wstążki z cukini

Wstążki z cukini Została mi cukinia w lodówce , sama biedna leży to ją trzeba wykorzystać bo się obrazi i zepsuje ;) Pokroiłam w cienkie paseczki obieraczką do warzyw i powstał fajny dodatek do Zobacz więcej
... bo nie ma jak domowe jedzenie ... Kluski z cukinią :) Najprościej czasem znaczy najsmaczniej. Cukinią można zastąpić kapustę. Bardzo dobre. Ja nie mogłam się najeść... Polecam :) SKŁADNIKI ; Zobacz więcej
Tysiące pasji i uspokojeń Makaron z cukinii sosem ajvarowym Tak szybkiego ,pysznego i lekkiego dania dawno nie robiłam . Makaron z cukini zrobiłam wg przepisu jak na oszukany makaron Zobacz więcej
na paski, druga połowę kroimy w drobną kostkę. To samo robimy z kurżetką. Jedną część ścieramy na tarce jak ogórka, drugą używając obieraka robimy "wstążeczki". Sos robimy z syropu,limonki i odrobiny Zobacz więcej
. Do miski wlać śmietanę, dodać przecier, starty ser żółty, jajko, wyciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i tymianek. Wszystko dokładnie wymieszać i wyłożyć na ciasto.Na masę ułożyć pokrojone Zobacz więcej
Makaron z marchewki i cukini, to świetna alternatywa dla tradycyjnego makaronu. Może służyć jako niskokaloryczny i bezglutenowy dodatek do mięs lub jako odrębne danie, które możemy przygotować na Zobacz więcej
Chiński misz masz Kiedy nie mam za dużo czasu na szykowanie późnego obiadu, zazwyczaj sięgam po chiński makaron. Pierś z kurczaka jest zawsze w pogotowiu, jakieś warzywa się znajdą, sos sojowy też mam Zobacz więcej
Pisałam niedawno, że cukinia mi obrodziła w tym roku, jest nie tylko dorodna ale też obfita. Wykorzystuję ją więc na różne sposoby. Ostatnio zrobiłam z niej makaron wstążki ( tagiatelle) za pomocą Zobacz więcej
cukinię potraktował jako bazę dania - obieraczką do warzyw należy kroić kolejne wstążki wzdłuż cukini, stąd właśnie tagliatele. Ponieważ dieta męża wymaga odpowiedniej porcji węglowodanów, jego Zobacz więcej
Propozycja z mojego rodzinnego stołu, którą wczoraj podałam na kolację. Prosta, szybka i zimowa, bo cytrusy nierozłącznie z zimą mi się kojarzą. Użyłam makaronu włoskiego «artigianale» coś pomiędzy Zobacz więcej
gałkę muszkatołową i sól. Do sosu dodajemy też prażone orzechy – kilka zostawiam do dekoracji. Na koniec wrzucamy ugotowany i odcedzony makaron i dobrze mieszamy z sosem – tak aby każda makaronowa Zobacz więcej
przepisu na opakowaniu. Pestki słonecznika podpraż na suchej patelni. Cukinię i marchewkę pokrój w długie, cienkie wstążki. Podsmaż paski cukini i marchewki na oliwie, mieszając delikatnie, przez Zobacz więcej
aż listki bazyli będą rozdrobnione. Powoli wlewaj oliwę, dodaj tyle ile potrzeba by pesto nabrało pożądanej konsystencji. Dopraw solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny. PRZYBRANIE Nastaw piekarnik Zobacz więcej
Nies
Nies Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niestime
Culinary FEST / recenzja

Culinary FEST / recenzja 1994

0
został uratowany głównie dzięki aromatowi trufli. Po skończonym festiwalu zupę tą mogła bym nawet uznać za jedną ze smaczniejszych - niestety krem z NH hotelu pozostawił pozostałych konkurentów w Zobacz więcej
. Porcja dla 2 osób Składniki: 1 kabanos o smaku pikantnych papryczek piri piri 1 kabanos o smaku aromatycznego bekonu pół małej cukini 1 mała czerwona cebula 4 kawałki chleba tostowego Zobacz więcej