wyciąganie kości z drobiu

Nie napiszemy nic więcej niż MMMMM! <3 Składniki 4 udźce indycze ( u nas bez kości) 2 łyżki przyprawy do drobiu 750 ml merlot 250 ml wody 2 cebule 10 suszonych śliwek 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Zobacz więcej
Znam wiele osób, które nie wyobrażają sobie niedzieli bez rosołu. Ja gotuję go rzadko, bo ciężko samej zjeść 2 litry zupy... Niemniej jest to jedna z moich ulubionych zup, dla której chętnie poświęcam Zobacz więcej
Zastanawiałam się jak pozbyć się z kuchni kostek rosołowych, a właściwie jak je mogę zastąpić. Przecież mogę zrobić swoje wydanie i to dużo zdrowsze niż sklepowe, moje kostki rosołowe, a właściwie Zobacz więcej
Pientka
Pientka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
DOTER Cooking
Mięsne galaretki

Mięsne galaretki 132

0
Składniki Składniki: mięso z rosołu, 1 litr esencjonalnego rosołu, 2 jajka ugotowane na twardo, natka pietruszki, kawałek marchewki z rosołu, 1 opakowanie żelatyny ( około 5 łyżeczek), mała cebula, To Zobacz więcej
marynatą. Pieczemy w 190 stopniach obracając. Konieczne jest pilnowanie, by płyn nie wyparował. W razie potrzeby można podlać udka piwem lub wodą. Co kilkanaście minut oblewamy udka sosem w, którym Zobacz więcej
konfitowane w gęsim tłuszczu kacze lub gęsie udka. Do przyrządzenia tego boskiego specjału potrzebujemy oczywiście gęsi tłuszcz. O jego właściwościach i zaletach pisałam przy okazji postu o Zobacz więcej
łyżeczki chilli sól 5-6 śliwek suszonych (można wcześniej namoczyć w kieliszku brandy) Z kurczaka wyciągamy kości, nacieramy go solą i pieprzem wewnątrz. W blenderze umieszczamy jajko, namoczoną i Zobacz więcej
po mięsie 5 jajek Opakowanie gałki muszkatołowej ( 15 g) 2 łyżeczki pieprzu ziołowego Łyżeczka imbiru Łyżka majeranku Sól do smaku Mięso i wątrobę dokładnie myję. Drób gotuję z warzywami jak na Zobacz więcej
Ostatnio w moim ulubionym mięsnym tak rzadko można dostać udka z kurczaka zagrodowego, że gdy w końcu je przywieźli, wzięłam 6 dużych sztuk i dopiero po przyjściu do domu zaczęłam się zastanawiać, co Zobacz więcej
po ostatnim bardzo prostym przepisie, pora na małe wyzwanie - mianowicie na luzowanie kości. oczywiście, ci którzy mają wprawę, stwierdzą, że to żadne wyzwanie, ale nie znam zbyt wielu osób, które to Zobacz więcej
z kurczaka bez kości 500g piersi z kurczaka 500g wątróbek drobiowych 200g boczku wędzonego, surowego 2 łyżki masła klarowanego włoszczyzna: 1 duża marchew, 1 pietruszka, 1 por, mała główka selera 3 Zobacz więcej
Składniki na farsz: 250 g kaszy gryczanej 250 g wątróbki 2 żołądki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 czerwona papryka sól, pieprz Kaczka nadziewana po chłopsku - kuchnia podkarpacka Dzień Zobacz więcej
kurczaka i numer telefonu. Teraz wyjeżdżając z domu dzwonię i zamawiam drób, który gotowy czeka na mnie po przyjeździe na miejsce. W tej budce możecie zamawiać luzowane kaczki, kurczaki i indyki. Zobacz więcej
garyiforemki
garyiforemki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zafascynowana gotowaniem
Rosół

Rosół 533

0
sposób. Gotując mięso w sposób powyżej podany, otrzymamy rosół tęgi, wprawdzie dobry, ale mięso utracą przez to wszelkie pożywne cząstki i smak. Chcąc zaś mieć i rosół i smaczną sztukę mięsa, Zobacz więcej
ankawell
ankawell Obserwuj blogaObserwujesz bloga
życie od kuchni
PASZTET DZIADKA TADKA

PASZTET DZIADKA TADKA 177

0
Nikt w naszej rodzinie nie umie zrobić tak dobrych domowych wędlin jakie robi Dziadek Tadek / choć wielu już próbowało / :):) Pasztety, rolady, pieczenie, kiełbasy - nie wyobrażam sobie bez nich Zobacz więcej
pyszna i nie trzeba do tego robić wcześniej domowych przecierów. Wystarczą 3 podstawowe składniki plus przyprawy zioła i makaron do podania. Składniki ( 4 porcje pomidorowej ) 1 litr bulionu ( ja Zobacz więcej
chrupkości. Do garnka przekładamy wszystkie upieczone produkty i obrane ząbki czosnku. Gotujemy od 1,5 godziny do dwóch na wolnym ogniu, po czy przecedzamy. Mięso z kaczki odrywamy od kości i Zobacz więcej
Anka
Anka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Wschodu
Kurczak teriyaki

Kurczak teriyaki 347

1
i układamy na desce skórą do dołu. Ostrym nożem nacinamy mięso wzdłuż kości (tak, żeby nie przeciąć mięsa na wylot) i wyciągamy kości. Otrzymane udka płuczemy, osuszamy i kroimy na mniej więcej 4-5 Zobacz więcej
Tajlandii, pho jest najczęściej spotykanym daniem kuchni ulicznej Wietnamu. Jest to rodzaj rosołu z makaronem ryżowym. Najczęściej pho gotuje się na kościach wołowych (phở bò), ale równie popularna Zobacz więcej
i sosem rybnym. Wyciągamy z wywaru mięso, które oddzielamy od kości (będzie dodatkiem do zupy). Bulion przecedzamy przez gęste sitko. Do miseczek nakładamy makaron, kawałki kurczaka, dymkę i kiełki, Zobacz więcej