wołowina z octem balsamicznym

dzień dobry dzień dobry :) :) Lubicie wołowinkę? no to spróbujcie szybkiego przepisu na chrupką, aromatyczną wołowinę w occie balsamicznym z domowymi chipsami - bardzo fajne i ciekawe danie, które już Zobacz więcej
dzień dobry dzień dobry :) :) Lubicie wołowinkę? no to spróbujcie szybkiego przepisu na chrupką, aromatyczną wołowinę w occie balsamicznym z domowymi chipsami - bardzo fajne i ciekawe danie, które już Zobacz więcej
Niezbędnym składnikiem tej sałatki, który dodaje jej wyrafinowania i wyjątkowego smaku jest glassa balsamiczna, słodki sos na bazie zagęszczonego octu balsamicznego. Zamiast świeżo grilowanej wołowiny Zobacz więcej
MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Milion Smaków
Modra kapusta winna

Modra kapusta winna 186

0
Modra kapusta jest doskonałym dodatkiem do wszelkich dań mięsnych, głównie wołowiny, królika lub kaczki. Jest dość prosta w przygotowaniu ale klucz tkwi w dobrym doprawieniu. Ja do swoich ulubionych Zobacz więcej
Full text WALENTYNKOWA PROPOZYCJA – Bresaola – włoski specjał, z udziałem wspaniałej ,suszonej wołowiny, niestety bardzo rzadko dostępnej w moim małym miasteczku. Bresaola, cieniutkie plasterki Zobacz więcej
Strasznie prosta sałatka z suszoną wołowiną (domowej roboty) z mango oraz orzechami włoskimi. Składniki: rukola/ mieszanka sałat mango orzechy włoskie/migdały parmezan ocet balsamiczny cytryna/ Zobacz więcej
Idealny dodatek do smażonych serów, raclette i camemberta. Do pasztetów, smażonej wątróbki, dziczyzny i wołowiny. 8-10 gruszek 2 szklanki czerwonego wina 1/2 szklanki octu balsamicznego 1 łyżeczka Zobacz więcej
Idealne połączenie - smażona wołowina, kwaśne pomidory i słodki balsamiczny sos! polecam :) SKŁADNIKI na 1 dużą porcje: 300g wołowiny (u mnie łata) kilka suszonych pomidorów miks sałat (rukola, Zobacz więcej
Pulpeciki i buraki z fetą? Składniki: Pulpeciki - 400 g mielonej wołowiny - 1 żółtko - 1 łyżeczka francuskiej musztardy - gałązka świeżej bazylii - sól - pieprz Buraki: - 4 małe buraki - 1/2 cytryny - Zobacz więcej
eintopf
eintopf Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eintopf
carpaccio wołowe

carpaccio wołowe 123

0
Potrawa doskonale znana wszystkim wielbicielom wołowiny. My również do nich należymy, więc nie mogło jej tu zabraknąć. Postanowiliśmy jedynie zmienić sposób jej podania. Składniki: 300 - 400 g Zobacz więcej
Surówka idealnie pasuje na Wielkanoc do pieczonych i duszonych mięs, zwłaszcza wieprzowiny i wołowiny... Składniki: pół główki czerwonej kapusty łyżka cukru płaska łyżeczka soli Sos: sok z połówki Zobacz więcej
zlimonki odrobina parmezanu kapary dodekoracji redukowany ocet balsamiczny Przygotowanie: Jak wprzypadku tradycyjnego carpaccio przygotowanie jest bardzo proste iszybkie. Oczyszczone iobmyte Zobacz więcej
Ta marynata łączy w sobie wiele smaków. Ta marynata jest idealna dla wołowiny, drobiu, wieprzowiny a nawet ryb. Czas przygotowania: 15 minut; Wydajność: filiżanki Składniki: szklanki liści świeżej Zobacz więcej
Carpaccio oczywiści kojarzy się z cienkimi plastrami surowej wołowiny ale na tym blogu nie ma mowy o tej wersji :-) Cieniutko pokrojone plastry pieczonego buraka z rukolą i słonym serkiem migdałowym z Zobacz więcej
mieszkanka sałat Fir&Easy-100g pieczony rostbef - kilka plastrów może być polędwica lub gotowana wołowina kurki oczyszczone-80g cebula siekana-1 łyżka olej słonecznikowy-1 łyżka oliwa z Zobacz więcej
gotujzkasia
gotujzkasia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Kasią
Marynowana wołowina

Marynowana wołowina 772

2
Bardzo prosty przepis na aromatyczne, soczyste steki z wołowiny. Marynata z miodu, musztardy i lubczyku nadaje mięsu bardzo ciekawego smaku. Składnik główny: - 250 g wołowiny Składniki na marynatę: - Zobacz więcej
je zwcześniej upieczonych wpiekarniku buraków, sera owczego, oraz rukoli ipestek dyni. Całość skropiłam dresingiem na bazie octu balsamicznego, oraz oliwy zoliwek. To właśnie dresing nadaje Zobacz więcej
wołowe (najlepiej polędwica) zmieszane z posiekanym selerem naciowym, czerwoną cebulką i doprawione. Również grillowane. Jeśli chodzi o sałatkę w obu przypadkach jest taka sama: Pomidor Seler naciowy Zobacz więcej
, usmażonytak jak trzeba. Ale zanim nastółwjechała rzeczona wołowina postanowiliśmy zaostrzyć apetyt przystawkami. Padło na mozzarellę z bawolego mleka, podaną z szynkąparmeńska, truskawkami i octem Zobacz więcej
z każdej strony. PAMIĘTAJCIE by nie nakłuwać wołowiny widelcem podczas smażenia, gdyż uciekną z niej smaczne soki. Układamy mięso w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika na 5 minut. Zobacz więcej