wpierw rzadkiej masy

Urszula111
Urszula111 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Proste potrawy
Przecier z pomidorów

Przecier z pomidorów 181

0
{{headerMessage}}
:) Przygotowanie : Umyte pomidorki kroję na ćwiartki, wkładam do dużego garnka i gotuje do otrzymania wpierw Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sernik powstał z kilku wypadkowych. Wpierw zrobiłam Sernik trójkącik i zostały mi herbatniki. Potem Dagmara na FB poprosiła mnie o sernik na zimno bez jajek. Następnie kupiłam za dużo jagód na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki to dość pracochłonne danie, choć jakże pyszne. Nie zawsze chce mi się je przyrządzać. Idąc więc na skróty, można zrobić tzw. gołąbki bez zawijania. Zamiast zawijać farsz mięsny w obgotowane Zobacz więcej
Magoldie
Magoldie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kopalnia Smaków
Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami 97

0
{{headerMessage}}
racuchy na kolację kiedy byłam jeszcze dzieckiem a dzisiaj w ten sam sposób próbuje rozpieszczać swoje wnuki ! Przepis własny. Zapraszam ! Składniki na rozczyn drożdżowy: 3,5 dag drożdży 3 łyżeczki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
-3/4 łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej - 4 czubate łyżki mielonych migdałów W malakserze umieścić jarmuż, obrane ząbki czosnku i ok.100ml oliwy, zblendować na gładką masę. Następnie dodać listki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
baaardzo rzadką masę do blaszki, upewniwszy się, czy blaszka na pewno jest dobrze zabezpieczona folią (co wcale nie było takie łatwe). Przyznam, że dodałam nawet dodatkowe 2 łyżki mąki, bo wydawało Zobacz więcej
{{headerMessage}}
• 100 g czekolady deserowej • około 50 sztuk małych precelków W misce ubić masło orzechowe z masłem na gładką, puszystą i jednolitą masę. Następnie dodać cukry i ponownie bardzo dokładnie zmiksować. Zobacz więcej
qualietta
qualietta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Skarbnica smaków
Marmolada truskawkowa

Marmolada truskawkowa 151

0
{{headerMessage}}
nie zgęstnieje. Jeśli robimy dżem, to proces smażenia jest krótszy, jeśli marmoladę zdecydowanie go wydłużamy - masa na marmoladę musi być naprawdę gęsta, na dżem nieco rzadsza. Aby sprawdzić jaką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do uzyskania w miarę gładkiej, kremowej i nie za rzadkiej w konsystencji masy. Ilość dodanej śmietany kremówki będzie zależna od długości czasu początkowego moczenia pistacji - im dłużej się moczyły Zobacz więcej
{{headerMessage}}
każdym użyciem przesiewamy wpierw przez sitko. PIERNICZKI Stąd przepis 55 dag mąki (+ więcej do podsypywania) 30 dag miodu (z miodem sztucznym pierniczki szybciej będą miękkie, niż z prawdziwym) 10 Zobacz więcej