wypiekanie chleba. krok po kroku

{{headerMessage}}
z tych przepisów przetestowany został w zwykłym domowym piekarniku. Przekartkowałem póki co tę książkę, nie zagłębiałem się jakoś mocno w poszczególne przepisy, przejrzałem kilkanaście. I takie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pieczywem można podawać. Przepisy prowadzące krok po kroku przez tę niejednemu wydającą się trudną sztukę. Zdjęcia, z których pieczywo wręcz wyskakuje do naszych dłoni. Słowa, w których zaklęte są Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Psoty Psotki
Kociewski chleb codzienny

Kociewski chleb codzienny 124

0
{{headerMessage}}
Pyszny chleb, prosty do zrobienia. Idealny dla osób, które stawiają pierwsze kroki w wypiekaniu pieczywa. Ziarenka słonecznika wraz z płatkami owsianymi tworzą domowy, niepowtarzalny smak. 500 g mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Placki Naan świetnie nadają się jako pita. Nie wypiekałam ich co prawda w specjalnym piecu – tak jak być powinno. Wystarczyła mi zwykła patelnia. Efekt – pierwsza klasa. Co ważne – placki w nadmiarze Zobacz więcej
karodos
karodos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowe potrawy
Chleb sitkowy

Chleb sitkowy 322

0
{{headerMessage}}
Nie ma to jak swój własny chleb… ten zapach, jaki unosi się w kuchni… i radość bliskich – bezcenne. Pieczenie chleba weszło mi w nawyk na dobre. Nie wiem, który to już mój wypiek ale nie zamierzam Zobacz więcej
karodos
karodos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowe potrawy
Chleb Baltazar

Chleb Baltazar 394

0
{{headerMessage}}
Nie ma to jak własnoręcznie upieczony chleb. Zapach, jaki unosi się w kuchni oraz jego niepowtarzalny smak są bezcenne;) Tym razem zapraszam Was na pyszny, klasyczny w smaku chleb Baltazar. Firma Zobacz więcej
Katarzyna z Vegarnkowa
Katarzyna z Vegarnkowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
vegarnkowo
Biga acida.

Biga acida. 98

0
{{headerMessage}}
Będzie z niego pyszny włoski chlebek - pagnotta. Zakwas jakiego do tej pory nie robiłam. Z nutą pomarańczy, aksamitny, na miodzie... Oj, będzie się działo!!! Przepis pochodzi z książki "Wypiekanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wodą, szybko wstawić chleby i po 5 minutach zmniejszyć temperaturę do 200 stopni. Piec ok. 45-55 minut. Po upieczeniu ostudzić na metalowej kratce. Kroić po ostygnięciu. Przepis pochodzi z książki “ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bagietki znalezione u Doroty. Nieraz próbowałam robić ciasta choćby drożdżowe, czy pieczywo z jej przepisu, ale co tu dużo mówić, zdolności do drożdżowego to ja nie mam. Ale teraz mam maszynę.... Nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nic nie zastąpi smaku i zapachu świeżo pieczonego chleba. Na szczęście powoli wraca „moda” na samodzielne wypiekanie pieczywa w domowych warunkach. Nie ma się czemu dziwić jest to co prawda nieco Zobacz więcej
wisla
wisla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zapach chleba
Cheb Fendu i zielone ostępy

Cheb Fendu i zielone ostępy 58

0
{{headerMessage}}
Bochenek chleba fendu miał dołączyć do zakręconej listy kwietniowej "Na zakwasie i na drożdżach", ale niestety spóźnił się. Jego forma, którą uzyskuje się przez odpowiednie kształtowanie bochenka, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
DOMOWY CHLEB PSZENNO-ŻYTNI Moi Drodzy, przedstawiam Wam dzisiaj przepis na niezwykle prosty, domowy chleb pszenno-żytni. Przepis pochodzi ze strony smakowitychleb.pl , trochę zmodyfikowany. Polecam ! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Whittington "Wypiekanie chleba krok po kroku", ja zaczerpnęłam go z bloga Lo. Polecam! Chlebki: 300 ml ciepłej wody 425 g mąki pszennej chlebowej + mąka do podsypywania 1 torebka (7 g) suszonych Zobacz więcej
Gosha
Gosha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinaria
Maślane bułeczki drożdżowe

Maślane bułeczki drożdżowe 32

0
{{headerMessage}}
bułeczek, muszą być lekko brązowe. A teraz parę uwag do składników: - mąkę daję 50/50 tortowa i kukurydzana, - cukier rozpuszczam w mleku, - oliwa nie jest obowiązkowa, ale podobno utrzymuje takie Zobacz więcej
lolanta
lolanta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Love Story
Focaccia

Focaccia 130

1
{{headerMessage}}
koktajlowych. Rozwałkowanana cienki placek doskonale nadaje się jako spód do pizzy,wyższa ibardziej dorodna tworzy niezastąpioną bazę do kanapek. Nie mogę uwierzyć, że już za kilkanaście godzinbędzie Zobacz więcej
tofka
tofka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
para w kuchni
Pagnotta - czyli WP #124

Pagnotta - czyli WP #124 57

0
{{headerMessage}}
piekarnika wodą, szybko potem zamknij drzwiczki. Po 10 minutach pieczenia w 250 C, zmniejsz temperaturę do 180 C i dopiecz przez ok. 20 minut - chleb popukany od spodu powinien wydawać głuchy dźwięk. Zobacz więcej
Liska
Liska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
White Plate
Precle

Precle 182

1
{{headerMessage}}
Brak czasu w tygodniu sprawia, że kiedy mam coś upiec, wybieram proste bułki albo chleby, które rosną, kiedy nie ma mnie w domu. I może właśnie dlatego, gdy nadchodzi weekend, wybieram coś, czego Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Chleb oliwkowy

Chleb oliwkowy 70

0
{{headerMessage}}
Chleb oliwkowy (pszenny, wg. J. Hamelmana) pieczony był prawie jednocześnie w wielu kuchniach. Wezwanie podjęły zarówno osoby wypiekające od kilku lat, jak i te dopiero stawiające pierwsze kroki w tym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Działamy po krótkiej przerwie co strasznie mnie cieszy bo mój ostatni upór przy wypiekaniu chlebów motywuje do udziału w akcji! i słusznie bo nauczę się piec! nie żebym nie była zadowolona z Zobacz więcej