• 8
  • 5
  • 9
  • 4
  • 1
  • 8
przepisów z 6083 blogów

wywar wachowicz

1/2 kg selera 1 cebula 1/2 kostki masła 1/2 szklanki wywaru grzybowego - może być z kostki 1 łyżka sosu sojowego sól pieprz 3 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 2 łyżki chrzanu gałka muszkatałowa Seler Zobacz więcej
aguzja
aguzja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zjem to!
Pieczony karczek Ewy Wachowicz

Pieczony karczek Ewy Wachowicz 2237

2
Moja pieczeń świąteczna już gotowa. Tym razem piekłam karczek i skorzystałam z przepisu Ewy Wachowicz. Mięso jest kruche, ale nie przesadnie, ładnie się kroi, a aromatyczna i dosyć pikantna panierka, Zobacz więcej
Składniki: 2 ziemniaki 1 cebula 2 marchewki 2 buraki 1/4 kapusty liście laurowe ziele angielskie 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 1/1 wywaru 1 szklanka śmietany sól Zobacz więcej
Składniki: 500 g zielonego groszku konserwowego (ja robiłam ze swojego mrożonego) 500 ml bulionu z kostki, wywaru z jarzyn, lub rosołku 1 cebula 1 łyżka masła soku z połowy cytryny sól pieprz imbir Zobacz więcej
dużo bazylii sól biały pieprz łyżeczki - imbiru parmezan oliwa- do dekoracji Technika wykonania: Cukinie umyć i pokroić na kawałki. Ziemniaka obrać, pokroić w grubą kostkę, cebulę również obrać i Zobacz więcej
,żeby dodac marchewkę ,cebulkę .Nie żałuję ,bo w tej postaci był fantastyczny Składniki : 500 d selera cebula 1/2 szklanki wywaru grzybowego ( u mnie tym razem z kostki ) łyżka sosu sojowego 2 ząbki Zobacz więcej
w prodiżu, po dzień dzisiejszy ten smak jest jednym z moich najlepszych kuchennych wspomnień. Jakiś czas temu przeszukując kulinarne strony internetowe, trafiłam na apetyczny przepis na udka kurczaka Zobacz więcej
Wywar warzywny - rosół wegetariański - ZKuchniWziete.pl Blog Kulinarnie Lifestyle Recenzje Książki Restauracje Wydarzenia Przepisy Desery Dodatki Mięso w roli głównej Napoje Obiady jednogarnkowe Zobacz więcej
Już kiedyś wspomniałam, że bardzo lubię zupy kremy. Tę zupę podpatrzyłam w programie Ewy Wachowicz pt. "Ewa gotuje". Urzekła mnie swoim pięknym kolorem oraz tym, że podana została z prażonymi Zobacz więcej
Pasztet z warzyw o zaskakującym smaku, nadanym mu przez sos sojowy, chrzan i czosnek. Może być podawany na ciepło, z sosem i ziemniakami. Może również pełnić rolę zimnej przystawki. Przepis na bazie Zobacz więcej
bez dodatków, ale jeśli chcecie możecie posypać ją grzankami lub groszkiem ptysiowym. Przepis Pani Ewy Wachowicz z naszymi modyfikacjami. Składniki: 3 średnie cukinie 1 ziemniak 1 cebula łyżka oliwy Zobacz więcej
Pierwszy raz jadłam ta zupę u sąsiadki latem. Moje dziewczyny zajadały się nią, aż im się uszy trzęsły. Wzięłam przepis, ale jakoś nigdy nie było okazji, aby ją zrobić. Aż w zeszłym tygodniu w tv Ewa Zobacz więcej
Wiem, że grzyby już się kończą, ale jeśli jeszcze uda się Wam zdobyć te leśne pyszności, to wykorzystajcie je do risotto. Danie jest bardzo smaczne i aromatyczne, tymianek i białe wino doskonale Zobacz więcej
Obiad w sam raz dla mięsożerców i nie tylko :) Sama nie przepadam za mielonym mięsem ale w tej postaci smakuje wyśmienicie. Ma zastosowanie również wśród niejadków. Delikatne, odżywcze i sycące :) Zobacz więcej
mężowym talerzu. Dlatego jest tylko jedno zdjęcie, na moim śmiesznym dziecięcym talerzyku ;) Przepis pochodzi z książki "Ewa gotuje - ulubione" Ewy Wachowicz. Składniki na pulpety (na 4 porcje): 600 Zobacz więcej
... :) Gotuję również dla Was Kochani, bo wiem, że korzystacie z moich podpowiedzi i przepisów. W komentarzach i e-mailach piszecie swoje uwagi. Dziękuję Wam za to. Ale żeby już nie zanudzać proponuję Zobacz więcej
) i sól do smaku Sposób przygotowania podglądnęłam na kilku stronach internetowych, ale na każdej z nich był inny, więc poczytałam, i zrobiłam po swojemu:) Sposób smażenia ryżu podglądnęłam u pani Ewy Zobacz więcej
czasu tego wrzucić. Dodam jeszcze, że aparat został u rodziców mego mężczyzny, co dodatkowo utrudniało aktualizację bloga. Ale koniec tłumaczeń....dziś zupa na stole. Skorzystałam z przepisu pani Ewy Zobacz więcej
z soczewicy. Naprawdę polecam. Bazowałam na przepisie Ewy Wachowicz. Składniki : na wywar warzywny: 2 litry wody 1 marchewka cząstka kapusty włoskiej pietruszka cebula liść laurowy ziele angielskie Zobacz więcej
czerwony z fasolą (03.04.2016)Aby jajka podczas gotowania nie pękały (03.04.2016)Udział w progamie Ewy Wachowicz (31.03.2016)Zupa chrzanowa (08.03.2016)Magiczny eliksir na przeziębienie Zobacz więcej