wołowy pieczony udziec

Dzisiaj na obiad serwuję udziec wołowy pieczony w aromatycznych ziołach. Na ciepło zjadamy z ziemniaczkami i Wasza ulubioną surówką, a na zimno świetnie nadaje się na kanapki. Składniki : 1 kg udźca Zobacz więcej
Smacznie Dudziak
Smacznie Dudziak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Dudziak
(bez tytułu)

(bez tytułu) 351

0
Dania autorskie 1. Filet z perliczki marynowany w soku z pora z dodatkiem marchewki zasmażanej i gotowanego pora 2. Polędwica wołowa z warzywami 3. Pierś z kurczaka nadziewana kaszą gryczaną 4. Zobacz więcej
Niedawno "Teleexpres" wyśmiewał się z tego, że w sklepie przy kawałku mięsa umieszczono napis: "skrzydło wołowe". Skrzydło? Ho, ho, czy woły mają skrzydła? Ha, ha! No cóż, już na drugi dzień z kwaśną Zobacz więcej
niedziela.. tak słonecznie... obiad.... przepis i zdjęcie: SKŁADNIKI: stek z udźca wołowego marynata:odrobina soli, młotkowany pieprz kolorowy, czosnek, pieprz chilli cayenne, tymianek, łyżeczka Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obżarciuch
Roladki wołowe

Roladki wołowe 497

1
Proste w przygotowaniu roladki wołowe to nie tylko znakomite danie obiadowe, ale również świetna przystawka na ciepło Składniki na roladki wołowe: 600 g udźca wołowego 200 g wędzonego boczku ostra Zobacz więcej
. Ponadto znajdziemy wiele cennych informacji i rad odnośnie wołowiny, cielęciny, jagnięciny, wieprzowiny, dziczyzny, królika i koziny. Każda partia mięsa jest zilustrowana i opisana. Każdy przepis Zobacz więcej
udziec wołowy wino czerwone wytrawne liść laurowy ziele angielskie kilka ziaren jałowca sól, pieprz Mięso natrzeć solą i włożyć je do naczynia, w którym będzie się marynować - może to być garnek Zobacz więcej
Darek Podlasek
Darek Podlasek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chleba naszego
pieczeń wołowa

pieczeń wołowa 108

1
Dzisiaj soczysty udziec wołowy z piekarnika. Jak przyrządzić takie mięso? Należy przygotować ładny kawałek mięsa i zestaw przypraw... ...na 1 kg mięsa: łyżeczkę soli, łyżeczkę papryki, pół łyżeczki Zobacz więcej
backtaste
backtaste Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Back Taste
PAPRYKA CHILI CON CARNE

PAPRYKA CHILI CON CARNE 167

0
I nadziałam sobie papryki. Idealne i mocno pikantne. Ja podałam z ryżem, ale świetnie komponuje się z bagietką czy bułeczkami z serem. Przekąska na grilla i spotkanie z przyjaciółmi. s k ł a d n i k i Zobacz więcej
Smacznie Dudziak
Smacznie Dudziak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Dudziak
(bez tytułu)

(bez tytułu) 169

0
Dania codzienne 1. Pulpety drobiowe w sosie koperkowym podawane z hash browsn 2. Pulpety wieprzowe w sosie własnym 3. Omlette Spanish - coś na śniadanie dobrego 4. Kotlet de voaille 5. Zrazy z Zobacz więcej
" sos fond: kości cielęce lub wołowe marchewka, cebula, świeże: tymianek i rozmaryn Wszystkie składniki kładziemy na blasze, i pieczemy do "przypalenia" (ok 20-30minut) "Przypalone" kości, warzywa i Zobacz więcej
z miodowo-musztardowo-cytrynowym dressingiem. Zupa z pasztecikiem: Bezstresowy barszcz czerwonyi grzybowe ślimaczki Danie główne: Mintaj w białym winie z koprem włoskim, marchewką, pietruszką, Zobacz więcej
Wołowina QMP jest niesamowita, bardzo smaczna i daje mnóstwo możliwości. W tym przeświadczeniu utwierdziła mnie przesyłka od Dobrej Wołowiny i mięso, które w niej znalazłam. Z dwóch paczek z częścią Zobacz więcej
Składniki na mięso: 500 g udźca wołowego bez kości kolendra rozdrobniona, papryka ostra mielona oliwa 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego 1/2 szklanki wody Składniki na sos: 250 g pieczarek 1 łyżeczka Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 800 g pręgi wołowej z kością 1 opakowanie mrożonej brukselki 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej 1/4 główki białej kapusty 1 duża cebula 1 szklanka wody 2 łyżki lubczyku 2 łyżki curry Zobacz więcej
* Jeśli lubicie mięso wołowe , to ten przepis na pewno przypadnie wam do gustu . Odrobina octu balsamicznego , tabasco i miodu idealnie uzupełnia się z całym daniem . Wykonanie zajmuje około 60 min. Zobacz więcej
owocami. Należy pamiętać, że mięso najlepiej marynować w czerwonym winie dość długo. Powinno zachować różowy kolor, dlatego nie należy go długo smażyć. 500 g udźca wołowego Marynata: szklanka Zobacz więcej
Spis potraw z książki: 1. Rosół Polski - limonia i rozmaryn nie oszpeci rosołu 2. Figatelle - czyli pulpety cielęce 3. Czernina - przydaj pieprzu imbieru, cynamonu, goździków 4. Zrazy wołowe - Zobacz więcej
podczas przygotowania. Mięso z rezultacie jest niesamowicie kruche, soczyste i rozpływające się w ustach. Mimo, iż jest to bardzo czasochłonny przepis to szczerze go polecam. Ilość: dla 4 osób Poziom Zobacz więcej
Przepisem podzieliła się ze mną znajoma, która pochodzi z Ukrainy. Jej mama często je przyrządza. Za gołąbkami nie przepadam, ale te wyszły całkiem smaczne, zwłaszcza ta dodatkowa kapusta w sosie Zobacz więcej