wpierw rzadkiej masy

:) Przygotowanie : Umyte pomidorki kroję na ćwiartki, wkładam do dużego garnka i gotuje do otrzymania wpierw Zobacz więcej
Sernik powstał z kilku wypadkowych. Wpierw zrobiłam Sernik trójkącik i zostały mi herbatniki. Potem Dagmara na FB poprosiła mnie o sernik na zimno bez jajek. Następnie kupiłam za dużo jagód na Zobacz więcej
Gołąbki to dość pracochłonne danie, choć jakże pyszne. Nie zawsze chce mi się je przyrządzać. Idąc więc na skróty, można zrobić tzw. gołąbki bez zawijania. Zamiast zawijać farsz mięsny w obgotowane Zobacz więcej
Magoldie
Magoldie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kopalnia Smaków
Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami 96

0
racuchy na kolację kiedy byłam jeszcze dzieckiem a dzisiaj w ten sam sposób próbuje rozpieszczać swoje wnuki ! Przepis własny. Zapraszam ! Składniki na rozczyn drożdżowy: 3,5 dag drożdży 3 łyżeczki Zobacz więcej
-3/4 łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej - 4 czubate łyżki mielonych migdałów W malakserze umieścić jarmuż, obrane ząbki czosnku i ok.100ml oliwy, zblendować na gładką masę. Następnie dodać listki Zobacz więcej
baaardzo rzadką masę do blaszki, upewniwszy się, czy blaszka na pewno jest dobrze zabezpieczona folią (co wcale nie było takie łatwe). Przyznam, że dodałam nawet dodatkowe 2 łyżki mąki, bo wydawało Zobacz więcej
• 100 g czekolady deserowej • około 50 sztuk małych precelków W misce ubić masło orzechowe z masłem na gładką, puszystą i jednolitą masę. Następnie dodać cukry i ponownie bardzo dokładnie zmiksować. Zobacz więcej
nie zgęstnieje. Jeśli robimy dżem, to proces smażenia jest krótszy, jeśli marmoladę zdecydowanie go wydłużamy - masa na marmoladę musi być naprawdę gęsta, na dżem nieco rzadsza. Aby sprawdzić jaką Zobacz więcej
do uzyskania w miarę gładkiej, kremowej i nie za rzadkiej w konsystencji masy. Ilość dodanej śmietany kremówki będzie zależna od długości czasu początkowego moczenia pistacji - im dłużej się moczyły Zobacz więcej
każdym użyciem przesiewamy wpierw przez sitko. PIERNICZKI Stąd przepis 55 dag mąki (+ więcej do podsypywania) 30 dag miodu (z miodem sztucznym pierniczki szybciej będą miękkie, niż z prawdziwym) 10 Zobacz więcej