z czym podajemy przecieraki

Fotografia kulinarna – z czym to się je? - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Pizza  z "byle czym"

Pizza z "byle czym" 11

U nas Dzień Pizzy trwał dwa dni. Specjalnie zrobiłam więcej ciasta, by sprawdzić jak smakuje pizza na cieście po 24 godzinnym leżakowaniu w lodówce. I powiem Wam, że jestem zaskoczona. Ciasto Zobacz więcej
Zapraszam wszystkich do zapoznania się z ciekawą inicjatywą foodsharingu (z ang. dzielenie się jedzeniem), która idealnie wpisuje się w ideę kuchni kryzysowej. Jej zaawansowaną formą są Jadłodzielnie Zobacz więcej
Quinoa znana też pod nazwami komosa ryżowa lub ryż peruwiański zagościła na naszym stole całkiem niedawno. O jej dobroczynnych dla zdrowia właściwościach, w tym działaniu przeciwnowotworowym Zobacz więcej
Kasza Gryczana, zczym ją podawać? Niżej znajdziecie przepisy nasprawdzone ipyszne dania mięsne, gulasze, klopsiki ikotlety, które najlepiej pasują dokaszy gryczanej. Pyszne Pulpeciki wSosie Zobacz więcej
Tyle szczęścia na raz! Nasi znajomi już dawno się zorientowali – jeśli przywozić podarki z podróży, to tylko jadalne Uwielbiam takie ciekawostki, chociaż ten zestawik z Tajlandii będzie ode mnie Zobacz więcej
JAGODY GOJI co to jest i z czym się to je Jagody goji to owoce rośliny o nazwie kolcowój pospolity. Roślina ta pochodzi z krajów azjatyckich, gdzie jest wykorzystywana już od ponad 2500 lat. Jest Zobacz więcej
W poprzednim wpisie przedstawiłyśmy przepis na hummus z suszonymi pomidorami. Z dwóch puszek ciecierzycy wyszła niezła porcja. Wiadomo, hummus domowy, bez konserwantów – dobrze byłoby skonsumować w Zobacz więcej
Skrobia modyfikowana to popularny dodatek do produktów spożywczych. Znajdziecie ją w słodyczach, nabiale, konserwach, produktach mięsnych, ketchupach, daniach instant – kisielu, budyniu czy kaszkach Zobacz więcej
Foie gras - kacza lub gęsia wątróbka - to jeden z największych rarytasów francuskiej kuchni. Nie może go zabraknąć na francuskim stole zwłaszcza w Boże Narodzenie.Francuzi raczej nie mają Zobacz więcej
Bardzo lubię nasiona chia. Mogą zastąpić siemię lniane, są świetnym dodatkiem przy pieczeniu chleba, można z nich zrobić pudding, wykorzystać do sałatek, zup i do wszystkiego, czego chcecie. Zobacz więcej
Przecieraki - kluski z tartych ziemniaków Przecieraki to kluski mojego dzieciństwa. Moja babcia gotowała je bardzo często, mama trochę rzadziej, a ja tylko od przypadku do przypadku. Od kilku dni Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
co z mięsa z rosołu

co z mięsa z rosołu 43

przez chwilę wahałam się, który przepis dać dziś i wzięły górę względy praktyczne. Chyba najpopularniejszą zupą w niedzielę jest rosół, który jeśli jest uczciwie przygotowywany, to gotowany jest nie Zobacz więcej
Każdy, kto podaje alkohole lub robi drinki dla innych osób, ale również i dla siebie samego powinien znać podstawowe zasady przyrządzania ich oraz podawania. Jedną z głównych zasad jest odpowiedni Zobacz więcej
Co zrobić z czerstwym pieczywem? Pomysł na czerstwe pieczywo- najsmaczniejsza zapiekanka, smakuje jak pyszne ciasto. Jest aromatyczne, słodkie, ma dużo cennych składników odżywczych i jest przepyszne! Zobacz więcej
Będąc w podróży po USA zastanawiałam się, którym z wrażeń podzielę się z wami najpierw. Wielki Kanion Kolorado, Las Vegas, Nowy Orlean, bagna Lafitte??? Kolejne pomysły przemykały przez moją głowę. Zobacz więcej
Just a SALAD
Just a SALAD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just a SALAD
Z soSem Co zwyciężył!

Z soSem Co zwyciężył! 21

Oto przepis na sałatkę, która była bohaterką konkursu „Sałatka coś nie w sosie” (link do strony z konkursem). Słodka, pieczona pietruszka połączonaz soczystą gruszką, aromatycznym serem z niebieską Zobacz więcej
Co roku z wakacji spędzanych w Chorwacji przywożę różne smakołyki. Sprzęt nurkowy waży ok. 20 kg, do tego inne niezbędne rzeczy, więc możliwosci bagażowe w sensie miejsca na zakupione rzeczy kulinarne Zobacz więcej
Po pierwsze uwielbiam cukinię, po drugie uwielbiam pieczarki! Czemu zatem nie miałabym jadać ich razem? :) Cukinia powinna zagościć w diecie wszystkich osób, które chcą zrzucić kilka zbędnych Zobacz więcej
pozytywna45
pozytywna45 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kuchennym oknie Ewy
Co jeszcze z pigwy?

Co jeszcze z pigwy? 5087

To już moje ostatnie przetwory z pigwy gruszkowej. Jeden z najprostszych przepisów typu pigwa do herbatki pasteryzowana z cukrem. Należy usunąć gniazda nasienne z pigwy. następnie pokroić w paski. Zobacz więcej