wykrywasz smaku

. Składniki: 1/2 małej główki czerwonej kapusty,, 1 duże jabłko, do smaku czerwony ocet winny Kamis, do smaku cukier, do smaku sól morska, 1 liść laurowy, 3 goździki 250 ml wody Go garnka wlewamy wodę Zobacz więcej
Te pierogi pierwszy raz zrobiłam rok temu na Wigilie i od razu cała rodzina stwierdziła że jest to nasze kolejne danie Wigilijne :) Pierogi są pyszne, ciasto mięciutkie a z połączeniem z sosem tworzą Zobacz więcej
Te pierogi pierwszy raz zrobiłam rok temu na Wigilie i od razu cała rodzina stwierdziła że jest to nasze kolejne danie Wigilijne :) Pierogi są pyszne, ciasto mięciutkie a z połączeniem z sosem tworzą Zobacz więcej
Jeśli 31 października spędzacie w iście mrocznym nastroju, nie zapomnijcie o przekąskach. Przygotujcie na ten wieczór, np.takie kruche ciasteczka, dekorując je w halloweenowym stylu U mnie motyw Zobacz więcej
do soczewicy. Doprawiamy ziołami, czosnkiem, solą i pieprzem do smaku. Ciasto rozwałkowujemy porcjami na grubość ok. 3mm, wykrawaczką do ciastek wykrywamy okręgi o średnicy ok. 5cm. Na każdy Zobacz więcej
. Te urocze mini jabłeczniki są bardzo smaczne,bardzo kruche i bardzo wciagające, najważniejsze nie trzeba ich dzielić, każdy bierze babeczkę do ręki i zajada ze smakiem. Polecam przepis na kruche Zobacz więcej
Kupiłam niedawno pastę tahini i postanowiłam użyć ją do kremu. Dzisiaj w kruchych babeczkach, chociaż krem dobrze pasował będzie także do przełożenia ciasta lub tortu. Połączenie mascarpone i śmietany Zobacz więcej
twarde , żeby zmiękły i w pełni oddały swój smak , pierniczki muszę jeszcze poleżakować w puszce lub innym pojemniku około 2 tygodni, po tym czasie będą idealne na święta. Gorąco polecam :) Zobacz więcej
Wpadam przed weekendem tylko na chwilę podzielić się z Wami przepisem na pyszne, bogate w smaku, intensywnie czekoladowe ciasto czekoladowe. Upiekłam je na mące ze zmielonych orzechów laskowych. Takie Zobacz więcej
,potem przyprawiamy do smaku-studzimy. Do miski przekladamy ser ricotta i laczymy go z odcisnietym,uduszonym szpinakiem,dodajemy parmezan i przyprawy-mieszamy . Ziemniaki obieramy ze skorki. Jeden z Zobacz więcej
Nie będę dużo pisać. Ciasteczka są bardzo smaczne, idealnie kruchei z wyczuwalnym smakiem migdałowym. Jak zwykle, polecam Wam serdecznie. Składniki na około 40 ciasteczek: 1 szklanki mąki pszennej 1 Zobacz więcej
Te pierogi pierwszy raz zrobiłam rok temu na Wigilie i od razu cała rodzina stwierdziła że jest to nasze kolejne danie Wigilijne :) Pierogi są pyszne, ciasto mięciutkie a z połączeniem z sosem tworzą Zobacz więcej
wzbogacająca smak, tymbardziej, że musztarda, poza walorami smakowymi, dzięki zawartym w gorczycy związkom chemicznym, pobudza wydzielanie soków żołądkowych i wspomaga trawienie, zwłaszcza tłuszczów. Zobacz więcej
plaszka
plaszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
płaszkowo
Tartaletki z pieczarkami

Tartaletki z pieczarkami 132

0
Tarty można stworzyć na 1000 sposobów (pisałam już o tym kiedyś :-) ) Dzisiaj chciałam stworzyć tartę prostą w smaku, taką prawie jednoskładnikową. A tarty to dla mnie jeden z ulubionych kulinarnych Zobacz więcej
się z piekarnika. Podoba mi się, że śliwka pozostaje tu najważniejszym składnikiem. To na niej skupia się wzrok i smak. Jej kwasowość bardzo dobrze komponuje się z waniliową nutą ciasta i zmielonym Zobacz więcej
się z piekarnika. Podoba mi się, że śliwka pozostaje tu najważniejszym składnikiem. To na niej skupia się wzrok i smak. Jej kwasowość bardzo dobrze komponuje się z waniliową nutą ciasta i zmielonym Zobacz więcej
, ale zapewniam Was, jeśli raz spróbujecie dodać świeżą kurkumę, gwarantuję, że nigdy już nie wrócicie do tej z torebki. Zawsze dodając kurkumę do dań, zastanawiałam się nad sensem wsypywania jej do Zobacz więcej
Te racuchy albo jak część osób je nazywa jabłka w cieście to smak mojego dzieciństwa. Robiła je moja babcia, teraz robię je ja w nieco zdrowszej wersji; na razowej mące, z małą ilością brązowego Zobacz więcej
z Chin. Pracownicy Inspekcji Handlowej niejednokrotnie wykrywali, że miody dostępne w polskich sklepach są często mieszaniną wody, cukru i substancji wzbogacających smak, a w najgorszych przypadkach Zobacz więcej
Pyszne wegańskie gołąbki nadziewane aromatycznym nadzieniem na bazie perłowej kaszy jęczmiennej. Bardzo lubię gołąbki, ale nadziewanie ich ryżem to dla mnie pomyłka smakowa :) Musi być kasza, która ma Zobacz więcej