wypukłe

ZOBACZ TAKŻE:

Šarene snovi Wyhaftowałam pościel dla 3-miesięcznej Klary.....Haft wypukły muliną Ariadna, materiał 100% bawełna... Poduszkę uszyłam na zakładkę , a poszewkę na zamek kryty... Po Chorwacku - Šarene Zobacz więcej
Znak zimowego czasu.... Składniki: kasztany jadalne masło sól Wykonanie: Kasztany naciąć na krzyż po okrągłej-wypukłej stronie. Piec w piekarniku przez 20-25 minut obracając od czasu do czasu. Po Zobacz więcej
Klinicznie najprawdopodobniej taka choroba nie istnieje... ale ja zdecydowanie na nią cierpię ;-) kuchenne ADHD! Spokojnie czytałam sobie coś dla relaksu i nagle... oderwanie myśli i wzroku w stronę Zobacz więcej
PasjaSmaku
PasjaSmaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PasjaSmaku
Purée kasztanowe

Purée kasztanowe 39

0
Składniki (2 porcje): 500 g kasztanów jadalnych 200 ml śmietanki 30% 20 g masła Przygotowanie: Nacinamy krzyżyk na wypukłej stronie każdego kasztana. Wkładamy na 30 min. do piekarnika nagrzanego do Zobacz więcej
Pasteryzacja to sposób konserwacji przetworów. Polega ona na podgrzaniu zakręconych słoików w celu zabicia drobnoustrojów, które mogły trafić do słoików po ich umyciu lub w trakcie nakładania Zobacz więcej
Tarta z dynią w wersji wytrawnej debiutuje dziś na blogu w bardzo wyjątkowej odsłonie. To prawdopodobnie najładniejsza tarta, jaką kiedykolwiek zrobiłam. Nie dość, że niezwykle kolorowa, to jeszcze Zobacz więcej
Idealna przekąska na długie wieczory. Ciekawy aromat i tekstura przypadną do gustu nie tylko poszukiwaczom nowych smaków. Najlepsze na ciepło :) Zapraszam! Pieczone jadalne kasztany Składniki: jadalne Zobacz więcej
mąką (uwaga może się przyklejać). Szklanką wycinać kółka. Na jedno z kółek nakładać łyżeczką konfiturę. Przykryć drugim, zlepić rogi i jeszcze raz wykroić kółko szklanką. Odstawić do napuszenia na ok Zobacz więcej
Kilka przecięłam na pół i tak chciałam je smażyć, ale trudno się smażyło ze strony gdzie brzoskwinie są wypukłe, więc lepiej je pokroić w plastry o grubości 1cm, muszą być mocno wyczuwalne. Mąkę Zobacz więcej
Grzybki wcześniej gotujemy z dodatkiem łyżki octu (wtedy nie ściemnieją) ok.10 minut. Odcedzamy i przekładamy do 3/4 wysokości słoiczków. Na wierzchu układamy dodatki. Zalewamy gorącą zalewą. Zobacz więcej
. 1 i 2). Chwyć jedną łódeczkę owoca skórą do góry (zdj. 3). Trzymając nad miską, dość intensywnie uderzaj wypukłą częścią łyżki w skórę granata (zdj. 4). Ziarenka powinny wypadać posto na Twoją dłoń. Zobacz więcej
z zalewy. Formę wysmaruj masłem. Gruszki ułóż w formie do zapiekania wypukłą stroną do góry. Składniki ciasta wymieszaj za pomocą miksera na jednolitą masę (jeśli wyda się za gęsta można dodać syropu Zobacz więcej
, łyżeczka musztardy rosyjskiej, garść rzeżuchy. Przygotowanie Jajka oskubać, przepołowić, ostrożnie wydrążyć żółtka, następnie utrzeć jez koperkiem i ze szczypiorem. Dodać śmietanę i musztardę, Zobacz więcej
megii013
megii013 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Magdy
Baranek z masła

Baranek z masła 154

1
, goździki papryka czerwona (sama skórka) złota kuleczka cukrowa Kostkę masła przeciąć na wiekszą połowę. Każdej stronie nadać lekko wypukły kształt (nadsmarować) Z drugiej połowy odkroić małą Zobacz więcej
czapki z białej maty łazienkowej, listki z weluru usztywnione drucikami florystycznymi. Rzepa na pelerynce jest wypukła. Wypełniałam ją watą ortopedyczną :) Na nic innego nie miałam dziś siły... a Zobacz więcej
oddzielne warstwy. Podczas nalewania dobrze jest użyć małej łyżeczki, którą trzymając umieszczamy w kieliszku (tak, aby nie zanurzała się w płynie) wypukłą stroną do góry. Następnie delikatnie lejemy Zobacz więcej
wypukłego naczynia (tak, aby można było pokroić powstałą galaretkę w kostkę) Śmietankę ubijam na sztywno, dodaje cukier puder i stopniowo serek mascarpone, by usztywnić krem. Wykładam część masy na Zobacz więcej
zagotowania wody. Wystudzić, obrać, przekroić na pół. Ułożyć na talerzu wypukłą stroną do góry. Każdą część posmarować majonezem (w przypadku bardzo gęstego majonezu można rozmieszać go z niewielką Zobacz więcej
: 1. Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski, szybko wyrabiamy. Ciasto wkładamy do lodówki na 1/2 godziny. Następnie rozwałkowujemy, metalową formę na muffiny odwracamy stroną wypukłą do góry, Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: