To prosty przepis dla posiadaczy maszyn do pieczenia chleba. Ja swoją kupiłam kilka lat temu i kocham ją zwłaszcza, gdy mam ochotę na ciasto drożdżowe, a nie chce mi się go wyrabiać :D. Ciasto
Zobacz więcej
Zajrzałam dziś do mojego zakwasu, a on przymierał głodem. Małżonek śmiejąc się zapytał co się stanie, jak nie nakarmię zakwasu przez dwa tygodnie. Odpowiedziałam zgodnie z prawdą, że umrze. Na co
Zobacz więcej
Zepsuty piekarnik..a słodkości się chce...innego wyjścia nie było...trza było wyciągnąć automat do chleba i w nim upiec ciasto..Już kiedyś oprócz drożdżowych wypieków byłpiernik..a dziś była
Zobacz więcej
« Pieczony omlet z boczkiem Chleb pełnoziarnisty z automatu Rewelacyjny chlebek :) Piekliśmy go już kilka razy w krótkim czasie i jesteśmy nim nadal tak samo zachwyceni :) Tak się składa, że cały czas
Zobacz więcej
Dzisiaj dla odmiany chlebek pszenny :) Składniki: 270 ml wody 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki cukru 450 g mąki pszennej 18g świeżych drożdży Przygotowanie: Wszystkie składniki umieścić w
Zobacz więcej
Chleb orkiszowy z automatu Wreszcie dorobiłam się własnego automatu do wyrobu chleba . Jest co prawda bez instrukcji obsługi w języku polskim , co zmusza do poszukiwań i tłumaczeń Ale piecze świetnie
Zobacz więcej
Więc taaak, nooo... Kilka miesięcy temu napisał do mnie Wiesiek, podsyłając mi swój przepis na chleb z automatu. Więc chciałbym bardzo cię Wieśku przeprosić, że dopiero teraz go publikuję. Ale
Zobacz więcej
Moje (chyba) trzecie podejście do ciasta drożdżowego z maszyny do chleba. Ciągle miałam problemy z proporcjami, raz nawet musiałam ratować ciasto i przekładać je do zwykłej formy, bo zaczynało uciekać
Zobacz więcej
Ktoś powie chleb jak chleb ale... . No właśnie w smaku bardzo dobry ale sposób jego przyrządzenia bardzo ciekawy, a ilość dodawanych drożdży może nie jednego zaskocz ( szczegóły w przepisie). Ciekawe
Zobacz więcej
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (z automatu) Uwielbiam chleby żytnie wszelkiej maści, a już chleby żytnie na żytnim zakwasie to dla mnie cud, miód ;) Musiałam sobie wypracować w miarę prosty chleb,
Zobacz więcej
Lubicie ciężkie, żytnie chleby? Bo ja bardzo. Dzisiaj miał być wprawdzie chleb lekki, pszenny, ale zagapiłam się i nie miałam pszennej mąki. Zużyłam całą, którą miałam i dodałam inne składniki, tak
Zobacz więcej
Przepis odkryty naKwestii Smaku,wielokrotnietestowany i przystosowany do pieczenia w automacie. Gorąco polecam!! Składniki: 500 g mąki pszennej 150 g mąki kukurydzianej 350 ml wody 1 jajko 1 łyżka
Zobacz więcej
Pisałam już o swojej przygodzie z maszyną do pieczenia chleba, przy okazji postu o zakwasie. Teraz podzielę się przepisem z którego korzystam. Dziwię się tym, co mówią, że w maszynie nie da się upiec
Zobacz więcej
Zapach świeżego chleba wcale nie musi być atrybutem piekarni. Pachnące, zdrowe i smaczne pieczywo możemy bez problemu przygotować w domu. Wszystko za sprawą automatów do wypiekania chleba. Coraz
Zobacz więcej
Całkiem przyjemna odmiana od codziennego chleba pszennego. Chleb z dodatkiem mąki gryczanej jest bardzo aromatyczny, a w wyglądzie przypomina jasnego razowca. Składniki: 300 ml wody 150 g mąki
Zobacz więcej
Chleb maślankowy z automatu Chleb, który robię najczęściej, z całą pewnością jeden z najsmaczniejszych, wybrany w przeciągu miesiąca pieczenia chlebów co drugi dzień, mięciutki o chrupiącej skórce, na
Zobacz więcej
Pieklam kilka dni temu podobny chleb mleczny z 450g maki. Testuje przepisy z jednej ksiazeczki chlebowej, ktora dostalam juz dosc dawno temu. Ciut inne proporcje i w skladzie 2 jajka. Nastawialm
Zobacz więcej
Bardzo dawno już nie podawałam przepisu na bochny chleba wprost z automatu a jeśli pracujemy długo jest to znakomitym rozwiązaniem. Ustawiam automat i po powrocie do domu mam pyszny, ciepły i z
Zobacz więcej
Jednym z tegorocznych prezentów świątecznych jest automat do wypieku chleba. Marzył mi się od dawna, zwłaszcza, że wszystkie opinie, jakie słyszałam na jego temat od znajomych były bardzo pochlebne.
Zobacz więcej
Bezglutenowy chleb z automatu dla posiadaczy tego praktycznego urządzenia. Chleb wilgotny, smaczny, nie kruszy się. Brakuje mu jedynie chrupiącej skórki ;) SKŁADNIKI: 100 g mąki ryżowej 100 g maki
Zobacz więcej