Przepis na wrońska

Powiązane przepisy:

BABECZKI KOKOSOWE Z KREMEM CYTRYNOWYM autor: Kasia Wrońska Delikatne, mięciutkie, niesamowicie aromatyczne, w typie amerykańskich cupcakes.Połączenie kokosa z cytryną nadaje im bardzo elegancką nutę. Zobacz więcej
Autor: Katarzyna Wrońska Żaden szanujący się sezon truskawkowy, nie może obejść się bez tego ciasta. Pyszny genueński spód czasem zastępuję, nie mniej pysznym, spodem kruchym, ale koncepcja generalna Zobacz więcej
Domowe ptysie z bitą śmietaną. receptura: Kasia Wrońska Ptysie czy eklery? Nigdy nie wiedziałam co wybrać, dlatego dziś, by nikogo nie stawiać przed koniecznością selekcji, przygotowałam tylko jedne z Zobacz więcej
cook and look
cook and look Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
cook & look
Wyniki konkursu

Wyniki konkursu 73

Na wstępie chciałabym wszystkim podziękować za liczny udział w konkursie! Przesłaliście mnóstwo pysznych pomysłów na dania, które mogłyby znaleźć się w menu polskiej, tradycyjnej restauracji. Od Zobacz więcej
Fondant, czyli czekoladowa lawa. autor: Kasia Wrońska Fondanty czekoladowe przebojem wdarły się na salony. Znajdziemy je w karcie deserów niemal każdej szanującej się restauracji, a i w niejednym domu Zobacz więcej
Rabarbar. Jeść, czy nie jeść? Autor: Katarzyna Wrońska Rabarbar (inaczej: rzewień) to jedna z tych roślin, które nieodłącznie kojarzą się z dzieciństwem. Babciny kompot serwowany w upalny dzień oraz Zobacz więcej
Jak się okazuje, początków ciasta marchewkowego należy upatrywać już w średniowieczu. Wówczas, cukier był towarem drogim i luksusowym, więcdo wypieków i deserów chętnie stosowano słodką z natury Zobacz więcej
BY JEDZENIE BYŁO LEPSZE!wywiad udzielony dla smakdosknaly.pl Autor: Katarzyna Wrońska zdjęcia: prywatne archiwum G. Łapanowskiego Kuchenny rewolucjonista i misjonarz po 3 fakultetach. Czuje respekt do Zobacz więcej
APPLE PIE czyli niewyobrażalnie jabłkowa szarlotka po amerykańsku. autor: Kasia Wrońska Szarlotka, czy sernik? Sernik, czy szarlotka? Trudny wybór i odwieczny dylemat spędza sen z powiek milionom Zobacz więcej
APPLE PIE czyli niewyobrażalnie jabłkowa szarlotka po amerykańsku. autor: Kasia Wrońska Szarlotka, czy sernik? Sernik, czy szarlotka? Trudny wybór i odwieczny dylemat spędza sen z powiek milionom Zobacz więcej
Sernik królowej śniegu. autor: Kasia Wrońska „Na szybach maluje mróz, Srebrzyste i białe kwiaty, Dla biednych i dla bogatych, Mróz kwiaty prosto z nieba zniósł” (Piotr Rubik) Ech…o takiej aurze w Zobacz więcej
Biszkopt z truskawkami » III warsztaty kulinarne w Makro HoReCa Ostatnio mniej piszę. Od ostatniego wpisu minął już tydzień. Nazbierało mi się zaległości. Do wstawienia na blog mam chyba 7 przepisów, Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pomarańcza
Food Blogger Fest

Food Blogger Fest 59

W sobotę w budynku Agory odbyła się pierwsza konferencja dla blogerów kulinarnych zorganizowana przez serwis Ugotuj.to. Byliśmy częstowani informacjami na temat fotografii, pisania tekstów, Zobacz więcej
Dziękujemy za udział w konkursie! :) Było nam bardzo ciężko wybrać zwycięzców. Najchętniej nagrodziłybyśmy Was wszystkich. Najwyżej oceniane były słodkości, w które włożyliście najwięcej pracy i które Zobacz więcej
CHURROS Kasia Wrońska Karnawał trwa i będzie z nami w tym roku wyjątkowo długo. Pączki, faworki, oponki, karnawałowe róże mają zielone światło i w naszej Cukierence z pewnością ich nie zabraknie. Zobacz więcej
Wczoraj miałam okazję (i szczęście, bo zainteresowanie było ogromne) uczestniczyć w pierwszym Food Blogger Fest zorganizowanego przez Agorę i portal ugotuj.to oraz Kamis. Ciekawe tematy i prelegenci. Zobacz więcej
W sobotę 12.05.2012 r. byłam na konferencji Food Blogger Fest organizowanej przez portal Ugotuj.to, które odbyło się w siedzibie Agory, a patronat nad wydarzeniem objęła marka Kamis. To była moja Zobacz więcej
Ochota na włoszczyznę chodziła za mną już od dłuższego czasu, dlatego bardzo się ucieszyłam, gdy nadarzyła się okazja odwiedzenia tej sympatycznej knajpki na warszawskim Żoliborzu. Nazwa restauracji Zobacz więcej
W tym roku dzieje się bardzo dużo. Wyjazd na badania terenowe do Azji, nagroda Gourmand World Cookbook Awards oraz studia podyplomowe Food Studies na SWPS w Warszawie, których zostałam kierownikiem i Zobacz więcej
Witajcie :-) no po długich obradach wybrałyśmy z Moniką zwycięski przepis na danie chłodzące. Przepisów było kilka i wszystkie bardzo fajne, ale nie wszyscy uczestnicy w 100% wykorzystali w swoich Zobacz więcej