wrońska

{{headerMessage}}
BABECZKI KOKOSOWE Z KREMEM CYTRYNOWYM autor: Kasia Wrońska Delikatne, mięciutkie, niesamowicie aromatyczne, w typie amerykańskich cupcakes.Połączenie kokosa z cytryną nadaje im bardzo elegancką nutę. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rabarbar. Jeść, czy nie jeść? Autor: Katarzyna Wrońska Rabarbar (inaczej: rzewień) to jedna z tych roślin, które nieodłącznie kojarzą się z dzieciństwem. Babciny kompot serwowany w upalny dzień oraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Autor: Katarzyna Wrońska Żaden szanujący się sezon truskawkowy, nie może obejść się bez tego ciasta. Pyszny genueński spód czasem zastępuję, nie mniej pysznym, spodem kruchym, ale koncepcja generalna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Domowe ptysie z bitą śmietaną. receptura: Kasia Wrońska Ptysie czy eklery? Nigdy nie wiedziałam co wybrać, dlatego dziś, by nikogo nie stawiać przed koniecznością selekcji, przygotowałam tylko jedne z Zobacz więcej
cook and look
cook and look Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cook & look
Wyniki konkursu

Wyniki konkursu 70

0
{{headerMessage}}
na wyniki... Książkę "Stuletnia Gospoda" Katarzyny Majgier wygrywa: - Anna Dawidowska za królika w czereśniowym sosie oraz - Katarzyna Wrońska za gęś w czosnku i majeranku, nadzianą szarą renetą i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
światowej. W latach sześćdziesiątych XX wieku moda na nie dotarła do Stanów Zjednoczonych, a stamtąd, jak to zwykle bywa, w krótkim czasie ogarnęła cały świat. Autor: Katarzyna Wrońska Zapraszam na: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
22.04.14 r. nie brały udziału w konkursie. I miejsce – Justyna Wrońska, Szarlotka z kremem waniliowym (silikonowa forma wielkanocna, silikonowa forma baran, silikonowa forma jajko, silikonowa forma Zobacz więcej
{{headerMessage}}
APPLE PIE czyli niewyobrażalnie jabłkowa szarlotka po amerykańsku. autor: Kasia Wrońska Szarlotka, czy sernik? Sernik, czy szarlotka? Trudny wybór i odwieczny dylemat spędza sen z powiek milionom Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przewodnim majowych warsztatów w Makro była kuchnia niemiecka i szparagi. Oprócz blogerek, do udziału w panelu dyskusyjnym oraz wspólnym gotowaniu zaproszeni zostali również: Anna Wrońska (redaktor Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Fondant, czyli czekoladowa lawa. autor: Kasia Wrońska Fondanty czekoladowe przebojem wdarły się na salony. Znajdziemy je w karcie deserów niemal każdej szanującej się restauracji, a i w niejednym domu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
BY JEDZENIE BYŁO LEPSZE!wywiad udzielony dla smakdosknaly.pl Autor: Katarzyna Wrońska zdjęcia: prywatne archiwum G. Łapanowskiego Kuchenny rewolucjonista i misjonarz po 3 fakultetach. Czuje respekt do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
APPLE PIE czyli niewyobrażalnie jabłkowa szarlotka po amerykańsku. autor: Kasia Wrońska Szarlotka, czy sernik? Sernik, czy szarlotka? Trudny wybór i odwieczny dylemat spędza sen z powiek milionom Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sernik królowej śniegu. autor: Kasia Wrońska „Na szybach maluje mróz, Srebrzyste i białe kwiaty, Dla biednych i dla bogatych, Mróz kwiaty prosto z nieba zniósł” (Piotr Rubik) Ech…o takiej aurze w Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Food Blogger Fest

Food Blogger Fest 59

0
{{headerMessage}}
, wcale nie tak dużo, zaszły duże zmiany kulturowe i gotowanie już nie jest czymś wstydliwym, błahym, lecz stało się pasją wielu ludzi, zaś pisanie o jedzeniu niejednej osobie jawi się, jako praca Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, a dzięki dopracowanym prezentacjom nic nie mogło umknąć. Jak przygotować film kulinarny i co jest w nim najważniejsze opowiedzieli Paulina i Michał Stępień (Kotlet.tv), Anna Wrońska (Kuchnia) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
,Aleksandra Lazar, Grzegorz Łapanowski, dr Piotr Majewski, Gieno Mietkiewicz, Maciej Nowak, dr Piotr Pabiański, Marta Szwakopf,Wojciech Szeląg,dr Magdalena Tomaszewska-Bolałek, dr Jakub Urbański, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
CHURROS Kasia Wrońska Karnawał trwa i będzie z nami w tym roku wyjątkowo długo. Pączki, faworki, oponki, karnawałowe róże mają zielone światło i w naszej Cukierence z pewnością ich nie zabraknie. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wyglądają, ale nagroda jest tylko jedna. Tak więc olej kokosowy otrzymuje pani Justyna Wrońska za przepis na tort z arbuza. Gratuluję pani Justyno i poproszę o przesłanie adresu do wysyłki na maila. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
restauracji, to bardzo przyjemny wystrój oraz ciepła, przyjazna atmosfera tego miejsca. Ma się po prostu ochotę spędzić tu czas z rodziną lub znajomymi. Można oczywiście wytykać, że w La Stradzie nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zamiast wody szklankę mleka z łyżeczką masła i cukru ale to wersja na następny raz. A jak sprawdzić czy bagietka jest dobrze upieczona? Postukajcie ją palcem od spodu, jeśli odgłos jest głuchy to Zobacz więcej