wywar wachowicz

Już kiedyś wspomniałam, że bardzo lubię zupy kremy. Tę zupę podpatrzyłam w programie Ewy Wachowicz pt. "Ewa gotuje". Urzekła mnie swoim pięknym kolorem oraz tym, że podana została z prażonymi Zobacz więcej
Pasztet z warzyw o zaskakującym smaku, nadanym mu przez sos sojowy, chrzan i czosnek. Może być podawany na ciepło, z sosem i ziemniakami. Może również pełnić rolę zimnej przystawki. Przepis na bazie Zobacz więcej
aguzja
aguzja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zjem to!
Pieczony karczek Ewy Wachowicz

Pieczony karczek Ewy Wachowicz 2285

2
Moja pieczeń świąteczna już gotowa. Tym razem piekłam karczek i skorzystałam z przepisu Ewy Wachowicz. Mięso jest kruche, ale nie przesadnie, ładnie się kroi, a aromatyczna i dosyć pikantna panierka, Zobacz więcej
bez dodatków, ale jeśli chcecie możecie posypać ją grzankami lub groszkiem ptysiowym. Przepis Pani Ewy Wachowicz z naszymi modyfikacjami. Składniki: 3 średnie cukinie 1 ziemniak 1 cebula łyżka oliwy Zobacz więcej
Pierwszy raz jadłam ta zupę u sąsiadki latem. Moje dziewczyny zajadały się nią, aż im się uszy trzęsły. Wzięłam przepis, ale jakoś nigdy nie było okazji, aby ją zrobić. Aż w zeszłym tygodniu w tv Ewa Zobacz więcej
Wiem, że grzyby już się kończą, ale jeśli jeszcze uda się Wam zdobyć te leśne pyszności, to wykorzystajcie je do risotto. Danie jest bardzo smaczne i aromatyczne, tymianek i białe wino doskonale Zobacz więcej
Inspiracja przepisem: Ewy Wachowicz. Zupa pochodzi z kuchni prowansalskiej i jest po prostu przepyszna. Posiada delikatny, łagodny smak i co najwazniejsze - jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu, Zobacz więcej
mężowym talerzu. Dlatego jest tylko jedno zdjęcie, na moim śmiesznym dziecięcym talerzyku ;) Przepis pochodzi z książki "Ewa gotuje - ulubione" Ewy Wachowicz. Składniki na pulpety (na 4 porcje): 600 Zobacz więcej
... :) Gotuję również dla Was Kochani, bo wiem, że korzystacie z moich podpowiedzi i przepisów. W komentarzach i e-mailach piszecie swoje uwagi. Dziękuję Wam za to. Ale żeby już nie zanudzać proponuję Zobacz więcej
) i sól do smaku Sposób przygotowania podglądnęłam na kilku stronach internetowych, ale na każdej z nich był inny, więc poczytałam, i zrobiłam po swojemu:) Sposób smażenia ryżu podglądnęłam u pani Ewy Zobacz więcej
czasu tego wrzucić. Dodam jeszcze, że aparat został u rodziców mego mężczyzny, co dodatkowo utrudniało aktualizację bloga. Ale koniec tłumaczeń....dziś zupa na stole. Skorzystałam z przepisu pani Ewy Zobacz więcej
z soczewicy. Naprawdę polecam. Bazowałam na przepisie Ewy Wachowicz. Składniki : na wywar warzywny: 2 litry wody 1 marchewka cząstka kapusty włoskiej pietruszka cebula liść laurowy ziele angielskie Zobacz więcej
w prodiżu, po dzień dzisiejszy ten smak jest jednym z moich najlepszych kuchennych wspomnień. Jakiś czas temu przeszukując kulinarne strony internetowe, trafiłam na apetyczny przepis na udka kurczaka Zobacz więcej
czerwony z fasolą (03.04.2016)Aby jajka podczas gotowania nie pękały (03.04.2016)Udział w progamie Ewy Wachowicz (31.03.2016)Zupa chrzanowa (08.03.2016)Magiczny eliksir na przeziębienie Zobacz więcej
(10.04.2016)Aby starte ziemniaki nie ściemniały (03.04.2016)Pieczona biała kiełbasa (03.04.2016)Jabłkowy nektar (03.04.2016)Barszcz czerwony z fasolą (03.04.2016)Aby jajka podczas gotowania nie Zobacz więcej
pyra
pyra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ja w kuchni
Zupa z kurek

Zupa z kurek 592

0
dagmara dorota gabi gosiaa99 iwona magda.k majana mamamrzynia margarytka marta mary mika mirabelka mojeciacho piegusek Zagladam. Fabryka bobyy durszlak ewa wachowicz fotoprzeis knorr kwestia smaku Zobacz więcej
Sztuka mięsa z sosem chrzanowym - przepis Marty Blog kulinarny Marty z wieloma świetnymi przepisami O mnie Top 10 Zdrowa żywność Bezglutenowe Księga Gości Kontakt Sztuka mięsa z sosem chrzanowym Zobacz więcej
ze śliwek, zagęszczana mąką ziemniaczaną i zabielana śmietaną, przyprawiona goździkami, koniecznie z dodatkiem klusek. W Sieradzkiem musiały to być kluseczki żytnie. Bliską jej krewną jest śląski Zobacz więcej