wołowiny po burgundzku

Wariacja na temat wołowiny po burgundzku - Trawka Cytrynowa Trawka Cytrynowa | O jedzeniu ze smakiem Strona główna Indeks przepisów O nas Kontakt WSPÓŁPRACA & PORTFOLIO Wariacja na temat wołowiny Zobacz więcej
Przepyszne danie mięsne. Można je serwować tradycyjnie, np. z młodymi ziemniakami ugotowanymi w mundurkach, ale równie dobrze smakuje z chrupiącą, świeżą bagietką i nie trzeba już niczego więcej. Zobacz więcej
Gulasz z wołowiny po burgundzku to moje ostatnie odkrycie. Długo się do niego zabierałam, wołowina po burgundzku wydawała mi się po filmie „Julie i Julia” potwornie skomplikowana. A okazuje się, że Zobacz więcej
Kuchcik gotuje
Kuchcik gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchcik gotuje
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 160

Wołowina po burgundzku jest bardzo smacznym i łatwym do przygotowania daniem. Niech Was nie zraża czas jego przygotowania, gdyż w sumie najwięcej czasu zajmuje samo pieczenie. Zapewniam, że tym daniem Zobacz więcej
blogeatmedrinkme
blogeatmedrinkme Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eat Me Drink Me
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 46

Burgundia tojeden z najbardziej znanych regionów winiarskich na świecie. Kulinarnie – stąd pochodzi musztarda Dijon (miasto Dijon znane jest także z produkcji pierników, a przyprawy korzenne dowodzą, Zobacz więcej
Wegan Nerd
Wegan Nerd Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wegan Nerd
WARZYWNA PO BURGUNDZKU Z POLENTĄ

WARZYWNA PO BURGUNDZKU Z POLENTĄ 27

Dostałam przepiękny żeliwny garnek. Nie będę tego ukrywać, a marzył mi się już od jakiegośczasu. Znacie francuską firmaLe Creuset, tak te gary które kosztują krocie i mają piękne kolory. Ale to na Zobacz więcej
Nie jem często mięs, ale mam dużą słabość do wołowiny. Ostatnio przygotowałam ją z winem, które otrzymałam w ramach współpracy z firmą Celebro. Do wołowiny najlepiej pasuje wino czerwone, półwytrawne Zobacz więcej
Słynny francuski gulasz z długo gotowanego mięsa wołowego z dodatkiem boczku, warzyw i pieczarek. Charakterystycznego aromatu nadaje mu spora ilość czerwonego wina. Składniki na 2 porcje: 500 g mięsa Zobacz więcej
Policzki wołowe to dla mnie całkowita nowość. Udało mi się je kupić w jednej z sieci dyskontowej i biorąc pod uwagę jak mało osób miało tę szansę uważam się za szczęściarę, że w moim sklepie były i Zobacz więcej
justmadefood
justmadefood Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
JustMadeFood
Kotlety mielone z wołowiny

Kotlety mielone z wołowiny 78

Składniki: 400-500 g mielonej wołowiny 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżka sosu Worcester sól, pieprz olej do smażenia kotletów Sposób przygotowania kotletów: 1. Zobacz więcej
sosnowski.marcin
sosnowski.marcin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MarcinChef
Buraki po burgundzku

Buraki po burgundzku 17

Obiad bez mięsa wydaje się niemożliwy? Musisz koniecznie spróbować tych wspaniałych buraków, które nauczyła mnie przygotowywać Dominika Wójciak! 6 buraków Oliwa 1 cebula 4 ząbki czosnku Świeży Zobacz więcej
justmadefood
justmadefood Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
JustMadeFood
Domowy hamburger z wołowiny

Domowy hamburger z wołowiny 48

Składniki na kotlety: 400-500 g mielonej wołowiny 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżka sosu Worcester sól, pieprz olej do smażenia kotletów pozostałe składniki: bułki Zobacz więcej
W przygotowaniu tego dania wykorzystałam mój nowy nabytek - wolnowar marki Crock Pot. Ponieważ to moje pierwsze dzieło wolnowarowe (owsianki nie liczę...), inspirowałam się dwoma przepisami Zobacz więcej
Już od jakiegoś czasu miałam zamiar przyrządzić gulasz z wołowiny na ostro, który podałabym z młodymi ziemniaczkami lub plackami. Chęć na taki obiad była silniejsza i pomimo panującego na dworze upału Zobacz więcej
Kotleciki z wołowiny po tajsku | Kuchenne Wariacje Skip to content Szukaj: Kuchenne Wariacje Przepisy ze wszystkich stron świata na potrawy słodkie i wytrawne :) Również sporo przepisów bezglutenowych Zobacz więcej
Wołowina po burgundzku (boeuf à la Bourguignon) to typowe danie dla kuchni francuskiej, dla regionu Burgundii. Jest to przepysznawołowina,długopieczona w czerwonym winie z dodatkiem wywaruwołowego, Zobacz więcej
Wołowina po burgundzku – najlepszy gulasz francuski – BettyGotuje BettyGotuje Dołącz do mnie: Twitter Facebook Google+ Strona główna O mnie Polityka prywatności Współpraca Kontakt Zaloguj się Zobacz więcej
No to doczekaliście się w końcu słonego przepisu na mojej "słodkiej" stronie:) W moim domu robisiędużowytrawnych posiłków jednak nigdy niepotrafiądoczekaćmomentu publikacji na blogu z kilku powodów: Zobacz więcej
Klasyczna wołowina po burgundzku 'boeuf borginon' z przepisu kultowej Julii Child - po małych modyfikacjach z propozycji w Wysokich Obcasach.Danie doskonałe na wykwintną kolację. 1,5 kg wołowiny na Zobacz więcej
Fantastyczne, wykwintne danie!. Do tego szklanka czerwonego wina i swojski chleb, uczta smaków dla podniebienia. Składniki na naszą wołowinę; 1 kg wołowiny, (może być antrykot, łopatka,rozbratel lub Zobacz więcej