wołowina wieprzowina makaron chiński

Składniki na 3-4 osoby: 200 g nudli (makaron chiński taki, który gotuje się poniżej 10 minut, ja miałam 3 minutowy) 2 marchewki 8 pieczarek papryczka chili do smaku 2 ząbki czosnku 1/2 cebuli olej do Zobacz więcej
Jest tyle wersji tego dania ile osób je robiących. Proste. Szybkie. Efektowne i smaczne. Zawsze smakuje. Może być łagodne lub pikantne. Polecam wszystkim. Zachęcam do gotowania. 200 g wieprzowiny lub Zobacz więcej
Pojechana Kuchnia
Pojechana Kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pojechana Kuchnia
Sajgonki

Sajgonki 415

0
Sajgonki już dawno zadomowiły się na polskim rynku kulinarnym. Skąd pochodzą? To proste – z Wietnamu, choć pod różnymi postaciami można je spotkać w całej Azji Południowej. Warto pokusić się i Zobacz więcej
baaaraneeek
baaaraneeek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ALBA
WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU

WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU 945

0
Kurczak w pomarańczach » Wieprzowina po chińsku „Wieprzowina po chińsku jest wyjątkową potrawą, którą już pewnie niejeden z nas próbował w restauracji chińskiej. Ale wiadomo, że taka przyrządzona Zobacz więcej
Bułki z pieczarkami i ... » Wieprzowina w sosie bazyliowym z trawą cytrynową Z przyjemnością przyjęłam kolejną paczkę z produktami firmy Blue Dragon. Tym razem testowaliśmy produkty z kuchni chińskiej Zobacz więcej
"Chow mein” prawdopodobnie zaraz po ”sweet and sour” jest najpopularniejszym daniem chińskiej kuchni. Zaletą makaronu chow mein jest to, że można go łączyć praktycznie z każdym dodatkiem. Chow mein Zobacz więcej
Smaczna i szybka potrawa kuchni chińskiej. Mięso dobrze jest odpowiednio wcześniej zamarynować, ale reszta czynności zajmie nam już tylko małą chwilę. Zamiast wołowiny można eksperymentować z innymi Zobacz więcej
cynamonu mieszanki przypraw: po 2 opakowania - do wołowiny po azjatycku, kurczak l`orange, wątróbka z owocami, makaron po chińsku do wieprzowiny przyprawy: po 30 g - shoarma, garam masala, imbir, Zobacz więcej
przepis. Jeśli używamy świeżych krewetek w pancerzykach, trzeba użyć ich ok. 450g. Należy je obrać, usunąć czarną żyłkę i obsmażyć na oleju przez pół minuty, zanim dorzucimy do woka warzywa.Krewetki Zobacz więcej
‚Szołmen’ – jak to spolszczył mój mąż , jest jednym z najpopularniejszych dań kuchni chińskiej. Chow Mein (czyt. czoł mejn)oznacza smażony makaron. Ja użyłam świeżego tagliatelle ale można użyć Zobacz więcej
Dania chińskie Drób Jajka Karkówka Kasze Makarony Nabiał Naleśniki Napoje Napoje mleczne Pasty Pieczywo Pierogi Pizza Podroby Przetwory Ryby Ryż Sałatki Sosy Surówki Tortilla Warzywa Wędliny Zobacz więcej
odpowiednio wprawione w życie pomogą nam wyczarować cudo. Przygotuj patelnię, większy garnek na sos i garnek na makaron. Składniki: makaron – użyliśmytortiglioni, ale idealnie sprawdzi się penne, Zobacz więcej
, jest też prosty i bardzo smaczny. Do ataku zatem. Porcja dla trzech osób: 200gram Makaronu chińskiego PSZENNEGO (nie może być ani ryżowy, ani sojowy. u mnie wypadlo na somen) Dwie piersi z kurczaka Zobacz więcej
« Skrzydełka w maśle ... Żeberka po chińsku ze smażonym makaronem ryżowym Jako że uwielbiam potrawy z budek z chińskim jedzeniem (wiem, wstyd się przyznać), któych pełno na naszych ulicach, Zobacz więcej
Ponieważ uwielbiam kuchnię chińską i azjatycką zaczynam daniem typu Chow Mein :-) Chow Mein to danie przyrządzone z makaronu podsmażonego w woku z różnymi dodatkami. Uwielbiam eksperymentować z Zobacz więcej
W Egipcie byłam 2 tygodnie, były to wakacje pełne relaksu i wypoczynku, obeszło się bez "zemsty faraona", pomimo dużej kosumpcji dań. Wszystkiego po trochu chciałoby się spróbować,pomimo że w takiupał Zobacz więcej
Uwaga, uwaga konkurs! ;) - przepis Marty Blog kulinarny Marty z wieloma świetnymi przepisami O mnie Top 10 Zdrowa żywność Bezglutenowe Księga Gości Kontakt Uwaga, uwaga konkurs! ;) Tym razem mam do Zobacz więcej
Pożywne i sycące azjatyckie danie, której podstawą jest rosół, makaron i inne składniki w zależności od receptur. W Japonii najczęściej z dodatkami w postaci ryb i warzyw, natomiast w Chinach - z Zobacz więcej
potrzebować? Dobór farszu jest dowolny, nie ma jednego, złotego środka na pyszne sajgonki. Właśnie to jest w nich najlepsze, że papier ryżowy nadziewamy tylko tym, czym chcemy. Składniki: papier Zobacz więcej
na przystawkę wjechały krewetkowo-warzywne egg rolls [sajgonki] i mocno zrumienione potstickers [pierogi] z wieprzowiną. Później zapewne pojawiły się miseczki ze stir-fry'ami z kiełków grochu, Zobacz więcej