania jak: Consomme na bazie wołowiny, Wołowina wellington z sosem bearnaise, Crepes suzzete czy Creme brulee. Wszystkie przygotowane potrawy jemy wspólnie i są Zobacz więcej
:) Polędwica wieprzowa, którą przygotowałam jest tańszą wersją dostojnego dania, którym się inspirowałam. Konkretnie wołowiną Wellington, którą planuję kiedyś zrobić w klasycznej wersji na specjalną Zobacz więcej
kulinarnych. Tak jak dotychczas, zdjęciami do strony zajmuje się moja druga połowa. Będziecie mogli nas poznać w zakładce „O NAS” Jesteśmy Wam ogromnie wdzięczni za masę maili i komentarzy z Zobacz więcej