yno ciasta

karnawale to sie moge tokoł piosynka przidać niy yno do warzynia Przijymnego suchania „Chop w kuchni”- słowa, muzyka i wykonanie: Jerzy Kaufmann Ō mie Post navigation Moczka abo mołczka (Śląski Zobacz więcej
Sezôn na szpargel niy je dugi[1] i bez to[2] trza go wykorzystać, ale żeby nôm się niy zmiyrzło[3] jedzynie yno uwarzonego[4], mogymy sie go tyż usmażić. Dołwno tymu[5] prziszoł żech[6] na taki Zobacz więcej
Na poczōntku chciołech wszyskim tym, co niy lubiōm wiórkōw kokosowych (kōłkōsraszpli), pedzieć, żeby sie niy nerwowali, bo w tym daniu ich niy znojdōm. Te ciasto, we wtorym je tōnkanoł ryba, Zobacz więcej
chopwkuchni
chopwkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chopwkuchni
Windbojtle (Ptysie)

Windbojtle (Ptysie) 42

2
co. Joł żech robiōł już ze ślagzanōm6, kryjmōm z pudingu, a nawet na słono ze pastōm ze łososia. Jak byjście chcieli sie zrobić filowane7 czym słōnym, to do ciasta niy dołwejcie cukru ani arōmatu Zobacz więcej
Niyftorzi zajś pedzōm1: co to łon sie normalnyj pizzy narychtować2 niy poradzi, yno cały czołs3 musi tak wynołkwiać?4 Dyć joł wiym, że pizza ze szinkōm, keczupym i syrym to nawet małe bajtle umiōm Zobacz więcej
miała na nich dobry knif8– niyftorzi do dziesiej te kreple pamiyntajōm. Przidajōm sie nōm łone niy yno na Tusty Czwortek, a jak już fto ich rołz sprōbuje, to już tak gibko9 ich niy zapōmni Co potrza? Zobacz więcej
mōnka, to je wyciepujōm, a łone majōm wiyncyj solōw mineralnych i fetaminōw, jak4 całe ziorko. To trocha tak, keby jako kobiyta sie kupioła nowo kecka5, łostawiōła sie w dōma z ni yno pasek, a ta Zobacz więcej
: jabka, śliwki, brzoskwinie, banany… yno pamiyntejcie, żeby niy bōło tego za kans9, bo owoce puszczajōm zaft10 i żeby Wōm tego ciasta niy przemoczōły. Do jaki miski na wieczōr wciepcie jajca, cuker, Zobacz więcej
dkg drożdży 3 łeżki masła 2 łeżki soli 1 jajco 2,5 szklōnki mlyka Mlyko wlyjcie do jakego gorczka, dejcie tam masło i trocha podgrzyjcie- niy za kans, yno, żeby sie te masło rozpuściōło. Mōnki Zobacz więcej
Ciynżko pedzieć1, czy to jeszcze je sznaps2, czy już kryjm, ale jedno je pewne- ta wersja je yno dlo ciyrpliwych. Śliwki muszōm wisieć nad wōdkōm aby ze 2 tydnie3, a jak fto by chcioł pryndzyj4, to mu Zobacz więcej
Niy dojś1, że śliwki sōm2 dobre we smaku, to jeszcze majōm kans3 fetaminōw4: magnez, potas, żelazo i inksze5, ale- co dlo niyjednego je nojważniyjsze- sōm richtich6 dobre na trołwiynie7. I żech sie Zobacz więcej
Cukinia je dobroł na wszysko… to czamu by sie niy narychtować z ni1 ciasta? Muter2 mi pedziała3, że ciotka Eldza moł4 recept na ciasto ze cukiniōm5, to dzwonia i sie pytōm. Potyn trocha sie tam Zobacz więcej
Ôd tego przepisu napoczynōmy nasz kulinarny szpas ze ślōnskimi smakami - maszketami i niy yno. Znŏjdzie u mie tradycyjne recepty kuchni ślōnskij, ale tyż te, kere u nŏs sie przijeły ôstatnio. Recepty Zobacz więcej
Tyn recept[1] to je łod moji[2] Ōłmy[3] i pōnoś[4] kedyjś[5] go podała moji Mutrze.[6] Choć tak po prołwdzie,[7] to moja Ōłma wszysko warzōła[8] i piykła[9] tak na oko, a niy wedle[10] receptu. Na Zobacz więcej
bōło[20] co nowego. Joł prōbowoł zrobić z nimi kyjksy, ale miołech ty[21] lawyndy po pokrōniu[22] yno[23] 2 łeżki- oszkubołech[24] Teściowyj wszyske kwiōłtki ze łogrōdka- i tyn aromat po upieczyniu Zobacz więcej
[1]Lubia sie pomaszkycić,[2] ale niy lubia, kedy[3] ciasto abo jaki deser je za słodki. Nojlepi, keby[4] sie połōnczōło w nim słodke i kwaśne, bo bez tyn kōntrast czowiek lepi czuje wszyske smaki. I Zobacz więcej
forma, to mogecie jōm yno trocha posmarować masłym. I jak już te ciasto je w ty[13] formie, to dejcie je do pieca na 40-45min. Jak sie upiecze, to wyciōngcie jōm z pieca, łobrōćcie do gōry dnym i Zobacz więcej
chopwkuchni
chopwkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chopwkuchni
Szplitry

Szplitry 82

0
taki papiōr do pieczynioł. Terozki potrzebno Wōm byndzie nudelkula[2] i jeszcze trocha mōnki do podsypywania. Wyciōgcie sie mały kōnsek tego ciasta, posypcie na stole abo blacie trocha mōnki- żeby Zobacz więcej
. Moja Muter mi padała,[9] że to przeca[10] niy idzie, bo szplitry muszōm być słodke, ale potyn, jak żech je piyk do audycji „Chop w kuchni” (Radio Piekary w kożdo sobota łod 10 do 12), to nawet Zobacz więcej
cieście z dodatkym piwa- po co na poczōntek sie je robić za ajnfachowo?[6] A że mi i moji Babie zasmakowały, to jak żech pojechoł do Francji i znod żech je we sklepie, to sprōbowołech sie je zrobić Zobacz więcej