wołowina z piernikiem

Gdy zobaczyłam ten odcinek "Pascal po polsku", w którym przygotowywał te wołowinę postanowiłam przygotować to danie żeby sprawdzić jak naprawdę smakuje połączenie mięsa, ciemnego piwa i piernika. Zobacz więcej
kubek w kubek
kubek w kubek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kubek w kubek
woła wina.

woła wina. 166

0
Dobry wieczór! Po całym tygodniu w zabieganiu przyszedł czas, by zjeść coś ugotowanego. Jako wielka fanka TVN Style, postanowiłam znaleźć coś smacznego w "Rewolucji na talerzu". Nieco po swojemu Zobacz więcej
książki. Mam nadzieję, że będziecie co jakiś czas wracać do jej kuchni, a ja postaram się aby co jakiś czas jej jeden przepis nadal się pojawiał na blogu. A za pół roku spotkajmy się znowu w jej Zobacz więcej
Aileen
Aileen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
buena appetite
Flaczki

Flaczki 327

0
Flaczki Czy zgadzacie się ze mną, ze flaczki to uwielbiana zupa przez dorosłych a znienawidzona przez dzieci? Ja rowież, gdy byłam dzieckiem nie lubiłam flaków, ba! Brzydziłam sie nimi. Chyba, każdy z Zobacz więcej
śródziemnomorską z makaronem orzo, oliwkami, kukurydzą i kolorową papryką oraz lekką zupę, żeby jakoś dotrwać do wieczerzy – chciałabym wypróbować wyszperany nowy przepis na zupę grzybową z żurawiną. Zobacz więcej
belgijskie (u mnie alzackie;-) ). Od niego zależy smak potrawy. No i ten piernik... :) Przepis zmodyfikowany przez mnie. Carbonade flamande (wołowy gulasz na piwie) (źródło: Les meilleurs recettes de Zobacz więcej
W przedświątecznym gwarze nie zawsze mamy czas na gotowanie wykwintnych obiadów. Dlatego między piernikiem a makowcem możemy iść na łatwiznę i przygotować porządną wyżerkę na 2 lub 3 dni. Później Zobacz więcej
(najlepsze będzie połączenie indyka z wołowiną). Do tego standard - jajka, woda, bułka tarta lub czerstwa namoczona w mleku. Mała cebulka i przyprawy. Tym razem będą to: pęczek świeżego koperku, Zobacz więcej
Duszona wołowina w ciemnym piwie jest sztandarowym daniem francusko-belgijskiego regionu zwanego Flandres. W okolicach Lille podaje się ją po prostu duszoną w sosie, gdy zbliżamy się do granicy Zobacz więcej
* Ryż * Jajka * Grzyby * Mięso * Wołowina * Wieprzowina * Cielęcina * Dziczyzna * Drób * Baranina * Pasztety * Ryby * Sosy * Sałatki * Surówki * Desery * Ciasta * Baby, babki, babeczki * Zobacz więcej
Goździki należą do bardzo silnych przeciwutleniaczy - zapobiegają uszkodzeniom komórek - przez co ma działanie antynowotworowe. Goździki są bogate w minerały takie jak: wapń, żelazo, fosfor, sód, Zobacz więcej
centka
centka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cooking & eating
Kuchenna dyktatura

Kuchenna dyktatura 351

0
zawiesisty gulasz, jesienią -ciśnienie na nowalijki, wiosna pachnie mi piernikiem, a że lodynajzdrowiej jeść zimą,to akurat fakt :-) Dodam tylko, że Niesforny Mąż ma tak samo, ale (dla urozmaicenia Zobacz więcej
froszka
froszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kolacja we Dwoje
Woda Śledziowa

Woda Śledziowa 331

1
Ostatnio wpadała mi w ręce bardzo sympatyczna wołowina. Są wspomnienia pewnego niedzielnego obiadu. Są historie o maśle i śmietanie. Bo ja bardzo lubię pisać o tym co kocham (ostanio jest to … ekhem Zobacz więcej
froszka
froszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kolacja we Dwoje
Woda Śledziowa

Woda Śledziowa 298

1
Ostatnio wpadała mi w ręce bardzo sympatyczna wołowina. Są wspomnienia pewnego niedzielnego obiadu. Są historie o maśle i śmietanie. Bo ja bardzo lubię pisać o tym co kocham (ostanio jest to ... ekhem Zobacz więcej
Aga
Aga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pichcę sobie
Sezon na truskawki :)

Sezon na truskawki :) 92

0
... Tematycznie bez pieczenia(3) biszkoptowe(1) Boże Narodzenie(7) bułeczki(2) chleby(2) ciasteczka(5) ciasto(9) curry(4) cynamon(1) czekoladowe(11) desery(3) Drożdżowe(2) drób(1) dziczyzna(1) glazura Zobacz więcej
Wafel z masą kajmakową i czekoladowym biszkoptem - Simply Delicious Wafel z masą kajmakową i czekoladowym biszkoptem Posted by Agata Duda - on kwi 16, 2014 Category: Biszkopty, Wszystkie - Tags: Zobacz więcej
Słyszysz "tourtière", myslisz "co to jest?", prawda? Miałam dokładnie tak samo, jak szukałam kanadyjskich smakołyków. A to prosty placek z ciekawym, mięsnym nadzieniem. Trochę jak pasztet, tylko Zobacz więcej
. Śledzie zalaćolejem, zakręcić słoik - odstawic do lodówki co najmniej na 2 dni. Smacznego ! Zdjęcia (kliknij aby powiększyć) (średnia ocen: 5.0) Przepis na Bigos Pierniczki Choinki z pierników Zobacz więcej
arcoiris
arcoiris Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepiśnik
Tort waniliowo-czekoladowy

Tort waniliowo-czekoladowy 103

0
i ciasta z jabłkami Tarty Torty Z samych białek Z samych żółtek Małe dania Jajka i jajecznice Kanapki Kolacje Omlety Pancakes Pasty i dipy Pasty na kanapki Przekąski Płatki i owsianka Racuchy Zobacz więcej