z czerwonym winem

Te czekoladowe muffinki to pierwszy z przepisów, które przygotowałam do kolejnego, już siedemnastego wydania Magazyn Kocioł. Udało nam się w tym numerze wyczarować niesamowicie jesienną atmosferę… Zobacz więcej
Sos na czerwonym winie z jałowcem – Dad in the Kitchen Toggle navigation Dad in the Kitchen Home About Contact Polski English Polski Dad in the Kitchen Where parenting meets cooking! Dad, geek and Zobacz więcej
Babka w wersji+18. Z czerwonym winem, do czerwonego wina czy też przy czerwonym winie. O ile alkohol z samej babki wyparuje pozostawiając jedynie smak, to jednak w lukrze pozostanie. Jeżeli Zobacz więcej
Wykwintne danie, doskonałe jako dodatek do mięsa. Kapusta jest lekko słodka, lekko kwaśna i ma lekki posmak wina. Idealnie sprawdza się ze zwykłym schabowym i wszelkimi mięsami pieczonymi lub Zobacz więcej
Już jutro walentynki, dlatego dzisiejszy przepis jest wyjątkowy. Ze świętem zakochanych łączą się afrodyzjaki, które w tym torciku są aż dwa: czekolada i czerwone wino. Do tego wiśnie i pyszna beza Zobacz więcej
Pamiętacie przepisy na murzynki. Teraz w dobie brownie trochę zapomniane, choć warto je przygotować. Składniki (na tortownicę o średnicy ok. 24 cm): - 4 jaja - 250 g masła – pokrojone na kawałki - 1 Zobacz więcej
1 ośmiornica ok 1 kg 4 ząbki czosnku 1 cebula 1 kieliszek czerwonego wina sól pieprz czerwona papryka słodka szczypta chili 1 marchewka kawałek pora świeże oregano i natka pietruszki makaron penne Zobacz więcej
Już jutro walentynki, dlatego dzisiejszy przepis jest wyjątkowy. Ze świętem zakochanych łączą się afrodyzjaki, które w tym torciku są aż dwa: czekolada i czerwone wino. Do tego wiśnie i pyszna beza Zobacz więcej
Dziś coś dla miłośników czerwonego mięsa – aromatyczny gulasz wołowy z czerwonym winem jest idealną potrawą na zimowe dni. Pyszny, sycący dosłownie rozpływa się w ustach. Polecam! Do tego wystarczą Zobacz więcej
Dziś kuchnia Polska w najlepszym wydaniu - piersi z kaczki w czerwonym winie. Mięsko wychodzi soczyste,winne i aromatyczne.Polecam na niedzielny obiad,świąteczne danie bądź walentynkową kolację. Zobacz więcej
Dziś propozycja na obiad troszkę bardziej wyrafinowana . Kacza pierś duszona w czerwonych owocach, z których potem przyrządzamy wspaniały sos z dodatkiem czerwonego wina…Dopełnieniem są kluseczki Zobacz więcej
Niedawno natknęłam się w markecie na niecodzienne mięso - z kangura. A że lubimy z Moim K. kosztować nowości, postanowiliśmy go spróbować. Z tego co wyczytałam, mięso kangura - mimo iż czerwone Zobacz więcej
Zasmażana kapusta jest wspaniałym dodatkiem do obiadu, i warto ją w tym celu wykorzystywać. Polecam dziś wersję z czerwonym wytrawnym winem, z odrobiną słodyczy, z czosnkiem. To zimowa, rozgrzewająca Zobacz więcej
Mawiają, że na świętego Marcina ma być gęsina, więc w końcu była. Pierwszy raz skusiłam się żeby przygotować ten mało popularny rodzaj mięsa. I absolutnie nie żałuję. Z przepisem improwizowałam Zobacz więcej
Śledzie są rybami morskimi, zktórych można wyczarować wiele smacznych, tradycyjnych inowoczesnych dań. Najbardziej popularne są unas śledzie wformie przekąsek czy sałatek przygotowywane naróżne Zobacz więcej
Sposobów na podanie piersi z gęsi jest sporo. Którą potrawę wybrać, aby aromatem otulić zmysły, smakiem rozpieścić podniebienie i w radosny błogostan wprawić żołądki. Dzisiaj postawiłam na pierś Zobacz więcej
Zbliża się Sylwester, a z nim tradycyjny noworoczny obiad. To już ostatnie chwile żeby skomponować menu. Proponuję dziczyznę w czerwonym winie. To wykwintna i wbrew pozorom nietrudna do przygotowania Zobacz więcej
IrenaB
IrenaB Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy od serca
Królik w czerwonym winie

Królik w czerwonym winie 5506

Królika coraz częściej można kupić w supermarketach. Warto, aby to chude i smaczne mięso częściej gościło na naszych stołach. Pamiętam z dzieciństwa, że moja Mama zwykle przygotowywała królika w Zobacz więcej
Kulinarna Ja
Kulinarna Ja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna Ja
Pierś z gęsi w czerwonym winie

Pierś z gęsi w czerwonym winie 3607

Dostałam od mamy świeżą gęś. Nie za bardzo wiedziałam jak się za nią zabrać, ale mama zdradziła mi najważniejszą tajemnicę - jak gęś przyprawić. Uwierzcie mi to połowa sukcesu :) Można ją upiec i nie Zobacz więcej
Jakiś czas temu udało mi się namierzyć w Warszawie sklep w asortymencie którego, znaleźć można zarówno świeżą, jak i mrożoną dziczyznę. Nie trzeba mnie było dłużej przekonywać do jej zakupu. Tym Zobacz więcej