wywar z ryby

Ugotujwywar z warzyw w międzyczasie dodając do niego kawałki karpia. Pozostaw na małym ogniu do czasu aż ryba będzie ugotowana. Półmisek udekoruj wg uznania następnieułóż na nim rybę i zalej żelatyną Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Przygotowując potrawy z ryb zawsze zostają jakieś resztki – kręgosłupy, ogony, głowy. Z tych części można zrobić rewelacyjny wywar rybny, … Przeczytaj cały Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TAPENDA
Delikatny Bar

Delikatny Bar 73

0
Spotykane u nas nazwy handlowe to Bar, Labraks.Kupując tę rybę, wg. polskiej nomenklatury, stałam się właścicielem okonia morskiegoJ To świetna ryba o smacznym i delikatnym mięsie, i przygotowałam ja Zobacz więcej
Aganiok
Aganiok Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni Aganiok
Sos cytrynowy do ryby

Sos cytrynowy do ryby 13328

2
Prosty sos, który podkreśli smak każdej pieczonej lub gotowanej ryby. Ja polecam go m.in. do pieczonego łososia. Można go dodatkowo zagęścić, jeśli ktoś preferuje tradycyjne gęste sosy. Sos cytrynowy Zobacz więcej
PawełM
PawełM Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia - moja pasja
Szczupak faszerowany

Szczupak faszerowany 2163

2
2 cebule 3 jajka 1 czerstwa bułka maślana 100 ml mleka 2 łyżki masła liść laurowy, sól, pieprz, ziele angielskie, dodatkowo: żelatyna spożywcza (w ilości odpowiadającej do 1 litra płynu) 2 arkusze Zobacz więcej
lileczka_4
lileczka_4 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cuda i Smaki Regionu
Polewka rybna

Polewka rybna 124

1
Pyszna polewka rybna. Smak tradycji powiew upalnego lata... POLEWKA RYBNA 1 kg drobnych rybek (płotki,okonki,karaski) 2 listki laurowe 3-4 ziarenka ziela angielskiego 2 łyżki octu 1 szkl.kwaśnej Zobacz więcej
Kiedyś przy okazji gotowania którejś z ryb na parze wykorzystałam powstały w dolnym garnku bulion ( z ryby i gotujących się z nią warzyw) do zrobienia rybnego bulionu do popicia II Dania . Potem Zobacz więcej
Składniki: ryba (np. karp) 0,5 kg włoszczyzna 30 dag liść laurowy, ziele angielskie śmietana szklanki mąka pszenna 2 dag sól Wykonanie: Rybę oczyścić z łusek, wypatroszyć, umyć (pozostawić łeb i Zobacz więcej
Składniki: świeży jesiotr - dzwonka warzywa na zupę X 2 3 liście laurowe 10 ziarenek pieprzu 5 ziarenek ziela angielskiego oliwki zioła prowansalskie szklanka białego wina Przygotowanie: Na jedenj Zobacz więcej
Składniki: – 2 mniejsze cebule – 2 średnie marchewki – 3 plasterki cytryny – 0,5 l wywaru warzywnego – 0,5 l wywaru z ryby – łyżeczka imbiru (w proszku) – 1/2 łyżeczki chilii (w proszku) – 1 łyżeczka Zobacz więcej
Fish in aspic Składniki. 20 dag karpia bez ości i skóry 20 dag mieszanki groszek z marchewką 60 ml wywaru z ryby 4 łyżeczki żelatyny sól pieprz Wykonanie. Karpia ugotować z włoszczyzną i obrać. Wywar Zobacz więcej
Składniki: - 500g ugotowanego łososia w wywarze z włoszczyzny - 3 ugotowane ziemniaki - 2 ogórki kiszone - 2 łyżeczki chrzanu - 2 łyżki posiekanego szczypiorku - 2-3 łyżki majonezu - 1 łyżka soku z Zobacz więcej
Delikatny, kremowy sos idealnie podkreśla smak świeżej rybki. Uwaga! Wystarczy jeden kęs, a już nigdy mu się nie oprzesz! Składniki: 4 ryby masło mąka 2 ogórki kwaszone 300 ml wywaru cukier 100ml Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Zupa rybna (ucha)

Zupa rybna (ucha) 176

1
Ucha to zupa rybna, bardzo popularna w krajach byłego Związku Radzieckiego. Nazwa ucha pochodzi ze staro rosyjskiego języka i oznacza słowo wywar. Zupa przyrządzana jest głównie z ryb Zobacz więcej
Wiosna ma dla mnie zapach koperku. Uwielbiam dodawać go do wszelkich dań z nowalijkami. Dziś koperkiem pachnie lekka zupa warzywna z delikatnymi, rybnymi pulpecikami. Do ugotowania wywaru użyłam Zobacz więcej
Kiedy gotuję barszcz czerwony, najczęściej buraczki zużywam do surówki lub zasmażam ze śmietaną. Tym razem dodałam do tartych buraków tartą włoszczyznę z rosołu (wywaru na barszcz). Ekonomicznie i w Zobacz więcej
Cath900
Cath900 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje-pitraszenie
Dorsz na parze.

Dorsz na parze. 1101

0
Składniki: 200 g mrożonego fileta z dorsza 2 plasterki cytryny tymianek, sól, pieprz, czosnek granulowany Fileta rozmrażamy - posypujemy solą i pieprzem. Garnek wypełniamy wodą i wsypujemy obficie Zobacz więcej
Przygotowując łososia w galarecie, gotując wywar, wykorzystuję pozostałości po wyfiletowanym łososiu, czyli kręgosłup, głowę, ścinki. Zawsze tego trochę pozostaje. Foremki w kształcie rybki dostępne Zobacz więcej
10868 com_content.article 1 2 3 4 5 (Oddano 380 głosów z średnią 4.40 z 5) Galareta rybna4.40 out of 5 based on 380 voters. Składniki: włoszczyzna 30 dag ryba 60 dag zielenina wywar z ryby 300 ml Zobacz więcej