z czego się składa panierka

Przeglądałam ostatnio świetną książkę "Ulubione warzywa pana Wilkinsona", wyszukując pomysły na dania ze szparagami i natknęłam się na sałatkę z dukką. Przyznam, że nie do końca wiedziałam, czym Zobacz więcej
zdrowych, dlatego warto jeść je raz na jakiś czas – jest angielskie śniadanie, a więc słynne Englishbreakfast. Z czego składa się śniadanie, z którego słynie Wielka Brytania? Czytaj dalej. Angielskie Zobacz więcej
g Węglowodany: 40 g Tłuszcze: 55 g Kcal: 887 Brakuje wam fast foodów? Pozwólcie że przedstawię wam tortille (której nie powstydziło by sie KFC :P) w bardzo prostej wersji, z botwinką oraz chrupiącym Zobacz więcej
Zapraszam dzisiaj na pyszne krokiety z mąki owsianej nadziewane pieczarkami, w chrupiącej, owsianej skórce. Są pyszne ! Składniki na 6 krokietów: 600 g. pieczarek 3/4 szklanki mąki owsianej+/- 3 łyżki Zobacz więcej
Poleca: Gosia Fot. Gosia W domu zapanowało choróbsko, a wtedy najlepiej dzieciakom "wchodzi" rosół. No ale my pożeraczami mięsa gotowanego jednak nie jesteśmy, więc trochę go zostało i trzeba je było Zobacz więcej
i mielimy na drobno. Następnie dodajemy po odrobinie rosołu, aby uzyskać wilgotną masę mięsną. Doprawiamy dość dobrze solą i pieprzem. Na naleśniku rozprowadzamy mięso (wcześniej możemy ułożyć Zobacz więcej
Beata M
Beata M Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Po_żarcie
Kotleciki rybne

Kotleciki rybne 100

0
Co na obiad? Kotleciki rybne... Jestem zdecydowanym przeciwnikiem sklepowych, gotowych dań typu paluszki rybne bez ryby składające się z jakiejś bliżej nieokreślonej papki i panierki.... Ani to Zobacz więcej
Krokiety maja tyle do siebie,że smakują z każdym farszem. Nie tylko tradycyjnie zrobione są smaczne. Warto eksperymentować ze smakami i próbować co nam z tego wyjdzie. Krokiety z nadzieniem mięsno- Zobacz więcej
o!kuchnia
o!kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
o!kuchnia
Wędzonki własnej roboty

Wędzonki własnej roboty 452

0
Wędzonki własnej roboty cze 12, 2012 Ogólnie jem bardzo mało wędlin, a ostatnio tylko te kupione na targu z regionalnymi produktami, albo otrzymane w prezencie od wujka Pawła z pod Ciechocinka. Od Zobacz więcej
i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Podsmażamy chwilkę, mieszając od czasu do czasu, a następnie zalewamy wodą, w której gotowały się grzyby. Przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości pilnując, aby Zobacz więcej
nie zawierająca skrobi czy glutenu i jest bardzo odżywcza. Jest miałka, ma lekki posmak migdałów. Dodana do wypieków nie tylko nada im charakterystyczną ciemna barwę, ale również opóźni czerstwienie Zobacz więcej
Naleśniki w panierce są bardzo popularne w polskiej kuchni. Całe mnóstwo różnego rodzaju farszu czeka tylko aby je wyczarować i napełnić nimi krokiety. A Wy z czym je lubicie? Składniki: Farsz: 1 Zobacz więcej
Dostałyśmy do wypróbowania marynatę tradycyjną do mięs i sos barbecue od firmy Prymat. Pierwsze co nam przyszło na myśl to przygotowanie pysznych wrapów z kurczakiem w panierce i z sosem barbecue. Zobacz więcej
Roladki,doskonałe z każdym nadzieniem, ale najbardziej gdy zawierają ciągnący się ser. Dzisiejsze składają się z piersi z kurczaka nadziewane serem, szynką oraz masełkiem czosnkowym w kruchej panierce Zobacz więcej
Wczoraj obiad był prawie tradycyjny. Prawie robi wielką różnicę. Ja tu sobie mieszam panierkę (dużo jajek, mało bułki, bo wyszła i jeszcze nie wróciła). Odwracam się żeby wrzucić kotlet na patelnię, a Zobacz więcej
Roladki,doskonałe z każdym nadzieniem, ale najbardziej gdy zawierają ciągnący się ser. Dzisiejsze składają się z piersi z kurczaka nadziewane serem, szynką oraz masełkiem czosnkowym w kruchej panierce Zobacz więcej
i pieprzem z obu stron, a następnie układamy na desce jeden obok drugiego. Następnie na każdym układamy na jednej połówce plasterek żółtego sera. Po czym składamy kieszonki na połówki, jak widać na Zobacz więcej
jest robiona z sera i ziemniaków, bo to łatwo wyczuć, ale nie wiedziałam jak ją obtoczyć by kotlety nie zrobiły się paćką na patelni. Dlatego użyłam mąki, jajka i bułki tartej. I co? Wyszło! Zobacz więcej
się na patelnię. Wyjdą wtedy cienkie naleśniki. Gdy chcemy by były grubsze, dodajemy jajko i robimy nieco gęściejsze ciasto. Nam jednak do krokietów zależy na tym, by były dość mocne i cienkie. Zobacz więcej