wołowina wieprzowina makaron chiński

{{headerMessage}}
Składniki na 3-4 osoby: 200 g nudli (makaron chiński taki, który gotuje się poniżej 10 minut, ja miałam 3 minutowy) 2 marchewki 8 pieczarek papryczka chili do smaku 2 ząbki czosnku 1/2 cebuli olej do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jest tyle wersji tego dania ile osób je robiących. Proste. Szybkie. Efektowne i smaczne. Zawsze smakuje. Może być łagodne lub pikantne. Polecam wszystkim. Zachęcam do gotowania. 200 g wieprzowiny lub Zobacz więcej
Pojechana Kuchnia
Pojechana Kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pojechana Kuchnia
Sajgonki

Sajgonki 432

0
{{headerMessage}}
Sajgonki już dawno zadomowiły się na polskim rynku kulinarnym. Skąd pochodzą? To proste – z Wietnamu, choć pod różnymi postaciami można je spotkać w całej Azji Południowej. Warto pokusić się i Zobacz więcej
baaaraneeek
baaaraneeek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ALBA
WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU

WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU 993

0
{{headerMessage}}
się doskonale także w wersji ze zwykłym makaronem lub ryżem, który należy uprzednio ugotować, a pod sam koniec smażenia dodać na patelnię” Składniki na 2 porcje: 200 g mięsa wieprzowego np. karczku, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bułki z pieczarkami i ... » Wieprzowina w sosie bazyliowym z trawą cytrynową Z przyjemnością przyjęłam kolejną paczkę z produktami firmy Blue Dragon. Tym razem testowaliśmy produkty z kuchni chińskiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Chow mein” prawdopodobnie zaraz po ”sweet and sour” jest najpopularniejszym daniem chińskiej kuchni. Zaletą makaronu chow mein jest to, że można go łączyć praktycznie z każdym dodatkiem. Chow mein Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ogniu ok. 2 minuty, aż mięso zbrązowieje. Dodać brokuły i bulion wołowy. Zagotować. Mąkę kukurydzianą rozmieszać z odrobiną zimnej wody, wlać do woka i gotować jeszcze chwilę, mieszając, aż sos się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 50 dag karkówka zmielona, 25 dag słonina zmielona, 1 niepełna łyżka przyprawa Shoarma Royal Brand, 1/2 łyżeczki pieprz mielony, 1 sztuka cebula drobno pokrojona, 4 ząbki czosnku drobno Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przepis. Jeśli używamy świeżych krewetek w pancerzykach, trzeba użyć ich ok. 450g. Należy je obrać, usunąć czarną żyłkę i obsmażyć na oleju przez pół minuty, zanim dorzucimy do woka warzywa.Krewetki Zobacz więcej
Sabina Cuisine
Sabina Cuisine Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sabina Cuisine
Chow Mein z wołowiną

Chow Mein z wołowiną 90

2
{{headerMessage}}
‚Szołmen’ – jak to spolszczył mój mąż , jest jednym z najpopularniejszych dań kuchni chińskiej. Chow Mein (czyt. czoł mejn)oznacza smażony makaron. Ja użyłam świeżego tagliatelle ale można użyć Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dania chińskie Drób Jajka Karkówka Kasze Makarony Nabiał Naleśniki Napoje Napoje mleczne Pasty Pieczywo Pierogi Pizza Podroby Przetwory Ryby Ryż Sałatki Sosy Surówki Tortilla Warzywa Wędliny Zobacz więcej
Sezonowy garnek
Sezonowy garnek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sezonowy garnek
Makaron po Chińsku

Makaron po Chińsku 21

1
{{headerMessage}}
Makaron po Chińsku Danie mało kaloryczne, zdrowe, kolorowe – to makaron z warzywami i wołowiną. Mięso można zastąpić kurczakiem bądź wieprzowiną. Warzywa również możemy wybrać takie, jakie najbardziej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
odpowiednio wprawione w życie pomogą nam wyczarować cudo. Przygotuj patelnię, większy garnek na sos i garnek na makaron. Składniki: makaron – użyliśmytortiglioni, ale idealnie sprawdzi się penne, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, jest też prosty i bardzo smaczny. Do ataku zatem. Porcja dla trzech osób: 200gram Makaronu chińskiego PSZENNEGO (nie może być ani ryżowy, ani sojowy. u mnie wypadlo na somen) Dwie piersi z kurczaka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
« Skrzydełka w maśle ... Żeberka po chińsku ze smażonym makaronem ryżowym Jako że uwielbiam potrawy z budek z chińskim jedzeniem (wiem, wstyd się przyznać), któych pełno na naszych ulicach, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ponieważ uwielbiam kuchnię chińską i azjatycką zaczynam daniem typu Chow Mein :-) Chow Mein to danie przyrządzone z makaronu podsmażonego w woku z różnymi dodatkami. Uwielbiam eksperymentować z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W Egipcie byłam 2 tygodnie, były to wakacje pełne relaksu i wypoczynku, obeszło się bez "zemsty faraona", pomimo dużej kosumpcji dań. Wszystkiego po trochu chciałoby się spróbować,pomimo że w takiupał Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(22) Ciasta na zimno (4) Ciasta świąteczne (49) Ciasta z kremem (22) Ciasta z kruszanką (9) Ciasta z owocami (34) Serniki (37) Tarty i kruche ciasta (26) Ciasteczka i babeczki (79) Ciasto francuskie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pożywne i sycące azjatyckie danie, której podstawą jest rosół, makaron i inne składniki w zależności od receptur. W Japonii najczęściej z dodatkami w postaci ryb i warzyw, natomiast w Chinach - z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
potrzebować? Dobór farszu jest dowolny, nie ma jednego, złotego środka na pyszne sajgonki. Właśnie to jest w nich najlepsze, że papier ryżowy nadziewamy tylko tym, czym chcemy. Składniki: papier Zobacz więcej