wyparzanie słoików w piekarniku

{{headerMessage}}
Sposób przygotowania: Wlewamy do garnka pół szklanki wody. Śliwki myjemy, przekrawamy na połówki, wyjmujemy pestki Wkładamy do garnka. Gotujemy 2-3 dni. Pod koniec dodajemy szklankę cukru. Słoiki Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Sok z mirabelek

Sok z mirabelek 602

0
{{headerMessage}}
Zrobiłam dwie wersje. Jednak polecam dodać cukier. Wersja bez cukru jest bardzo kwaśna. Ja taki sok wypije, ale osoby lubiące cukier będą mieć problem. Sok jest kwaśny. Na zimę do herbatki polecam Zobacz więcej
Mada
Mada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MadaWKuchni
Przetwory z jabłek

Przetwory z jabłek 1958

0
{{headerMessage}}
Składniki: - jabłka - rodzynki - kora z cynamonu Wykonanie: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Owoce wrzucić do wielkiego garnka z grubym dnem, dodać korę cynamonu (ja dałam całą, Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ShabbyEat
Dżem malinowy z czerwonym winem

Dżem malinowy z czerwonym winem 86

0
{{headerMessage}}
składniki na ok. 400 ml dżemu: 1kg malin 200g cukru 100 ml wytrawnego czerwonego wina przygotowanie: Słoiki myję i wyparzam w piekarniku przez 20 minut w temp. 100oC. Maliny wrzucam na patelnię z Zobacz więcej
Mada
Mada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MadaWKuchni
Dżem jagodowy

Dżem jagodowy 806

0
{{headerMessage}}
, usunąć listki i wysuszone owoce. Jagody wymieszać z żelfixem i zagotować. Dosłodzić wg uznania, gotować ok 7 minut. Słoiki umyć, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 130 stopni i wyparzać Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Sok porzeczkowo agrestowy

Sok porzeczkowo agrestowy 302

0
{{headerMessage}}
sokownika, dodaję agrest umyty, dodaję cukier. Gotuję około półtorej godziny. Słoiki wyparzam w piekarniku i zlewam do nich sok w trakcie gotowania. Słoiki zakręcam od razu i odwracam do góry dnem. Zobacz więcej
Mada
Mada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MadaWKuchni
Wiśnie w alkoholu

Wiśnie w alkoholu 8393

0
{{headerMessage}}
przypadku wódka 40 %) - biały cukier Wykonanie: Słoiki umyć, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 130 stopni i wyparzać przez 10 minut. Wiśnie wydrylować i układać warstwami w słoikach, na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tym razem postanowiłam zamarynować podpinki :) Potrzebne składniki: Sposób wykonania: Opieńki delikatnie myjemy. Gotujemy 2 l wody, solimy, wrzucamy 1 pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojone opieńki. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cebulę. Dodajemy pokrojone, obrane maślaki. Gotujemy ok. 10 min. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Przygotowujemy słoiki. Wyparzamy w piekarniku. Do każdego wrzucamy kilka ziaren gorczycy, po 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ml likieru różanego przygotowanie: Słoiki myję i wyparzam w piekarniku przez 20 minut w temp. 100oC. Truskawki myję, wycinam szypułki, kroję na pół i wrzucam do garnka z grubym dnem. Zasypuję cukrem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
startego świeżego imbiru przygotowanie: Słoiki myję i wyparzam w piekarniku przez 20 minut w temp. 100oC. Truskawki myję, wycinam szypułki, kroję na pół i wrzucam do garnka z grubym dnem. Zasypuję Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na biegunkę :). Składniki : Borówki cukier kryształ Opis wykonania: 1. Borówki wysypujemy na sito i płuczemy, dokładnie odsączamy. 2. Słoiczki dokładnie myjemy i wyparzamy w piekarniku w 150 C ok. Zobacz więcej
Mada
Mada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MadaWKuchni
Powidła śliwkowe

Powidła śliwkowe 729

0
{{headerMessage}}
mnie konsystencji i stopnia rozgotowania owoców, dodałam konfiturex. Słoiki umyć, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 70 stopni i wyparzać przez 10 minut. Gorące powidła nałożyć do Zobacz więcej
adi
adi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szelmostwa Lisa
Konfitury truskawkowe.

Konfitury truskawkowe. 725

0
{{headerMessage}}
Klasyczna konfitura truskawkowa. Najprostsza a jednocześnie najsmaczniejsza. Należy pamiętac aby do przetworów wybierac truskawki najlepszej jakości. Twarde bez przebarwień. Pamiętajcie także o Zobacz więcej
{{headerMessage}}
korzenia chrzanu + 2-3 liście gałązka młodych liści wiśni gałązka czerwonej porzeczki 2 duże kopry z baldachami 1,5 łyżki soli 1l wody WYKONANIE: Słój wyparzamy lub sterylizujemy w piekarniku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
słoików*, zakręcić i poddać pasteryzacji**. * Wyparzanie słoików - Słoiki i nakrętki umyć pod gorącą wodą, włożyć do piekarnika nagrzanego do 100 stopni na 10 minut. ** Pasteryzacja - napełnione Zobacz więcej
sklorek
sklorek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyry na Gaz
Kiszony kalafior

Kiszony kalafior 1609

0
{{headerMessage}}
Kiszenie to świetny sposób na przechowanie na zimę letnich warzyw. Kiszone ogórki zna chyba każdy, kiszony kalafior nie jest tak popularny ale równie pyszny. Jego chrupka konsystencja sprawia że jest Zobacz więcej
sklorek
sklorek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyry na Gaz
Ogórki po szwedzku

Ogórki po szwedzku 4301

2
{{headerMessage}}
Ogórki po szwedzku nazywane tez szwedzką sałatką są świetnym sposobem na zamknięcie lata w słoiku. Zimą taka sałatka będzie świetnym dodatkiem do obiadu i mięs. Jest słodkawa, chrupiąca i pyszna. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
drobną posiekaną miętę i skórkę z limonki. Wymieszać, zostawić pod przykryciem przez 3 minuty. 4. Całość przelać do wyparzonych słoików*, zakręcić i poddać pasteryzacji**. * Wyparzanie słoików - Zobacz więcej