z czym podajemy przecieraki

Pod koniec czerwca ruszyła nowa kulinarna apka – Mniam. To jednak nie kolejne narzędzie do zamawiania jedzenia do domu, a aplikacja pozwalająca na zarezerwowanie miejsca w restauracji – wraz z Zobacz więcej
Co zrobić z cukinii - przepisy Blox.pl Załóż bloga Zaloguj Menu Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Sałatka owocowa Co zrobić z cukinii - przepisy Jak mrozić Zobacz więcej
Co zrobić z mirabelek - przepisy Blox.pl Załóż bloga Zaloguj Menu Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Musli Co zrobić z mirabelek - przepisy Nalewka z Zobacz więcej
Fotografia kulinarna – z czym to się je? - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Zobacz więcej
Wszędzie słyszymy, że warto pić wodę. Ba! Nawet, że trzeba pić wodę, a zalety picia wody są niezliczone. A co jeśli nie lubimy... The post Jak pić wodę? Czyli z czym pić wodę i ile jej pić appeared Zobacz więcej
Planowanie posiłków – a na co to komu? Planowanie posiłków nie należy do zbyt popularnych. Kiedy zapytałabym się przypadkowo spotkanych ludzi, czy planują swoje posiłki z większym wyprzedzeniem, to Zobacz więcej
Artykuł Pasta z fasoli podawana z jajkiem sadzonym pochodzi z serwisu Słone Słodkim Przeplatane. Nie wiecie co zjeść na śniadanie ? Pasta z fasoli podawana z jajkiem sadzonym sprawdzi się idealnie :). Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Pizza  z "byle czym"

Pizza z "byle czym" 49

U nas Dzień Pizzy trwał dwa dni. Specjalnie zrobiłam więcej ciasta, by sprawdzić jak smakuje pizza na cieście po 24 godzinnym leżakowaniu w lodówce. I powiem Wam, że jestem zaskoczona. Ciasto Zobacz więcej
Zapraszam wszystkich do zapoznania się z ciekawą inicjatywą foodsharingu (z ang. dzielenie się jedzeniem), która idealnie wpisuje się w ideę kuchni kryzysowej. Jej zaawansowaną formą są Jadłodzielnie Zobacz więcej
Planowanie posiłków – a na co to komu? Planowanie posiłków nie należy do zbyt popularnych. Kiedy zapytałabym się przypadkowo spotkanych ludzi, czy planują swoje posiłki z większym wyprzedzeniem, to Zobacz więcej
jak zrobić labneh i z czym go jeść? - zielony środek Skip to Main Content PRZEPISY dania główne przekąski śniadania sałatki zupy na słodko bezglutenowe O STRONIE ZAPISZ SIĘ KONTAKT Szuklaj w: Menu Zobacz więcej
Quinoa znana też pod nazwami komosa ryżowa lub ryż peruwiański zagościła na naszym stole całkiem niedawno. O jej dobroczynnych dla zdrowia właściwościach, w tym działaniu przeciwnowotworowym Zobacz więcej
Kasza Gryczana, zczym ją podawać? Niżej znajdziecie przepisy nasprawdzone ipyszne dania mięsne, gulasze, klopsiki ikotlety, które najlepiej pasują dokaszy gryczanej. Pyszne Pulpeciki wSosie Zobacz więcej
Tyle szczęścia na raz! Nasi znajomi już dawno się zorientowali – jeśli przywozić podarki z podróży, to tylko jadalne Uwielbiam takie ciekawostki, chociaż ten zestawik z Tajlandii będzie ode mnie Zobacz więcej
Przecieraki - kluski z tartych ziemniaków Przecieraki to kluski mojego dzieciństwa. Moja babcia gotowała je bardzo często, mama trochę rzadziej, a ja tylko od przypadku do przypadku. Od kilku dni Zobacz więcej
W poprzednim wpisie przedstawiłyśmy przepis na hummus z suszonymi pomidorami. Z dwóch puszek ciecierzycy wyszła niezła porcja. Wiadomo, hummus domowy, bez konserwantów – dobrze byłoby skonsumować w Zobacz więcej
Każdy, kto podaje alkohole lub robi drinki dla innych osób, ale również i dla siebie samego powinien znać podstawowe zasady przyrządzania ich oraz podawania. Jedną z głównych zasad jest odpowiedni Zobacz więcej
JAGODY GOJI co to jest i z czym się to je Jagody goji to owoce rośliny o nazwie kolcowój pospolity. Roślina ta pochodzi z krajów azjatyckich, gdzie jest wykorzystywana już od ponad 2500 lat. Jest Zobacz więcej
Skrobia modyfikowana to popularny dodatek do produktów spożywczych. Znajdziecie ją w słodyczach, nabiale, konserwach, produktach mięsnych, ketchupach, daniach instant – kisielu, budyniu czy kaszkach Zobacz więcej
Foie gras - kacza lub gęsia wątróbka - to jeden z największych rarytasów francuskiej kuchni. Nie może go zabraknąć na francuskim stole zwłaszcza w Boże Narodzenie.Francuzi raczej nie mają Zobacz więcej