wołowina z suszonymi śliwkami

{{headerMessage}}
Uwielbiam gulasze. Jest todanie, które zadowala wszystkich moichdomowników. Bardzo mnie cieszy każdy nowy przepis ociekawej, obiecującej linii smakowej. Gulasz zwołowiny zdodatkiem wędzonego boczku i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
IdaŚwięta, czas mięs ,wędlin,chlebówi ciast ... BardzolubięWielkanoc , smakiem jestzupełnieinna od Wigilii , jest bardziejróżnorodna. Tapieczeńjest przepyszna , rozpuszczasięw ustach aśliwkanadaje jej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mi się uzyskać od autorki właściwej receptury. Zdaje się że jednak mi wyszło - dowodem niech będzie fakt że Łukasz jadł, aż uszy mu się trzęsły, a sąsiadka Gosia ( po spróbowaniu resztek ) następnego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pasztet Gerwazy o wyrafinowanym smaku z wołowiny, z zielonymi pistacjami, pachnący suszonymi śliwkami i brandy to dzieło firmy A. Blikle przygotowane według starego rodzinnego przepisu. Pasztet jest Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Gulasz wołowy ze śliwką

Gulasz wołowy ze śliwką 170

0
{{headerMessage}}
Pomysł na obiad z wołowiny znaleziony u Witaminki. Polecam! Składniki: 500 g wołowiny garść suszonych śliwek 2 litry wywaru (na kości lub z kostki) 1 szklanka wody 2 łyżki mąki pszennej sól, pieprz do Zobacz więcej
MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Milion Smaków
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 250

5
{{headerMessage}}
Klasyka kuchni francuskiej - pyszna, aromatyczna wołowina po burgundzku. Dopełnieniem smaku tego delikatnego mięsa są tu marchewki, pieczarki i suszone śliwki a lekko przydymiony aromat zyskamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: - 400g wołowiny (pokrojonej w kostkę) - 250g pieczarek (pokrojonych w ćwiartki) - 1/2 papryki czerwonej, żółtej i zielonej (pokrojonych w paski) - 1 cebula (pokrojona w piórka) - 200ml Zobacz więcej
Kasiolek
Kasiolek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zabiegana w Kuchni
bigos staropolski

bigos staropolski 225

0
{{headerMessage}}
Składniki: - 1 kg kapusty kiszonej - 0,5-1 kg kapusty świeżej - 0,5 kg szynki - 0,5 kg wołowiny - 12 suszonych grzybów - 5 ziaren pieprzu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 liście laurowe - 5 ziaren Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Odmienne od typowych szaszłyków, ale równie smaczne. Mówi się, że ile jest ludzi tyle jest pomysłów. To jeden z nich :) Składniki : - około 500 g wołowiny, - 1 cebula, - 1 jajko, - sól, pieprz, - 1 Zobacz więcej
kubek w kubek
kubek w kubek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kubek w kubek
woła wina.

woła wina. 169

0
{{headerMessage}}
Dobry wieczór! Po całym tygodniu w zabieganiu przyszedł czas, by zjeść coś ugotowanego. Jako wielka fanka TVN Style, postanowiłam znaleźć coś smacznego w "Rewolucji na talerzu". Nieco po swojemu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pomimo tego, że moim ulubionym mięsem jest drób, moja rodzina lubi zjeść czasem coś innego. Często przyrządzamy wołowinę (zrazy), ale czasem najdzie nas ochota na karkówkę. Jak wiadomo, karkówka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
....z lotu ptaka widziany mógł być w ten sposób ten kolejny... ...świąteczny catering... ...na początek nie zabrakło żurku, oczywiście w wegetariańskiej wersji, w chlebie tym razem ...tutaj , kiedyś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Namaczamy grzybki i suszone śliwki dużo wcześniej. Do dużego gara wkładamy kiszoną kapustkę podlewamy wodą tak aby ledwo przykryła kapustę i zaczynamy gotować. Jak zmięknie dodajemy suszone wcześniej Zobacz więcej
Ania00
Ania00 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pokochaj gotowanie
Tagine z kabaczkiem

Tagine z kabaczkiem 467

2
{{headerMessage}}
, pieprzem, kolendrą, całość dusimy ok. 1,5 godz., aż mięso będzie miękkie (od czasu do czasu mieszamy, by nie przypalić). 2. Następnie dodajemy obranego i pokrojonego w kostkę kabaczka, odsączoną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kupiłam piękny kawałek szpondra z młodziutkiej 16 - miesięcznej wołowiny. W pierwszym odruchu chciałam go pociąć na mniejsze kawałki bo na zupę, ale w końcu mi się go żal zrobiło i upiekłam w całości. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moja propozycja na wielkanocny obiad. Składniki: 600 g wołowiny na pieczeń zioła prowansalskie, łyżeczka kminku 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego mała garść suszonych grzybów 2 ząbki Zobacz więcej
dianastar
dianastar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tanie Gotowanie
Bigos staropolski

Bigos staropolski 591

1
{{headerMessage}}
Przepis na duży garnek bigosu bigos staropolski 3 kg kapusty kiszonej 1 kg gotowanej wieprzowiny 1 kg gotowanej wołowiny 1 kg kiełbasy jałowcowej 2 cebule duża garść suszonych grzybów ( najlepiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
śliwek suszonych 500 gram wołowiny z kością 1 szklanka wina wermutu Włoszczyzna lub kostka warzywna 6 buraków Listek laurowy Sól, pieprz, cukier. Wykonanie: Mięso opłukać, zalać zimną osoloną wodą i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 500 g wołowiny (antrykot) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki suszonych grzybów 6 śliwek suszonych olej do smażenia zioła: listek laurowy, świeży tymianek i rozmaryn - związane nitką sól, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z jabłkami. Cały czas gotować. Dodać mięso i pokrojoną w ćwierćplastry kiełbasę. Zaprawić koncentratem. Gotować na wolnym ogniu. Dobry bigos gotuje się trzy dni. Po pierwszym dniu ostudzić, Zobacz więcej