wrońska

BABECZKI KOKOSOWE Z KREMEM CYTRYNOWYM autor: Kasia Wrońska Delikatne, mięciutkie, niesamowicie aromatyczne, w typie amerykańskich cupcakes.Połączenie kokosa z cytryną nadaje im bardzo elegancką nutę. Zobacz więcej
Rabarbar. Jeść, czy nie jeść? Autor: Katarzyna Wrońska Rabarbar (inaczej: rzewień) to jedna z tych roślin, które nieodłącznie kojarzą się z dzieciństwem. Babciny kompot serwowany w upalny dzień oraz Zobacz więcej
Autor: Katarzyna Wrońska Żaden szanujący się sezon truskawkowy, nie może obejść się bez tego ciasta. Pyszny genueński spód czasem zastępuję, nie mniej pysznym, spodem kruchym, ale koncepcja generalna Zobacz więcej
Domowe ptysie z bitą śmietaną. receptura: Kasia Wrońska Ptysie czy eklery? Nigdy nie wiedziałam co wybrać, dlatego dziś, by nikogo nie stawiać przed koniecznością selekcji, przygotowałam tylko jedne z Zobacz więcej
cook and look
cook and look Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cook & look
Wyniki konkursu

Wyniki konkursu 64

0
na wyniki... Książkę "Stuletnia Gospoda" Katarzyny Majgier wygrywa: - Anna Dawidowska za królika w czereśniowym sosie oraz - Katarzyna Wrońska za gęś w czosnku i majeranku, nadzianą szarą renetą i Zobacz więcej
światowej. W latach sześćdziesiątych XX wieku moda na nie dotarła do Stanów Zjednoczonych, a stamtąd, jak to zwykle bywa, w krótkim czasie ogarnęła cały świat. Autor: Katarzyna Wrońska Zapraszam na: Zobacz więcej
22.04.14 r. nie brały udziału w konkursie. I miejsce – Justyna Wrońska, Szarlotka z kremem waniliowym (silikonowa forma wielkanocna, silikonowa forma baran, silikonowa forma jajko, silikonowa forma Zobacz więcej
APPLE PIE czyli niewyobrażalnie jabłkowa szarlotka po amerykańsku. autor: Kasia Wrońska Szarlotka, czy sernik? Sernik, czy szarlotka? Trudny wybór i odwieczny dylemat spędza sen z powiek milionom Zobacz więcej
przewodnim majowych warsztatów w Makro była kuchnia niemiecka i szparagi. Oprócz blogerek, do udziału w panelu dyskusyjnym oraz wspólnym gotowaniu zaproszeni zostali również: Anna Wrońska (redaktor Zobacz więcej
Fondant, czyli czekoladowa lawa. autor: Kasia Wrońska Fondanty czekoladowe przebojem wdarły się na salony. Znajdziemy je w karcie deserów niemal każdej szanującej się restauracji, a i w niejednym domu Zobacz więcej
BY JEDZENIE BYŁO LEPSZE!wywiad udzielony dla smakdosknaly.pl Autor: Katarzyna Wrońska zdjęcia: prywatne archiwum G. Łapanowskiego Kuchenny rewolucjonista i misjonarz po 3 fakultetach. Czuje respekt do Zobacz więcej
APPLE PIE czyli niewyobrażalnie jabłkowa szarlotka po amerykańsku. autor: Kasia Wrońska Szarlotka, czy sernik? Sernik, czy szarlotka? Trudny wybór i odwieczny dylemat spędza sen z powiek milionom Zobacz więcej
Sernik królowej śniegu. autor: Kasia Wrońska „Na szybach maluje mróz, Srebrzyste i białe kwiaty, Dla biednych i dla bogatych, Mróz kwiaty prosto z nieba zniósł” (Piotr Rubik) Ech…o takiej aurze w Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Food Blogger Fest

Food Blogger Fest 58

0
, wcale nie tak dużo, zaszły duże zmiany kulturowe i gotowanie już nie jest czymś wstydliwym, błahym, lecz stało się pasją wielu ludzi, zaś pisanie o jedzeniu niejednej osobie jawi się, jako praca Zobacz więcej
, a dzięki dopracowanym prezentacjom nic nie mogło umknąć. Jak przygotować film kulinarny i co jest w nim najważniejsze opowiedzieli Paulina i Michał Stępień (Kotlet.tv), Anna Wrońska (Kuchnia) Zobacz więcej
,Aleksandra Lazar, Grzegorz Łapanowski, dr Piotr Majewski, Gieno Mietkiewicz, Maciej Nowak, dr Piotr Pabiański, Marta Szwakopf,Wojciech Szeląg,dr Magdalena Tomaszewska-Bolałek, dr Jakub Urbański, Zobacz więcej
CHURROS Kasia Wrońska Karnawał trwa i będzie z nami w tym roku wyjątkowo długo. Pączki, faworki, oponki, karnawałowe róże mają zielone światło i w naszej Cukierence z pewnością ich nie zabraknie. Zobacz więcej
wyglądają, ale nagroda jest tylko jedna. Tak więc olej kokosowy otrzymuje pani Justyna Wrońska za przepis na tort z arbuza. Gratuluję pani Justyno i poproszę o przesłanie adresu do wysyłki na maila. Zobacz więcej
Felińskiego 52 01-563 Warszawa godziny otwarcia: pon-sob 12.00-23.00 niedz 12.00-22.00 tel./fax.: 22 633 03 84 email: lastrada@lastrada.com.pl Zdjęcia ilustrujące tekst: Ewa Marszałek, i ja czyli Zobacz więcej
zamiast wody szklankę mleka z łyżeczką masła i cukru ale to wersja na następny raz. A jak sprawdzić czy bagietka jest dobrze upieczona? Postukajcie ją palcem od spodu, jeśli odgłos jest głuchy to Zobacz więcej