Przepis na wołowina z cynaderkami

SePichce
SePichce Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SePichce.pl
Cynaderki

Cynaderki 2941

by Witold Wildner | | Cynaderki z cebulką i pieczonym chlebkiem Składniki: - nerki wieprzowe - cebula - chleb Nerki oczyszczamy z tłuszczu i moczymy w wodzie pół godziny. Następnie wrzucamy do Zobacz więcej
Cynaderki. Dla niektórych słowo-tajemnica. Dla innych coś, czego (jak się zarzekają) nigdy do ust nie wezmą. Cóż to takiego te cynaderki? To po prostu nerki, w tym przypadku wieprzowe. Kiedyś Zobacz więcej
paproszek
paproszek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Paproszkowe smaki...
Gulasz z cynaderek.

Gulasz z cynaderek. 2546

Potrawa trochę zapomniana, relikt PRL-u i barów mlecznych. A szkoda, bo bardzo smaczna i tania. Kilogram cynaderek to tylko 3,80 zł. Na pewno nie dla niechętnych podrobom. Ja uwielbiam cynaderki może Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Duszona wołowina

Duszona wołowina 14682

Tak jak ja bez ryb, tak mój mąż nie wyobraża sobie kuchni bez … wołowiny. Staram się aby za każdym razem, klasyczna duszona wołowina smakowała trochę inaczej. Ta wersja nawiązuje do chyba najbardziej Zobacz więcej
Cynaderki duszone w śmietanie Przepis na podstawie książki kucharskiej z 1929r Składniki: - cynaderki wieprzowe ok. 1kg - mąka - masło - 2-3 cebule - ok. 1 szklanka wody - liście bobkowe - ziele Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" No i stało się! Na blogu pojawiają się kolejne podroby. Tym razem są to cynaderki, czyli wieprzowe nerki. To potrawa … Przeczytaj cały artykuł Post Cynaderki w Zobacz więcej
justyna.pasiek
justyna.pasiek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
JemyPijemy
Cynaderki w marchewce

Cynaderki w marchewce 899

W malutkich, lokalnych delikatesach wypatrzyłam nerki... Jak je zrobić, pomyślałam... Jeszcze nigdy nie wylądowały w mojej kuchni, ale kto nie ryzykuje ten nie posmakuje :) Ja się podrobów nie boję a Zobacz więcej
Cynaderki wieprzowe w sosie śmietanowym. Cynaderki wieprzowe. Dla niektórych to słowo tabu jak i wszystkie podroby. Wiele osób się zarzeka, że nigdy do ust ich nie weźmie. My je uwielbiamy. Cóż to są Zobacz więcej
Do tej potrawy podchodziłam z bijącym sercem.Dużo się na słuchałam na temat jej przygotowania.Po raz pierwszy w życiu wzięłam się do ich zrobienia i nie było tak źle.Zapaszek rzeczywiście nie był Zobacz więcej
Nie pamiętam, żeby moja mama w podrobowych smakach wykraczała poza drobiowe serca i żołądki w galarecie, czy smażoną wątróbkę. Mogła to oczywiście robić przed moimi narodzinami, ale generalnie tego Zobacz więcej
Przepisy » Mięsa » Cynaderki (nerki) z pieczarkami » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj mnie Zaloguj Zapomniałeś Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 7319

WOŁOWINA (Wpis powstał w oparciu o program "Wiem co jem", stronę www.niam.pl i www.kordas.net.pl) Największymi jej producentami są Chiny, Brazylia i USA. Najzdrowsza i najsmaczniejsza pochodzi z Kobe Zobacz więcej
Pokrojone w kostkę, ze względu na to, że w sklepie, w którym je kupowałam, niestety nadkrojono je zewnątrz zbyt mocno i po prostu i tak by się rozpadły... Wyszły pyszne, choć nerki to danie, które Zobacz więcej
borsuczek_nk
borsuczek_nk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Plaster Miodu
Wołowina po chińsku

Wołowina po chińsku 5875

70-80 dag wołowiny 1/3 pora przyprawa do wołowiny mała cebula 1/2 papryki czerwonej 2 ząbki czosnku 1/2 papryki żółtej 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki groszku Zobacz więcej
uw-aga-gotuje
uw-aga-gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
uw-aga-gotuje.blogspot.com
Wołowina

Wołowina 4677

Steki wołowe to coś pysznego, zdrowego i mega efektownego.Sukces tkwi jednak w szczegółach...dobrym mięsie.Jak go wybrać?Najlepsza na steki jest polędwica argentyńska, ale niestety droga!W sieciMakro Zobacz więcej
Kilka dni temu miałam niesamowitą okazję uczestniczyć w konferencji z Marco Pierre White – najmłodszym szefem kuchni, który otrzymał 3 gwiazdki Michelina.Jego filozofia opiera się przede wszystkim na Zobacz więcej
W Ed Red pojawiła się nowa karta lunchowa. Są ozorki, są cynaderki, jest belona. Wybrałem się. Do warszawskiego Ed Red trafiłem w drodze pomiędzy Okęciem a Bracką, dokąd zmierzałem na degustację Zobacz więcej
4 nerki cielęce, 1/2 ząbka czosnku, 2 łyżki masła klarowanego, 2 łyżki masła, 100 ml sherry, Nerki oczyścić z błon wyciąć tłuszcz . Dokładnie umyć, osuszyć. Można sparzyć wrzątkiem, ale jeżeli nerki Zobacz więcej
krytyka_kulinarna
krytyka_kulinarna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Krytyka kulinarna
China Garden

China Garden 174

www Za podkuszeniem takich jednych wędrowniczków z Poznania zaudaliśmy się do China Garden, restauracji mieszczącej się w bezosobowych labiryntach Wilanowa. W życiu nie przypuszczałabym, że w takiej Zobacz więcej
lutka40
lutka40 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
szczeciniankagotuje
Wołowina

Wołowina 1676

Tysiące pasji i uspokojeń Wołowina Gulaszowe wołowe popieprzyłam ,posypałam obficie mąką ,podsmażyłam i jeszcze na patelni posypałam czerwoną papryką .Mięsko razem z zasmażką przełożyłam do Zobacz więcej