wołowina z papryką

madzia2
madzia2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Madzia Gotuje
Wołowina z papryką

Wołowina z papryką 96

0
{{headerMessage}}
Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym obiadem. Dziś przepis na wołowinę z papryką. Lista zakupów: wołowina, papryka, cebula, koncentrat pomidorowy. Składniki: kg wołowiny 3 czerwone papryki 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wołowina z papryką. Składniki : 50 dkg wołowiny 4 porcje 1 mała zielona papryka 1 mała czerwona papryka 1 mała żółta papryka 1 pęczek cebuli dymki 4 łodygi młodego selera naciowego 4 ząbki Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Biblia Smaków
Papryka z wołowiną

Papryka z wołowiną 42

0
{{headerMessage}}
Papryka zwołowiną 8 Flares Facebook 8 Pin It Share 0 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 8 Flares English Składniki: 600 g wołowiny bez kości 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 Zobacz więcej
Hanik
Hanik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Hanik gotuje!
Papryka faszerowana wołowiną

Papryka faszerowana wołowiną 51

0
{{headerMessage}}
ukochany blog, w tym miesiącu postaram się pisać bardziej regularnie. Dziś dodaje przepis na paprykę faszerowaną wołowiną. Zupełna improwizacja kuchanna! Robiłąm na jutrzejszy obiad klopsiki i tak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Papryki faszerowane wołowiną Home KONIARA gotuje POSIŁKI ŚNIADANIA dania główne zupy sałatki napoje DANIA jednogarnkowe kaszotto kanapki zamiast kanapki musli i owsianki makaron święta / przyjęcia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wołowina papryka konserwowa cebula sól, pieprz 1) Rozgrzej wolnowar na maksymalnej mocy (20 minut). 2) Wołowinę pokrój w paski. Dopraw solą, pieprzem i włóż do nagrzanego wolnowaru na 4 godziny. 3) Po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jest na świeżo, gdyż niezbyt długie pieczenie sprawia, że skórka trzyma się papryki i nie przeszkadza przy jedzeniu. Przy odgrzewaniu tego dania ten problem może się już pojawić. Dodatkowo paprykę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki (na 1 porcję) - 100 g wołowiny np. z udźca, - 2 łyżeczki oleju (ok. 10 g), - cebula (ok. 70 g), - ząbek czosnku, - pół papryki (ok. 75 g), - pół woreczka kaszy gryczanej (ok. 50 g), - 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Beef with pepper spicy Składniki. 50 dag wołowiny zrazówki lub polędwicy 1 strąk papryki 1 cebula 1/2 cukinii 2 łyżki oleju 5 łyżek sosu sojowego 2 łyżki wódki czystej lub sherry 1/2 łyżeczki imbiru Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam mięso wołowe. Z dobrze przygotowaną wołowiną mało co może konkurować. Składniki: 1/2 kg wołowiny (pręga wołowa) 2 szalotki słodka i ostra papryka pieprz sól listek laurowy ziele angielskie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis z północnych Chin – Pekin 400g wołowiny pół papryki czerwonej pół papryki zielonej 2 czerwone chili dymka 3 ząbki czosnku olej marynata-1 2 łyżki sosu sojowego 1/2 roztrzepanego białka 1 łyżka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie ma co ukrywać, że wołowina jest stosunkowo drogim mięsem, ale niekiedy zdarza się, że trafia się promocja a mięso wygląda zachęcająco. I właśnie tak było tym razem, kupiłam karkówkę wołową. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od pewnego czasu częściej sporządzam potrawy z ryżu. Na całym świecie uprawia się kilka tysięcy jego odmian. Jest zdrowy, pożywny, ma szeroki wachlarz zastosowań. Do przygotowania potrawy użyłam: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Taką duszoną wołowinę można zjeść jako obiad czy kolację z ryżem, makaronem czy świeżą bagietką. Myślę, że można by ją włożyć do słoika i zapasteryzować jako posiłekna czas gdy brak nam czasu :) Ja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
! Papryka faszerowana na ostro biała papryka (8 szt) Papryczki pepperoni (2 szt) 50 dag wołowiny pieczeniowej lub gulaszowej 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej drobnej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 30% Zobacz więcej
{{headerMessage}}
to carpaccio z wołowiny z puree z czerwonej papryki - świetny pomysł na wykwintną przystawkę. Moją klasyką jest ziołowe ale czasem odbiegam od przepisów tradycyjnych. Składniki dla 4 osób: 400 gr Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jednak ;)A propos dyni, to na dzień dzisiejszy wypełnia ona chyba z połowę mojej zamrażarki. Trzeba będzie się znów zakręcić wokół dyniowych przepisów ;)WOŁOWINA Z PAPRYKĄ I DYNIĄ(na 4-5 porcji)500g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Piekarnik znów świętuje u mnie renesans, a wszystko przez dynię. Bo pieczoną lubię najbardziej. Raz rozpalony żar w piecu nie może jednak się zmarnować, trzeba wykorzystać go i upiec co się tylko da. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
potraw. Jeśli zastanawiacie się nad daniem na ciepło, na sylwestrową lub karnawałową imprezę to taki lekko pikantny gulasz będzie idealny. Zaletą takiego dania jest to, że możemy je przygotować Zobacz więcej