wywar wachowicz

Już kiedyś wspomniałam, że bardzo lubię zupy kremy. Tę zupę podpatrzyłam w programie Ewy Wachowicz pt. "Ewa gotuje". Urzekła mnie swoim pięknym kolorem oraz tym, że podana została z prażonymi Zobacz więcej
Pasztet z warzyw o zaskakującym smaku, nadanym mu przez sos sojowy, chrzan i czosnek. Może być podawany na ciepło, z sosem i ziemniakami. Może również pełnić rolę zimnej przystawki. Przepis na bazie Zobacz więcej
aguzja
aguzja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zjem to!
Pieczony karczek Ewy Wachowicz

Pieczony karczek Ewy Wachowicz 2481

6
Moja pieczeń świąteczna już gotowa. Tym razem piekłam karczek i skorzystałam z przepisu Ewy Wachowicz. Mięso jest kruche, ale nie przesadnie, ładnie się kroi, a aromatyczna i dosyć pikantna panierka, Zobacz więcej
Witajcie, Pokazywałyśmy Wam ostatnio, jak w prosty sposób można przygotować szybki i naprawdę zdrowy deser (klik). Pozostając w tematyce lekkich dań na rozpoczęcie roku, zapraszamy dzisiaj na zupę. Zobacz więcej
Pierwszy raz jadłam ta zupę u sąsiadki latem. Moje dziewczyny zajadały się nią, aż im się uszy trzęsły. Wzięłam przepis, ale jakoś nigdy nie było okazji, aby ją zrobić. Aż w zeszłym tygodniu w tv Ewa Zobacz więcej
Wiem, że grzyby już się kończą, ale jeśli jeszcze uda się Wam zdobyć te leśne pyszności, to wykorzystajcie je do risotto. Danie jest bardzo smaczne i aromatyczne, tymianek i białe wino doskonale Zobacz więcej
Obiad w sam raz dla mięsożerców i nie tylko :) Sama nie przepadam za mielonym mięsem ale w tej postaci smakuje wyśmienicie. Ma zastosowanie również wśród niejadków. Delikatne, odżywcze i sycące :) Zobacz więcej
Inspiracja przepisem: Ewy Wachowicz. Zupa pochodzi z kuchni prowansalskiej i jest po prostu przepyszna. Posiada delikatny, łagodny smak i co najwazniejsze - jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu, Zobacz więcej
mężowym talerzu. Dlatego jest tylko jedno zdjęcie, na moim śmiesznym dziecięcym talerzyku ;) Przepis pochodzi z książki "Ewa gotuje - ulubione" Ewy Wachowicz. Składniki na pulpety (na 4 porcje): 600 Zobacz więcej
... :) Gotuję również dla Was Kochani, bo wiem, że korzystacie z moich podpowiedzi i przepisów. W komentarzach i e-mailach piszecie swoje uwagi. Dziękuję Wam za to. Ale żeby już nie zanudzać proponuję Zobacz więcej
) i sól do smaku Sposób przygotowania podglądnęłam na kilku stronach internetowych, ale na każdej z nich był inny, więc poczytałam, i zrobiłam po swojemu:) Sposób smażenia ryżu podglądnęłam u pani Ewy Zobacz więcej
czasu tego wrzucić. Dodam jeszcze, że aparat został u rodziców mego mężczyzny, co dodatkowo utrudniało aktualizację bloga. Ale koniec tłumaczeń....dziś zupa na stole. Skorzystałam z przepisu pani Ewy Zobacz więcej
z soczewicy. Naprawdę polecam. Bazowałam na przepisie Ewy Wachowicz. Składniki : na wywar warzywny: 2 litry wody 1 marchewka cząstka kapusty włoskiej pietruszka cebula liść laurowy ziele angielskie Zobacz więcej
w prodiżu, po dzień dzisiejszy ten smak jest jednym z moich najlepszych kuchennych wspomnień. Jakiś czas temu przeszukując kulinarne strony internetowe, trafiłam na apetyczny przepis na udka kurczaka Zobacz więcej
Bulion warzywny - Zupy - W Mojej Kuchni-ak - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W Mojej Kuchni-ak Bulion warzywny (10.04.2016)Pierś z kurczaka z dyniową konfiturą (10.04.2016)Kremowa zupa Zobacz więcej
Sałatka z czerwonych buraków - Sałatki - W Mojej Kuchni-ak - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W Mojej Kuchni-ak Sałatka z czerwonych buraków (17.04.2016)Zupa chlebowa Zobacz więcej
pyra
pyra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ja w kuchni
Zupa z kurek

Zupa z kurek 629

0
2011 sierpień 2011 wrzesień 2011 październik 2011 listopad 2011 grudzień 2011 styczeń 2012 luty 2012 marzec 2012 kwiecień 2012 maj 2012 czerwiec 2012 sierpień 2012 wrzesień 2012 październik 2012 Zobacz więcej
Sztuka mięsa z sosem chrzanowym - przepis Marty Blog kulinarny Marty z wieloma świetnymi przepisami O mnie Top 10 Zdrowa żywność Bezglutenowe Księga Gości Kontakt Sztuka mięsa z sosem chrzanowym Zobacz więcej
rybę. Zwykle smażonego w dzwonkach i z czerwona kapustą.” Tak karierę karpia na powojennych polskich stołach podsumowała w książce „ Z pamięci” Maria Iwaszkiewicz. Nie do końca chyba sprawiedliwie, Zobacz więcej