wurstsalat

ZOBACZ TAKŻE:

Wurstsalat bawarska sałatka To tradycyjne danie z kuchni niemieckiej , które z powodzeniem możemy zabrać ze sobą na piknik lub zjeść na kolację . Trzy składnikowa ,prosta kompozycja smaków ,łatwa w Zobacz więcej
Jeden wniosek mi się nasuwa z pobytu w Niemczech. Mianowicie nasi sąsiedzi to fani parówek i mortadeli;-) Widziałam jak w knajpach większość zajadała Wurstsalat popijając piwem i zagryzając Zobacz więcej
Składniki: 400 g mortadeli lub innej kiełbasy,200 g ulubionego żółtego sera,1 duża cebula,5 – 6 ogórków konserwowych,5 łyżek octu 6%,3-4 łyżki oleju,100 ml wody z ogórków(niekoniecznie),150 ml Zobacz więcej
szwabskie lane kluski. Te ukochane przez Szwabów i Bawarczyków kluski były moim głównym pożywieniem w uniwersyteckiej stołówce, kiedy chwilowo mieszkałam w Ulm, niedużym mieście na granicy Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: