z czym połączyć przetwory z jabłek

Złote renety- jedne z najbardziej aromatycznych odmian jabłek o winno-kwaskowatym smaku. Idealnie pasują do ciast, sałatek czy przetworów. Dziś wykorzystałam te pyszne jabłka do tarty, którą Zobacz więcej
jakie dostarcza nam natura od chwili narodzin. Do tego proponuję prażone jabłko z cynamonem i rodzynki. Syrop klonowy stanowi tutaj doskonałe dopełnienie smaku. Śniadanie sycące i słodkie. To co Zobacz więcej
schabowe na słodko-kwaśnej papryce z zapiekanymi ziemniakami ilość porcji:4 stopień trudności: czas przygotowania: ok 1 [...] Własnoręcznie wykonane tortille z kurczakiem Ilość porcji: 4 duże Zobacz więcej
Nic tak nie dokarmia umysłu jak słodkości. Mimo, że zima to nie czas kiedy robimy przetwory, pragnę Wam pokazać jak łatwo i szybko zrobić mus, którego możemy użyć do naleśników, doświeżego chlebka lub Zobacz więcej
Lubicie te kwaśne łodygi? W polskiej kuchni zazwyczaj używa się ich do robienia kompotów i placka drożdżowego, ale rabarbar może mieć o wiele szersze zastosowanie. Doskonale komponuje się z owocami, Zobacz więcej
jusiaa
jusiaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coconut sugar
Mus jabłkowo-cynamonowy

Mus jabłkowo-cynamonowy 100

0
na działce dojrzewają pyszne jabłka w ilościach sprzyjających robieniu musów, dżemów i kompotów. A co do jabłek ? Oczywiście cynamon ! Połączenie idealne. przepis / na dwa duże słoiki / ok. 2 kg Zobacz więcej
Pancerka
Pancerka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Marshmallows
Szybka jaglana szarlotka

Szybka jaglana szarlotka 264

1
- więc w przyszłości będę ją piec w keksówce, kroić w plastry, fantazyjnie pakować i wkładać domownikom do pudełek śniadaniowych :) Składniki: ( na małą tortownić o średnicy 18 cm lub malutką Zobacz więcej
i kupić dżem… Tak, domowo często wychodzi drożej, ale takie dżemy, jeśli są dobrze przygotowane, mogą stać w piwnicy nawet parę lat! Jabłka i cynamon to połączenie klasyczne, ale wanilia? Już Zobacz więcej
bardziej chce się żyć. Jednak zima to nie tylko śnieg i sanki. Ta najsroższa pora roku ma jedną, straszliwą wadę - nie rosną warzywa. A nie łudźmy się, że przetwory ze słoiczka nam się nie znudzą. Zobacz więcej
Zastanawiając się co tu zanieść do nowej pracy na osłodę poniedziałku, wpadałam na pomysł aby połączyć jabłka z nutą pomarańczową i zamknąć je w klasycznych muffinkach. Skórkę zrobiłam sama z Zobacz więcej
Tanika
Tanika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
QulinarnePasje
Pieczeń z jabłkami

Pieczeń z jabłkami 61

0
Pieczeń to bardzo pyszne, i co najważniejsze, wcale nie kłopotliwe danie, wystarczy kawałek dobrego mięsa i garść przypraw, piekarnik w ruch i po 45 min. możemy w pełni delektować się smakiem. Aby Zobacz więcej
Próbowaliście kiedyś dżemu z truskawek i czerwonych porzeczek? To jeden z moich ulubionych. Przyrządzany według starej receptury polegającej na łączeniu owoców z dużą zawartością pektyn (czyli np. Zobacz więcej
Dziś dzień przetworów. Dzień trochę niefortunny, bo upał powala i zmusza człowieka do zimnego prysznica co pól godziny, ale za to wolny. Będą ogórki, będą sałatki i będą jabłka pod różnymi postaciami Zobacz więcej
kopytka z cebulką i skwareczkami mniam! Smak moich studiów! Ach co ja się będę rozpisywać ta sałatka jest genialna I każdy powinien mieć ją w swojej spiżarce! Mmmm... Składniki: (na 16słoików 300ml) Zobacz więcej
Dziś przedstawiam Wam połączenie, które smakuje mi tak bardzo, że łamię wszelkie zasady i jem wieczorem… owoce! Pomódlcie się za mnie ;) Powód jest jeden. Mieszanka, którą zaraz Wam zdradzę uzależnia. Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Kapusta kiszona

Kapusta kiszona 1475

2
i to w zupełności wystarcza. Mając tak mały garnek można robić różne wariacje kiszonej kapusty - z marchewką, z całymi jabłkami, z takimi bądź innymi przyprawami. Kiśmy kapustę w domu! To proste, a Zobacz więcej
Szarlotka zbezą- jak dla mnie klasyk wśród ciast, które mogłabym piec ijeść cały rok. Co wakacje przygotowuję mnóstwo przetworów, najwięcej wtym roku udało mi się zrobić zjabłek więc przez zimę mogę Zobacz więcej
Ponieważ ostatnio blogiem rządzą ciacha pod różnymi postaciami, dzisiaj pora na coś zdrowego. Proponujemy jesienną surówkę z kapusty pekińskiej. Czemu jesienna? Bo dodałam do niej antonówek, które Zobacz więcej
niedojrzałe i zielone lub bladoróżowe. Bałam się, że nie uda mi się uzbierać ich tyle, żeby usmażyć dżem chociaż na kilka małych słoiczków i żeby część owocu w międzyczasie nie zepsuła się, więc Zobacz więcej
. Dżem z owoców czarnego bzu: Składniki: ok. 250 obranych i umytych owoców z czarnego bzu 200 g mieszanki jabłek i gruszek (obranych, wypestkowanych i pokrojonych na mniejsze kawałki) 100-150 g cukru Zobacz więcej