z ciekłego azotu

ZOBACZ TAKŻE:

Martyna_
Martyna_ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedz Rośliny
lody z ciekłego azotu? VLOG

lody z ciekłego azotu? VLOG 49

0
{{headerMessage}}
Jeśli jeszcze nie byliście w N'Ice Cream Factory (Chmielna 9, Warszawa) to jak najszybciej musicie tam zajrzeć! Dlaczego? Obejrzyjcie poniższy VLOG a na pewno nabierzecie ochoty na lody z...ciekłego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
będę podawać przepisy na potrawy proste i nie wymagające ciekłego azotu i sproszkowanego kła tygrysa syberyjskiego. Będą smaki różne, czasem dziwne ale nie wywołujące womitowania. Kiedyś podałam na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
inny tego typu chociaż z pewnością nie tak puszysty, bo nie schłodzony w ciekłym azocie. Tak czy owak jeśli ktoś lubi serki orzechowe to warto go zrobić samemu bo i smaczny, i tani a już na pewno Zobacz więcej
{{headerMessage}}
techniki kulinarne. Jakub i Michał pokazali, jak w łatwy sposób, bez specjalnego, drogiego sprzętu można w domu przygotować modne i efektowne dania czy dodatki. Przygotowaliśmy: 1) ceviche z Zobacz więcej
Cynowa
Cynowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cynowa Łyżeczka
lista wymarzonych

lista wymarzonych 347

0
{{headerMessage}}
rzeczy jakie jadłam : - Larwy drewnojada w glazurze - Domowe słodycze z Rokitnika - Przeróżne Sushi - Baranina i Jagnięcina w indyjskich wydaniach - Ostrygi - Confit z udek i wątróbki kaczki - Chipsy Zobacz więcej
Loulou
Loulou Obserwuj blogaObserwujesz bloga
LouLouBlog
Konfitury wiśniowe

Konfitury wiśniowe 1504

1
{{headerMessage}}
Konfitury wiśniowe – miałam ten przepis wcześniej opublikować, gdy do kupienia były jeszcze bardzo tanie wiśnie… No cóż. Jest teraz, ale jest wart wszystkich pieniędzy wydanych na droższe w tej chwili Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sernik bez sera? Brzmi trochę, jak jakiś wytwór kuchni molekularnej :)) Ale spokojnie nie będzie w przepisie ciekłego azotu, jadalnego szkła czy innych wynalazków ... a głównym i tajemniczym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kuchnia Molekularna – warsztaty w Moo Moo Ostatnio miałam przyjemność brać udział w warsztatach kulinarnych dotyczących Kuchni molekularnej w krakowskiej restauracji Moo Moo. Warsztaty prowadził Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Restauracja Mylos zaprosiła blogerów kulinarnych na pokaz i degustację kuchni molekularnej, czyli gotowania za pomocą ciekłego azotu, który ma temperaturę ok. -190'C. Pokaz poprowadzili Marcin Zobacz więcej
{{headerMessage}}
lody są robione po przyjęciu zamówienia! Wybiera sie bazę, 3 dowolne składniki i pod wpływem ciekłego azotu lody powstają natychmiastowo. Mój lód - mleko sojowe, maliny, chałwa i biała czekolada - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wody o temperaturze 80 stopni, na około minutę, tuż przed zaserwowaniem dania. Cytrynowy piasek powstał z soku cytryny i oliwy z oliwek extra vergine (20 g oliwy, 10 g soku) przy wykorzystaniu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się w ustach, a warzywa były niezwykle chrupkie i delikatne. Uwielbiam takie smaki. Ostatni pokaz live, na który załapaliśmy się z Mistrzem, należał do Jakuba Ignysia, który przygotował sałatkę w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Macie swojego kulinarnego idola? Bo ja mam, i to aż dwóch! Jeden to niejaki Heston Blumenthal, kulinarny eksperymentator-wynalazca, który najbardziej ze wszystkiego lubi wybuchy i ciekły azot. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. I na koniec desery: smażone lody waniliowe w kokosowej skorupce z sosem z białej czekolady, bezikami, a przed podaniem polane ciekłym azotem, super efekt oraz gruszka marynowana w białym winie. Zobacz więcej
Amber
Amber Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchennymi drzwiami
L’Arc  Varsovie

L’Arc Varsovie 121

0
{{headerMessage}}
z miodem gryczanym i ginem Na oczach gości zaprezentowano przygotowanie sorbetu za pomocą ciekłego azotu. Smak zachwycający. Ostryga japońska podana w towarzystwie wodorostów Dla mnie idealna. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
hawajskiej, koreańskiej, nowoorleańskiej, teksańskiej, europejskiej i latynoskiej. Jest też Tobby's Ice Cream zamrażający lody ciekłym azotem i The Yum Yum Cupcake Truckz bajecznie kolorowymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Pierwszego wieczoru miałam okazję uczestniczyć w cudownych warsztatach vege pod okiem profesjonalnych szefów kuchni - Michała Jarzombka oraz Bartosza Otremby. Przygotowywaliśmy wspólnie bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
:) Poza tym przygotowywaliśmy pasty do kanapek, sałatki. leczo oraz lody z soku warzywnego, schładzane ciekłym azotem. :) Robiły nieziemskie wrażenie :) Po warsztatach wzieliśmy udział w uroczystej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, która w filmie zmienia smak gulaszu, a także – zmienia oblicze głównego bohatera, reportera poszukującego receptury perfekcyjnej potrawki (…) pobawiliśmy się różnymi solami. Co prawda nie udało nam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(czy też inne formy edukacji i paraedukacji kulinarnej) kulinarne nadal jest działką, którą można wciąż orać, bo jest tak potrzeba społeczna. Może umiesz zrobić tartę, upiec idealną pieczeń albo Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: