z czego się składa panierka

Do czego mogą przydać się foremki do lodów? – Ale Ciastko! Skip to content Ale Ciastko! Ciasteczkowy świat kulinariów Menu Do czego mogą przydać się foremki do lodów? 2017-05-19 adminLeave a comment Zobacz więcej
Bardzo ciekawa propozycja zarówno dla dzieci, jak i dorosłych się okazuje he he. Książka "Skąd się to bierze ... to wszystko z czego korzystam na co dzień" udzieli nam wielu ciekawych odpowiedzi na Zobacz więcej
Drożdżowe, które zawsze się udaje Często słyszę, że pieczenie ciasta drożdżowego jest trudne, że trzeba mieć do tego rękę i nie wiadomo jaką wiedzę, dodatkowo wykazać się niesłychaną cierpliwością, Zobacz więcej
Lubicie kupować kieliszki? Czy warto inwestować w szkło? Jakie trendy są najgorętsze w tej chwili? Uwielbiam kupować nowe szklanki, literatki i kieliszki do napojów jak i alkoholi. Czy zadowalałam się Zobacz więcej
Fotografia kulinarna – z czym to się je? - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Zobacz więcej
Zapraszam wszystkich do zapoznania się z ciekawą inicjatywą foodsharingu (z ang. dzielenie się jedzeniem), która idealnie wpisuje się w ideę kuchni kryzysowej. Jej zaawansowaną formą są Jadłodzielnie Zobacz więcej
Aga w kuchni
Aga w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Aga w kuchni
"W co się ubrać" Granna

"W co się ubrać" Granna 12

Kolejna propozycja mojej ulubionej firmy Granna to gra "W co się ubrać". No bo w co się ubrać gdy na dworze pogoda lub niepogoda... może kalosze na deszcz, a słomiany kapelusz na słońce? A czy kalosze Zobacz więcej
Quinoa znana też pod nazwami komosa ryżowa lub ryż peruwiański zagościła na naszym stole całkiem niedawno. O jej dobroczynnych dla zdrowia właściwościach, w tym działaniu przeciwnowotworowym Zobacz więcej
Otóż składa się z cieciorkowej mąki, jak do tej pory brzmi nieźle, i....z brukwi. Wygląda na to, że brukiew dalej nam się źle kojarzy, mimo iż tak naprawdę od lat jej nie jemy, nie kupujemy i nie Zobacz więcej
Dziecko ma nadrapaną skórę, czerwone plamy na szyi rozlewają się niczym kipiące mleko. Jest środek lata, a rodzice idą z dzieckiem ubranym w długi rękaw i długie spodnie. Jakie komentarze nasuwają się Zobacz więcej
JAGODY GOJI co to jest i z czym się to je Jagody goji to owoce rośliny o nazwie kolcowój pospolity. Roślina ta pochodzi z krajów azjatyckich, gdzie jest wykorzystywana już od ponad 2500 lat. Jest Zobacz więcej
Tyle szczęścia na raz! Nasi znajomi już dawno się zorientowali – jeśli przywozić podarki z podróży, to tylko jadalne Uwielbiam takie ciekawostki, chociaż ten zestawik z Tajlandii będzie ode mnie Zobacz więcej
Odłóżmy na razie na bok wszystkie sprawy organizacyjne związane z weselem poza jedną – menu dla gości. Gdyby to od nas zależało, to zapewne zamówili byśmy swoje ulubione potrawy, jednak większa liczba Zobacz więcej
Hej :-) W niedzielę mieliśmy gości, więc trzeba było coś przygotować :-). Staram się żeby zawsze była sałatka, bo lubię i ja. Tym razem na pewno miała być z makaronem, tak chciał syn, a reszta, żeby Zobacz więcej
Pamiętacie ten piękny czas, gdy po raz pierwszy przeprowadzaliście się “na swoje”? Ja pamiętam doskonale – cały mój dobytek (w tym biurko w całości) zmieścił się do osobowego samochodu mojego szwagra. Zobacz więcej
honorata8
honorata8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ciastaztradycjami
Z czego robi się soki?

Z czego robi się soki? 65

W codziennym dniu trudno nie sięgnąć po soki, zwłaszcza w upały. Dodają energii, wzmacniają organizm, nawadniają. Ale czy wszystkie? Pierwszym ważnym kryterium jakim kierujemy się przy wyborze soku Zobacz więcej
Bardzo lubię nasiona chia. Mogą zastąpić siemię lniane, są świetnym dodatkiem przy pieczeniu chleba, można z nich zrobić pudding, wykorzystać do sałatek, zup i do wszystkiego, czego chcecie. Zobacz więcej
Powodów, dla których kobieta decyduje się na wizytę w gabinecie dietetyka, może być multum. Większość przychodzi po to, aby nauczyć się zdrowo odżywiać, zgubić zbędne kilogramy bądź możliwie Zobacz więcej
Atria
Atria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ziołowy Zakątek
Co się stało ze Świętami?

Co się stało ze Świętami? 151

Co się stało ze Świętami? Napisane Grudzień 23, 2011 przez Klaudyna Hebda w Socjologia jedzenia | | Dzień dobry, Chciałam się z Wami,przed-świątecznie, podzielić kilkoma refleksjami na temat Bożego Zobacz więcej
21 06 2013 Tak, to były warsztaty niemal z fajerwerkami. Zacznę od finału – kucharz, Pan Adam Michalski na zakończenie pokazu dań z wieprzowiny regionalnej uraczył nas polędwiczkami wieprzowymi z Zobacz więcej