wysokie ciasta

Dziś prezentuję przepis na przepyszne ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką. Najlepsze drożdżowe jakie kiedykolwiek piekłam. Spełnia trzy moje najważniejsze oczekiwania: rośnie wysokie, nie czuć w Zobacz więcej
To moje pierwsze w tym sezonie ciasto z tym warzywem. Podobne piekłam już kiedyś, tyle że z dodatkiem ananasa (TU-klik), tu rabarbar ma towarzystwo truskawek. Bardzo smaczne, nie za słodkie - jak to w Zobacz więcej
Wiosna i lato to czas kiedy testuję kolejne ciasta z owocami:) Królują zdecydowanie truskawki i czereśnie, które od kilku tygodni są dostępne, tanie i przede wszystkim smaczne. Dziś zapraszam na mocno Zobacz więcej
To już mój kolejny chleb. Tym razem całkowicie z mąk pełnoziarnistych. Jest wyższy niż ten poprzedni i sprawia trochę mniej kłopotów z wyrabianiem ciasta. Również smaczny i bardzo zdrowy :) czytaj Zobacz więcej
Ciasto francuskie – rodzaj ciasta o specyficznej, warstwowej strukturze w postaci cieniutkich listków. Owa właściwość występuje dzięki dużej zawartości tłuszczu, umiejętnemu wałkowaniu i pieczeniu w Zobacz więcej
Szybkie i proste ciasto orzechowe, które dzięki dodatkowi startej marchewki jest delikatnie wilgotne. Ciasto pieczone jest bez proszku do pieczenia. Pomimo tego jest wysokie i puszyste. Jest również Zobacz więcej
roxi654
roxi654 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia i Ogród
Makowiec

Makowiec 462

0
Wyszedł naprawdę przepyszny aż się nie spodziewałam. Przepis z książki kucharskiej. Sam farsz jest pyszny i z wysokiej jakości składników. Jedyny minus to chyba ciasto z tego przepisu. Rozlewało Zobacz więcej
anpapi
anpapi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wszystko i nic
~345

~345 47

1
Zamiast się skupić na tym, co jest tu i teraz, wybieram myślami w przód. A zaniedbany cywil czeka grzecznie na biurku. Chyba najwyższa pora się nim zainteresować. Ciasto z kaszy manny z figami, Zobacz więcej
Wysokie, puszyste ciasto drożdżowe z kruszonką i owocami. Ciasto jest miękkie i delikatne. Można zrobić je z dowolnymi owocami np. śliwkami, truskawkami, jagodami, wiśniami, czereśniami lub jabłkami. Zobacz więcej
Świeże warzywa i ser smażony z kmninkiem zamknięte w sakiewce z ciasta francuskiego a następnie zapieczone w wysokiej temperaturze. Jeśli ciasto nam się nie otworzy podczas pieczenia to warzywa będą Zobacz więcej
Ciasto bardzo łatwe w wykonaniu, połączenie maku, kokosu i kremu mega pyszne <3 Przepis pochodzi z książki 183 nowe przepisy siostry Anastazji. Piekłam w formie o wymiarach 25 cm x 42 cm, nie Zobacz więcej
Szybciutkie ciasto robiące duże wrażenie, wychodzi bardzo wysokie i bardzo ładnie, równo się kroi. Smak kwaśnych jabłek idealnie komponuje się ze słodkim kajmakiem. Robiłam w formie o wymiarach 24 cm Zobacz więcej
Mamy święto, więc deser musi być! :) SKŁADNIKI: (2 porcje) - ulubione lody - 200ml śmietany 30% + cukier do smaku - biszkopty/herbatniki/resztki z ciasta :) - owoce: garść winogron, banan, nektaryna Zobacz więcej
5minut na wysokich obrotach. Obrany rabarbar kroimy i mieszamy z miodem. Odstawiamy na kwadrans i po tym czasie odlewamy zbędny sok. Na blaszkę wlewamy ciasto. Wierzch posypujemy rabarbarem i łyżką Zobacz więcej
Dziekuje za swietny przepis. Zrobilam jako tort,podzielilam ciasto na 3 warstwy, pieklam w trzech tortownicach naraz, wyszedl przepiekny, wysoki tort urodzinowy, smakowal wszystkim, nawet francuskim Zobacz więcej
SwiatOdKuchni
SwiatOdKuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Świat od kuchni
Kruszonka

Kruszonka 2593

0
Pyszny, słodki dodatek do ciast. Przyznam, że to nawet moja ulubiona część wielu wypieków =) Składniki: 70 g mąki krupczatki 40 g cukru 10 g cukru waniliowego 50 g masła Wykonanie: Wszystkie składniki Zobacz więcej
KrainaSosny
KrainaSosny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kraina Sosny
ciasto z borówkami...

ciasto z borówkami... 3147

1
Dziś przepis na szybkie i bardzo proste ciasto z borówkami :) składniki: 500 g mąki pszennej 300 g borówek 200 g masła 150 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego 1 Zobacz więcej
najwyższą i piec przez 2-2,5 minuty. Można otworzyć mikrofalę w czasie pieczenia i sprawdzić ciasto patyczkiem. Chwilkę przestudzić i podawać z lodami, bitą śmietaną lub dżemem owocowym. Zobacz więcej
Aga w kuchni
Aga w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Aga w kuchni
Tarta serowa

Tarta serowa 165

2
Składniki: 1 ciasto francuskie, 50 g żółtego sera, 150 g mozzarelli , 30 g brie, 4 łyżki śmietany 12%, 10 sztuk kaparów z zalewy, 10 sztuk zielonych oliwek, 1/2 kiełbasy. Przygotowanie: Ciasto Zobacz więcej
Składniki ; 50 dag mąki 25 dag margaryny szklanki kwaśnej śmietany 8 dag drożdży Wszystkie składniki dobrze zagnieść , uformować kulę i włożyć do wysokiego naczynia z zimną wodą . Gdy ciasto wypłynie Zobacz więcej