Przepis na wykrywasz smaku

mysza
mysza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenna Wyspa Smaków
Umami - piąty smak

Umami - piąty smak 339

Byłam jego wielbicielką zanim jeszcze uświadomiłam sobie jego istnienie. Instynktownie sięgałam po produkty w których się znajdował. Odkąd nauczyłam się odróżniać go od innych smaków stałam się jego Zobacz więcej
justylla
justylla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Readeat.pl
Energetyzujący koktajl z kurkumą

Energetyzujący koktajl z kurkumą 734

Pisząc o kurkumie dla portalu Hellozdrowie.pl miałam okazję poczytać co nieco, o walorach odżywczych i pozytywnym wpływie tej rośliny na nasze zdrowie. Ponieważ zjadamy jej małe ilości nie dostarczymy Zobacz więcej
O MAKARONACH I WINACH - WARSZTATY Z MARKĄ MALMA Warsztaty dla blogerów kulinarnych w swej formie najczęściej sprowadzane są do wspólnego gotowania i do odtwarzania wybranych przepisów, co oczywiście Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Skąd w ogóle bierze się smak?

Skąd w ogóle bierze się smak? 21

Skąd w ogóle bierze się smak? - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Zobacz więcej
Wpadam przed weekendem tylko na chwilę podzielić się z Wami przepisem na pyszne, bogate w smaku, intensywnie czekoladowe ciasto czekoladowe. Upiekłam je na mące ze zmielonych orzechów laskowych. Takie Zobacz więcej
Jeśli 31 października spędzacie w iście mrocznym nastroju, nie zapomnijcie o przekąskach. Przygotujcie na ten wieczór, np.takie kruche ciasteczka, dekorując je w halloweenowym stylu U mnie motyw Zobacz więcej
monia717
monia717 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenne warjacje
Pierogi z suszoną śliwką

Pierogi z suszoną śliwką 332

Te pierogi pierwszy raz zrobiłam rok temu na Wigilie i od razu cała rodzina stwierdziła że jest to nasze kolejne danie Wigilijne :) Pierogi są pyszne, ciasto mięciutkie a z połączeniem z sosem tworzą Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Skąd bierze się smak?

Skąd bierze się smak? 7

Skąd bierze się smak? - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Miejsca Blogi Zobacz więcej
Dzisiaj znów gotował Piotrek. To jest jego przepis na modrą kapustę, kapusta to świetny dodatek do obiadu z mięsem: słodko-kwaśna modra kapusta jest bardzo winna, smaczna . Modra kapusta doskonale też Zobacz więcej
katharos
katharos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodkie zapomnienie
PIERNICZKI DOJRZEWAJĄCE

PIERNICZKI DOJRZEWAJĄCE 1916

Właśnie przyszła pora na przygotowanie ciasta na pierniczki dojrzewające, a co najważniejsze przygotowanie nie zajmie Wam dużo czasu. Z przepisu wychodzi bardzo duża ilość pierniczków, więc można tak Zobacz więcej
Nie będę dużo pisać. Ciasteczka są bardzo smaczne, idealnie kruchei z wyczuwalnym smakiem migdałowym. Jak zwykle, polecam Wam serdecznie. Składniki na około 40 ciasteczek: 1 szklanki mąki pszennej 1 Zobacz więcej
Te racuchy albo jak część osób je nazywa jabłka w cieście to smak mojego dzieciństwa. Robiła je moja babcia, teraz robię je ja w nieco zdrowszej wersji; na razowej mące, z małą ilością brązowego Zobacz więcej
Te pierogi pierwszy raz zrobiłam rok temu na Wigilie i od razu cała rodzina stwierdziła że jest to nasze kolejne danie Wigilijne :) Pierogi są pyszne, ciasto mięciutkie a z połączeniem z sosem tworzą Zobacz więcej
monia717
monia717 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenne warjacje
Pierogi z suszoną śliwką

Pierogi z suszoną śliwką 190

Te pierogi pierwszy raz zrobiłam rok temu na Wigilie i od razu cała rodzina stwierdziła że jest to nasze kolejne danie Wigilijne :) Pierogi są pyszne, ciasto mięciutkie a z połączeniem z sosem tworzą Zobacz więcej
Nadwrażliwości pokarmowe dotyczą sporej części społeczeństwa. Manifestują się na wiele sposobów, a objawy mogą się pojawić nawet do 3 dni po spożyciu produktu. Dlatego też są tak trudne do wykrycia i Zobacz więcej
Zielenina
Zielenina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zielenina
Razowe pierogi z soczewicą

Razowe pierogi z soczewicą 720

Pyszne razowe, cieniutkie pierogi z sycącym nadzieniem z zielonej soczewicy z dodatkiem sporej ilości rozmarynu i estragonu. Do tego cebulka i masło czosnkowo-pietruszkowe, więcej reklamy chyba nie Zobacz więcej
Nat
Nat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eat.Read.
Są takie smaki...

Są takie smaki... 318

... które budzą w człowieku starannie ukrywanego na co dzień konserwatystę. Ta, jasne, trzeba próbować różnych rzeczy, w kuchni należy eksperymentować, wzbogacać kulinarny repertuar, tiru riru. Ale Zobacz więcej
Je się by żyć, ale co to za życie skoro znaczna część tego, co zjadamy nas zatruwa… Chciałam Wam wspomnieć o kilku produktach, które bardzo często goszczą w naszym menu, a niekoniecznie zdajemy sobie Zobacz więcej
Autor: thiessa @ 6:37am, Pitek 16 Marzec 2012. rdo: http://justonecookbook.com Po szpinaku gomaae przysza pora na kolejn przystawk ze szpinaku, rwnie popularn jak poprzednia. Ohitashi oznacza dosownie Zobacz więcej