wołowina wieprzowina makaron chiński

Składniki na 3-4 osoby: 200 g nudli (makaron chiński taki, który gotuje się poniżej 10 minut, ja miałam 3 minutowy) 2 marchewki 8 pieczarek papryczka chili do smaku 2 ząbki czosnku 1/2 cebuli olej do Zobacz więcej
Jest tyle wersji tego dania ile osób je robiących. Proste. Szybkie. Efektowne i smaczne. Zawsze smakuje. Może być łagodne lub pikantne. Polecam wszystkim. Zachęcam do gotowania. 200 g wieprzowiny lub Zobacz więcej
Pojechana Kuchnia
Pojechana Kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pojechana Kuchnia
Sajgonki

Sajgonki 423

0
Sajgonki już dawno zadomowiły się na polskim rynku kulinarnym. Skąd pochodzą? To proste – z Wietnamu, choć pod różnymi postaciami można je spotkać w całej Azji Południowej. Warto pokusić się i Zobacz więcej
baaaraneeek
baaaraneeek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ALBA
WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU

WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU 959

0
Kurczak w pomarańczach » Wieprzowina po chińsku „Wieprzowina po chińsku jest wyjątkową potrawą, którą już pewnie niejeden z nas próbował w restauracji chińskiej. Ale wiadomo, że taka przyrządzona Zobacz więcej
Bułki z pieczarkami i ... » Wieprzowina w sosie bazyliowym z trawą cytrynową Z przyjemnością przyjęłam kolejną paczkę z produktami firmy Blue Dragon. Tym razem testowaliśmy produkty z kuchni chińskiej Zobacz więcej
"Chow mein” prawdopodobnie zaraz po ”sweet and sour” jest najpopularniejszym daniem chińskiej kuchni. Zaletą makaronu chow mein jest to, że można go łączyć praktycznie z każdym dodatkiem. Chow mein Zobacz więcej
Smaczna i szybka potrawa kuchni chińskiej. Mięso dobrze jest odpowiednio wcześniej zamarynować, ale reszta czynności zajmie nam już tylko małą chwilę. Zamiast wołowiny można eksperymentować z innymi Zobacz więcej
cynamonu mieszanki przypraw: po 2 opakowania - do wołowiny po azjatycku, kurczak l`orange, wątróbka z owocami, makaron po chińsku do wieprzowiny przyprawy: po 30 g - shoarma, garam masala, imbir, Zobacz więcej
przepis. Jeśli używamy świeżych krewetek w pancerzykach, trzeba użyć ich ok. 450g. Należy je obrać, usunąć czarną żyłkę i obsmażyć na oleju przez pół minuty, zanim dorzucimy do woka warzywa.Krewetki Zobacz więcej
‚Szołmen’ – jak to spolszczył mój mąż , jest jednym z najpopularniejszych dań kuchni chińskiej. Chow Mein (czyt. czoł mejn)oznacza smażony makaron. Ja użyłam świeżego tagliatelle ale można użyć Zobacz więcej
Strona główna Kontakt Współpraca Przystawka – roladki z szynki Jeśli robiliście jajka z szynką to z całą pewnością został Wam farsz, który możecie śmiało wykorzystać do przygotowania niezwykle Zobacz więcej
odpowiednio wprawione w życie pomogą nam wyczarować cudo. Przygotuj patelnię, większy garnek na sos i garnek na makaron. Składniki: makaron – użyliśmytortiglioni, ale idealnie sprawdzi się penne, Zobacz więcej
, jest też prosty i bardzo smaczny. Do ataku zatem. Porcja dla trzech osób: 200gram Makaronu chińskiego PSZENNEGO (nie może być ani ryżowy, ani sojowy. u mnie wypadlo na somen) Dwie piersi z kurczaka Zobacz więcej
« Skrzydełka w maśle ... Żeberka po chińsku ze smażonym makaronem ryżowym Jako że uwielbiam potrawy z budek z chińskim jedzeniem (wiem, wstyd się przyznać), któych pełno na naszych ulicach, Zobacz więcej
Ponieważ uwielbiam kuchnię chińską i azjatycką zaczynam daniem typu Chow Mein :-) Chow Mein to danie przyrządzone z makaronu podsmażonego w woku z różnymi dodatkami. Uwielbiam eksperymentować z Zobacz więcej
W Egipcie byłam 2 tygodnie, były to wakacje pełne relaksu i wypoczynku, obeszło się bez "zemsty faraona", pomimo dużej kosumpcji dań. Wszystkiego po trochu chciałoby się spróbować,pomimo że w takiupał Zobacz więcej
Uwaga, uwaga konkurs! ;) - przepis Marty Blog kulinarny Marty z wieloma świetnymi przepisami O mnie Top 10 Zdrowa żywność Bezglutenowe Księga Gości Kontakt Uwaga, uwaga konkurs! ;) Tym razem mam do Zobacz więcej
Pożywne i sycące azjatyckie danie, której podstawą jest rosół, makaron i inne składniki w zależności od receptur. W Japonii najczęściej z dodatkami w postaci ryb i warzyw, natomiast w Chinach - z Zobacz więcej
potrzebować? Dobór farszu jest dowolny, nie ma jednego, złotego środka na pyszne sajgonki. Właśnie to jest w nich najlepsze, że papier ryżowy nadziewamy tylko tym, czym chcemy. Składniki: papier Zobacz więcej
na przystawkę wjechały krewetkowo-warzywne egg rolls [sajgonki] i mocno zrumienione potstickers [pierogi] z wieprzowiną. Później zapewne pojawiły się miseczki ze stir-fry'ami z kiełków grochu, Zobacz więcej