wołowina z suszonymi śliwkami

Uwielbiam gulasze. Jest todanie, które zadowala wszystkich moichdomowników. Bardzo mnie cieszy każdy nowy przepis ociekawej, obiecującej linii smakowej. Gulasz zwołowiny zdodatkiem wędzonego boczku i Zobacz więcej
IdaŚwięta, czas mięs ,wędlin,chlebówi ciast ... BardzolubięWielkanoc , smakiem jestzupełnieinna od Wigilii , jest bardziejróżnorodna. Tapieczeńjest przepyszna , rozpuszczasięw ustach aśliwkanadaje jej Zobacz więcej
mi się uzyskać od autorki właściwej receptury. Zdaje się że jednak mi wyszło - dowodem niech będzie fakt że Łukasz jadł, aż uszy mu się trzęsły, a sąsiadka Gosia ( po spróbowaniu resztek ) następnego Zobacz więcej
Pasztet Gerwazy o wyrafinowanym smaku z wołowiny, z zielonymi pistacjami, pachnący suszonymi śliwkami i brandy to dzieło firmy A. Blikle przygotowane według starego rodzinnego przepisu. Pasztet jest Zobacz więcej
Pomysł na obiad z wołowiny znaleziony u Witaminki. Polecam! Składniki: 500 g wołowiny garść suszonych śliwek 2 litry wywaru (na kości lub z kostki) 1 szklanka wody 2 łyżki mąki pszennej sól, pieprz do Zobacz więcej
Klasyka kuchni francuskiej - pyszna, aromatyczna wołowina po burgundzku. Dopełnieniem smaku tego delikatnego mięsa są tu marchewki, pieczarki i suszone śliwki a lekko przydymiony aromat zyskamy Zobacz więcej
Składniki: - 400g wołowiny (pokrojonej w kostkę) - 250g pieczarek (pokrojonych w ćwiartki) - 1/2 papryki czerwonej, żółtej i zielonej (pokrojonych w paski) - 1 cebula (pokrojona w piórka) - 200ml Zobacz więcej
Kasiolek
Kasiolek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zabiegana w Kuchni
bigos staropolski

bigos staropolski 209

0
Składniki: - 1 kg kapusty kiszonej - 0,5-1 kg kapusty świeżej - 0,5 kg szynki - 0,5 kg wołowiny - 12 suszonych grzybów - 5 ziaren pieprzu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 liście laurowe - 5 ziaren Zobacz więcej
Odmienne od typowych szaszłyków, ale równie smaczne. Mówi się, że ile jest ludzi tyle jest pomysłów. To jeden z nich :) Składniki : - około 500 g wołowiny, - 1 cebula, - 1 jajko, - sól, pieprz, - 1 Zobacz więcej
kubek w kubek
kubek w kubek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kubek w kubek
woła wina.

woła wina. 165

0
do piernika sól i pieprz suszone śliwki Mięso zmieliłam z przyprawami i sokiem i z niego formowałam klopsiki nadziewane śliwką. Piekłam je w piekarniku, jak zwykle na oko, czyli mniej więcej przez Zobacz więcej
Pomimo tego, że moim ulubionym mięsem jest drób, moja rodzina lubi zjeść czasem coś innego. Często przyrządzamy wołowinę (zrazy), ale czasem najdzie nas ochota na karkówkę. Jak wiadomo, karkówka Zobacz więcej
z ryżem i warzywami w sąsiedztwie lodowej sałaty i grilowanego jabłka... ...dodatkowo pomidorki, kiełki rzeżuchyi rzodkiewki oraz sos balsamiczny... ...nie zabrakło niestety mięsnej propozycji, czyli Zobacz więcej
Namaczamy grzybki i suszone śliwki dużo wcześniej. Do dużego gara wkładamy kiszoną kapustkę podlewamy wodą tak aby ledwo przykryła kapustę i zaczynamy gotować. Jak zmięknie dodajemy suszone wcześniej Zobacz więcej
Ania00
Ania00 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pokochaj gotowanie
Tagine z kabaczkiem

Tagine z kabaczkiem 441

2
Składniki: - 0,5kg wołowiny (antrykot, rozbratel) - 1 średni żółty kabaczek - 1 puszka cieciorki - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki - puszka pokrojonych Zobacz więcej
wypestkowanych węgierek 2 średnie cebule garstka suszonych moreli 1-2 łyżki klarowanego masła sól, pieprz do smaku Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, odstawić na kilka godzin, następnie Zobacz więcej
Moja propozycja na wielkanocny obiad. Składniki: 600 g wołowiny na pieczeń zioła prowansalskie, łyżeczka kminku 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego mała garść suszonych grzybów 2 ząbki Zobacz więcej
dianastar
dianastar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tanie Gotowanie
Bigos staropolski

Bigos staropolski 548

1
Przepis na duży garnek bigosu bigos staropolski 3 kg kapusty kiszonej 1 kg gotowanej wieprzowiny 1 kg gotowanej wołowiny 1 kg kiełbasy jałowcowej 2 cebule duża garść suszonych grzybów ( najlepiej Zobacz więcej
śliwek suszonych 500 gram wołowiny z kością 1 szklanka wina wermutu Włoszczyzna lub kostka warzywna 6 buraków Listek laurowy Sól, pieprz, cukier. Wykonanie: Mięso opłukać, zalać zimną osoloną wodą i Zobacz więcej
Składniki: 500 g wołowiny (antrykot) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki suszonych grzybów 6 śliwek suszonych olej do smażenia zioła: listek laurowy, świeży tymianek i rozmaryn - związane nitką sól, Zobacz więcej
, 1-2 łyżki Wykonanie: Mięso ugotować w warzywach. Wyjąć, obrać z kości, drobno pokroić. Na tym rosole ugotować białą i kiszoną kapustę drobno poszatkowaną. Dodać pokrojoną cebulę w kostkę, Zobacz więcej