wykorzystać karton po mleku

Pomysły na całkiem dobre jedzenie, które zostaje po biesiadach przy świątecznym stole, po przyjęciach, grillach są w cenie. Co zrobić z całymi talerzami zeschniętych ciast? Nie lubię kiedy żywność się Zobacz więcej
Bardzo lubimy śledzie. Jeżeli mogę, to zachęcam do kupowania matiasów, nie al’a matiasów. Matiasy są młodymi śledziami, a więc nie dość, że mięso delikatniejsze, to mniej kumulacji w metale ciężkie. Zobacz więcej
Należę do osób, które nie lubią marnować jedzenia, zresztą nie tylko jego. Może po części ma to związek z tym, że wychowałam się w czasach kiedy w sklepach nie było właściwie nic. Z drugiej jednak Zobacz więcej
To drugi przepis szefa Juliana Karewicza, który przekonuje mnie swoim pomysłem. Połączenie czerstwego pieczywa z bakaliami z dodatkiem aromatycznego mleka (po gotowaniu w nim topinamburu) smakuje Zobacz więcej
Często eksperymentuję w kuchni. Ostatnio do takich eksperymentów zmusiła mnie konieczność – mąż zjadł ostatniego banana, którego miałam wykorzystać do zrobienia ciasteczek dla dzieci. W taki sposób Zobacz więcej
Powinnam zacząć od tego iż nałogowo słucham radia, słucham gdzie się da czyli prawie na okrągło. W samochodzie, przy komputerze, zawsze i wszędzie wolę radio niż TV. A w kuchni to już jeden wielki Zobacz więcej
Długo kombinowałam, w jaki najlepszy sposób mogłabym wykorzystać pulpę, która pozostaje po przygotowaniu mleka owsianego. Zdarzało mi się jeść ją w postaci owsianki. Zrobiłam z tych resztek też Zobacz więcej
Sery kozie stają się coraz popularniejsze, jednak nadal są stosunkowo rzadko wykorzystywane w polskiej kuchni. To zupełnie zrozumiałe – raczej nie znamy ich od dzieciństwa, jak klasyczne twarogi czy Zobacz więcej
Kurczak w czerwonym sosie curry, przygotowanym na mleku kokosowym, z warzywami i ryżem. Danie można dowolnie zmieniać. Według własnego gustu można sos mniej lub bardziej doprawić, użyć innych warzyw i Zobacz więcej
Robicie własne mleko orzechowe (migdały, kokos, itd) i macie w zwyczaju pijać rano świeżo wyciśnięty sok z marchewki. Świetnie, to jeszcze możecie zjeść zdrowe i szybkie w wykonaniu ciasteczka. Zobacz więcej
Kasza jaglanana domowym mleku z orzechów włoskich z bananem i bananową granolą z daktylami i orzechami włoskimi Milletwith walnuts milk and banana topped with banana granola with dates and walnuts Zobacz więcej
Cały czas kombinuję, co zrobić z resztek po mleku orzechowymlubpo syropie orzechowym z bloga Cookie Monsterx? No przecież nie wyrzucę! Tym razem wymyśliłam pralinki orzechowo-bananowe, mega bogate w Zobacz więcej
Praktycznie każde danie zaczyna się od cebuli. Używam jej na co dzień. Biała, żółta, szalotka czy czerwona cebula…Na pozór wydawałoby się, że cebula to cebula ale każda ma inny smak i kolor. Każda ma Zobacz więcej
Dzień Dobry! Jeszcze kilka dni i jedziemy na urlop. Tymczasem proponuję wypróbowany przepis z resztek obiadowych, burgery bolognese. Burgery bolognese to kanapki na ciepło nadziewane sosem bolognese i Zobacz więcej
9moniam
9moniam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
GastroMonia
Jak wykorzystać butelkę po wódce?

Jak wykorzystać butelkę po wódce? 1127

Jak wykorzystać butelkę po wódce? Fot. drinkstuff Absolut Vodka Bottle Dish to półmisek stworzony poprzez spłaszczenie oryginalnej szklanej butelki. Idealny na zakąski takie jak oliwki, ogórki, Zobacz więcej
kasia.in
kasia.in Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasia Gotuje
Robot z kartonu po soku

Robot z kartonu po soku 17

Po szczegóły zapraszam na stronę Zobacz więcej
Jak wykorzystać resztki zupy? Borykasz się czasami z tym pytaniem a nie lubisz marnować jedzenia? Wystarczy, że dowolną zupę zmielisz (o ile już nie jest kremem – niekoniecznie na gładko) i wsypiesz Zobacz więcej
Swojego czasu chciałam poznać historię ziemniaków bo bombajsku, chociażby genezę nazwy. Jednak do żadnej pewności nie dotarłam. Według jednych potrawę tę, w Anglii, wymyślili kucharze indyjscy, aby Zobacz więcej
Wiosna w tym roku nie chce na dobre zagościć. Z utęsknieniem czekam na słońce, ciepłe powietrze i świeże polskie warzywa i owoce. Na te ostatnie z pewnością muszę jeszcze chwilę poczekać, a jabłka i Zobacz więcej
Od dzieckado znudzenia, choć zupełnie przecież słusznie, wpajano we mnie, że jedzenia nie wolno marnować i z większą lub mniejszą sumiennością staram się tej zasady w moim dorosłym życiu przestrzegać. Zobacz więcej