wrap razowy

przykryciem (folią) na 12 godzin w temp. pokojowej. Zakwas -40g mąki pszennej chlebowej -10g mąki pszennej razowej 1850 -40g wody -10g gęstego, aktywnego zakwasu pszennego Mieszamy wszystkie Zobacz więcej
Jeżeli coś zwijać, to wrapy. Idealna rzecz do pracy. Tym razem sama upiekłam sobie placki, chciałam spróbować, czy mi się udadzą i da się je skonsumować . Wyszły ekstra, ale zupełnie szczerze, żeby Zobacz więcej
z włoskimi dodały niesamowitego aromatu. Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie Sourdough rye bread with walnuts and hazelnuts (scroll down to see a recipe in English) Składniki: Zobacz więcej
tym lepiej. Po prostu kaloryczna rozpusta ;). SEROWY CHLEB 2 razowe bułki pasta serowa: 150g sera Roquefort (lub innego z niebieską pleśnią) 50g masła 1 ząbek czosnku Piekarnik rozgrzać do Zobacz więcej
/ INGREDIENTS mała dynia Hokkaido / small Hokkaido pumpkin wywar / chicken broth sok z 1 pomarańczy/ juice of 1 orange chilli gałka muszkatołowa/ nutmeg imbir/ ginger sól / salt śmietanka słodka/ Zobacz więcej
serkiem naturalnym :-) Pełnoziarniste rogaliki z dżemem /Whole wheat bagels with jam (scroll down to see a recipe in English) Składniki (12-14 sztuk) Ciasto: 150 g mąki pszennej 150 g mąki pszennej Zobacz więcej
150 g mąki pszennej razowej 20 g świeżych drożdży 50 g cukru 1/2 łyżeczki soli 50 g miękkiego masła lub margaryny letnia woda Farsz: 400 g twarogu 2 żółtka (białka zostawić) 3 łyżki cukru Zobacz więcej
kremowa zapiekanka z kurczakiem, brokułami i pieczarkami | The food time HOME CZEŚĆ! PRZEPISY ŚNIADANIE CHLEB I BUŁKA JAJKO PANKEJK PLACEK NALEŚNIK OWSIANKA&co INNE OBIAD ZUPA MAKARON MIĘSO RYBKA Zobacz więcej
sałatka na ciepło z kurczakiem, awokado i pęczakiem | THE FOOD TIME HOME CZEŚĆ! PRZEPISY ŚNIADANIE CHLEB I BUŁKA JAJKO PANKEJK PLACEK NALEŚNIK OWSIANKA&co INNE OBIAD ZUPA MAKARON MIĘSO RYBKA Zobacz więcej
, liście mięty, liście bazylii) (niesłodzone) herbata zielona, herbata czerwona, herbaty owocowe, napary ziołowe. Dzień 15 Śniadanie Serek wiejski inaczej: 1 op. serka wiejskiego z łyżeczką kaparów ze Zobacz więcej
tortilli z mąki pełnoziarnistej. Nie było to łatwe zadanie,gdyż w naszym kraju większość społeczeństwa nadal nie jest przekonana do razowego pieczywa.Nie przekonuje ich fakt, że w przeciwieństwie do Zobacz więcej
Dzi
Dzi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
karmelowy.pl
Spekulosy/Speculoos

Spekulosy/Speculoos 36

0
, korzenne i chrupiące ciasteczka, idealne na świąteczny stół, a co najważniejsze są bardzo łatwe w wykonaniu. Polecam! Scroll down for recipe English Spekulosy (ok. 20 średnich ciasteczek) Składniki: Zobacz więcej
Wiosenna tarta szpinakowa. W końcu się za nią zabrałam. Pachnąca czosnkiem niedźwiedzim, sycąca, z orzechowym ciastem z razowej mąki orkiszowej. Przykryłam tartę paskami wyciętymi z ciasta. Z części Zobacz więcej
i sięgać po nie w porze lunchu, obiadu czy kolacji. Bazą sałatki jest razowy bulgur, który obok kuskusu jest jednym z moich ulubionych letnich produktów, nie wymaga gotowania, wystarczy zalać go Zobacz więcej
a place in my menu. Of course you don’t live only with asparagus so we have the salmon and cherry tomatoes too. The fish isn’t ‚gotta to be’ in the tart – it’ll taste as good in vegetarian version! Zobacz więcej
kawałków): Ciasto: 75 g masła 60 g mąki pszennej 60 g mąki żytniej razowej 1 jajko 1 żółtko Farsz: 300 g kurek 200 g jarmużu 1 średnia czerwona cebula 200 g sera typu bałkańskiego 200 g jogurtu Zobacz więcej
Pieczone owsiane kulki jabłkowe (bez tłuszczu) autorka: Planeta Smaku | blog: Planeta Smaku Jesienna owsianka autorka: Bilcia | blog: malpandom.blogspot.com Kotleciki jaglane autorka: Bilcia | blog: Zobacz więcej
, makaron pełnoziarnisty, kaszę gryczaną, czy jęczmienną, ale równie dobrym źródłem węglowodanów złożonych jest razowe pieczywo na zakwasie. Kiedy zyskasz wprawę eksperymentuj z innymi produktami jak Zobacz więcej
kornik
kornik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kornik w kuchni
Bułki orkiszowo-żytnie

Bułki orkiszowo-żytnie 177

3
na pół żytnią razową i żytnią t.720) 45 g wody 5 g aktywnego zakwasu Składniki na zaparkę: 50 g mąki orkiszowej jasnej 250 g wrzącej wody 8 g soli Składniki na ciasto właściwe: cały zaczyn cała Zobacz więcej