wołowina z tymiankiem

{{headerMessage}}
Nóż i Widelec: Wołowina. Guinness, tymianek i musztarda Strona główna Podałam do stołu Podano mi do stołu Wino Podróże Spis przepisów O mnie Kontakt Wołowina. Guinness, tymianek i musztarda Niedzielne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
IdaŚwięta, czas mięs ,wędlin,chlebówi ciast ... BardzolubięWielkanoc , smakiem jestzupełnieinna od Wigilii , jest bardziejróżnorodna. Tapieczeńjest przepyszna , rozpuszczasięw ustach aśliwkanadaje jej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 kg wołowiny pieczeniowej 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka czosnku granulowanego świeżo mielony pieprz kolorowy kilka listków świeżej Zobacz więcej
Kuchenny Blat
Kuchenny Blat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenny Blat
Tymiankowe spaghetti

Tymiankowe spaghetti 158

0
{{headerMessage}}
Makaron spaghetti z pysznym sosem z mielonej, chudej wołowiny z pomidorami, odrobiną czerwonego wina i tymiankiem. Inspirowane tradycyjnym przepisem na spagetti bolognese. Do przygotowania użyliśmy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od jakiegoś czasu odeszłam od tłustych rosołów gotowanych z kury ( z wołowiną ) na rzecz takich lżejszych z kurczaka z dużą ilością warzyw ( karmelizowanych na suchej patelni).Dodatkowo zmieniam ich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Często odnoszę wrażenie, że niektórzy boją się wołowiny. Mówią, że twarda jak podeszwa. Jestem świadoma tego, że łatwo zniszczyć to mięso, ale trzymając się kilku prostych reguł można za każdym razem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś zapraszam na przepyszną mięsną zapiekankę. Zapiekanka z wołowiny, gruszek i sera – przepis: wołowina gruszka ser (użyłam Ragusano) sól, pieprz, tymianek, oliwa Mięso kroimy w cienkie plasterki, Zobacz więcej
Kuchenny Blat
Kuchenny Blat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenny Blat
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 212

1
{{headerMessage}}
Klasykarodem z Francji. Wołowina duszona jest w czerwonym winie, najlepiej burgundzie, z szalotkami, bardzo drobnymi pieczarkami, liśćmi laurowymi, tymiankiem, rozmarynem i kawałkami marchwi. Cały Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki (dla 2 osób) 150g zmielonej wołowiny 150g zmielonej cielęciny 1 mała cebula bułka tarta 1 jajko świeże zioła (bazylia, pietruszka, tymianek, estragon) sól i pieprz Wykonanie Wymieszać Zobacz więcej
edzia1301
edzia1301 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
U Edytki w kuchni
(bez tytułu)

(bez tytułu) 66

0
{{headerMessage}}
, cząber, papryka, tymianek, gorczyca, kolendra, imbir, kurkuma, cynamon. CIELĘCINA bazylia, tymianek, natka pietruszki, rozmaryn, koperek, łagodna papryka, szałwia, seler, majeranek, gałka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witam Was kochani , jest mi niezmiernie miło ,że mogę Was zaprosić do kolejnego konkursu na moim blogu , dziś bawimy się z firmą Kamis ! Żeby wziąść udział w zabawie trzeba odpowiedzieć na banalne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. . 500 g wołowiny 200 g dyni Hokkaido 1 por 1 mały bakłażan 0,5 szklanki zielonej soczewicy 2 listki laurowe sól, pieprz 0,5 łyżeczki suszonego tymianku olej do smażenia . . Mięso opłukać, osuszyć, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 500 mielonej wołowiny albo wieprzowiny marchew por cebula 1 puszka pomidorów 1 szklanka bulionu wołowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego oliwa trochę mleka parmezan lub inny żółty ser Zobacz więcej
Kuchenny Blat
Kuchenny Blat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenny Blat
Kurczak w winie

Kurczak w winie 880

0
{{headerMessage}}
Kurczak duszony w czerwonym winie z tymiankiem, drobnymi pieczarkami, czosnkiem i cebulą, czyli tradycyjny francuski coq au vin. Właściwie można powiedzieć, że to wołowina po burgundzku w wersji Zobacz więcej
figmara
figmara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
figowe smaki
Gulasz wołowy z bakłażanem

Gulasz wołowy z bakłażanem 171

0
{{headerMessage}}
50 dag wołowiny 4-5 szalotek 1 bakłażan 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina 1 szklanka bulionu wołowego olej 1 łyzeczka suszonego tymianku 2 listki laurowe pieprz, sól 2 ząbki czosnku mąka do Zobacz więcej
rogatek
rogatek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinaria rogatka
Placek po węgiersku

Placek po węgiersku 370

0
{{headerMessage}}
Mojego Mężczyznę poprosiłam o obranie i starcie ziemniaków, posolenie, dodanie łyżeczki;) Wołowinę pokroiłam w 2cm kostkę i obsmażyłam. Dodałam posiekaną cebulę oraz pokrojoną w kosteczkę 1żółtai Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wspomnienie po Budapeszcie... SKŁADNIKI na 4 porcje 500 g-700 g wołowiny 2 cebule 1 papryka 2 marchewki 500 ml bulionu wołowego 250 ml czerwonego wina 2 ząbki czosnku przyprawy 1 łyżeczka słodkiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś postanowiłyśmy zrobić sobie małą ucztę, bo każde spotkanie z przyjaciółka jest jak małe święto:) i dlatego ugotowałyśmy makaron z grzybami i wołowiną. Składniki: duża śmietanka 30% 30 g grzybów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podstawą dobrej kuchni są przyprawy i sposób przygotowania, kreatywność kucharza. Dziś przygotuję marynatę do wołowiny z mało znanym czosnkiem niedźwiedzim. Składniki marynaty 10 łyżek oliwy z oliwek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: - 400g wołowiny (pokrojonej w kostkę) - 250g pieczarek (pokrojonych w ćwiartki) - 1/2 papryki czerwonej, żółtej i zielonej (pokrojonych w paski) - 1 cebula (pokrojona w piórka) - 200ml Zobacz więcej