z dynią i suszonymi grzybami

Składniki: 225 g sera z niebieską pleśnią (u mnie gorgonzola); 10 g zmielonych, suszonych grzybów (około 1/2 szklanki suszonych grzybów umieściłam w młynku do kawy i zmieliłam na pył); 115 g miękkiego Zobacz więcej
Las jesienią przepełniony jest zapachem grzybów. Miesza się z wilgotnym, jaskrawozielonym mchem, unosi na kroplach deszczu, osiada na ostatnich, pomarszczonych jagodach i złotych liściach. Zobacz więcej
Risotto to klasyka włoskiej kuchni. Nie jest trudne do zrobienia, ale żeby uzyskać prawdziwie włoski smak ważne jest przestrzeganie kilku zasad. Przede wszystkim dobre składniki, w szczególności Zobacz więcej
Przepyszny klasyczny polski obiad, podczas gotowania nieziemski zapach w domu - gwarantowany :))) Porcja na 4 porządnie głodne osoby. Polecam do nich kaszę lub kluski śląskie (KLIK). około 800 gramów Zobacz więcej
Pieczeń jest rewelacyjna - bardzo aromatyczna dzięki suszonym borowikom i podgrzybkom i lekko słodkawa dzięki żurawinie. Polecam na święta lub domowe uroczystości. 600 g mięsa mielonego wieprzowego 1 Zobacz więcej
Składniki: 3 kg kiszonej kapusty (z marchewką) 3 cebule 50 g suszonych grzybów (borowików) 2 szklanki suszonych śliwek 100 ml półwytrawnego czerwonego wina 1 łyżka oleju roślinnego po kilka ziaren Zobacz więcej
20.12.2016 Magda Z serii, co podać innego na święta, czym zaskoczyć gości, gdzie zmienić tradycyjny smak, propnuję wybrać pierogi. Całkowita zmiana farszu a jaki efekt. Aż do pierwszego pieroga goście Zobacz więcej
Dzisiaj podrzucam kolejny, wypróbowany przeze mnie świąteczny przepis na wigilijną kapustę ;) Uwielbiam w niej nutę słodyczy, którą dają śliwki oraz aromat suszonych grzybów! Składniki: 0,5kg kapusty Zobacz więcej
Bardzo lubię łazanki ale te najbardziej, mam do nich ogromna słabość, często przyrządzam je na wigilię lub na postne piątki. Najlepiej smakują na następny dzień, są bardziej aromatyczne. Składniki: 1 Zobacz więcej
Los Wege
Los Wege Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Los Wege
Hummus z suszonymi grzybami

Hummus z suszonymi grzybami 23

Na blogu dotychczas pojawiło się kilka przepisów na hummus, a dziś do tej skromnej hummusowej kolekcji dołącza przepis na hummus z suszonymi grzybami. Brzmi może dość nietypowo, ale skoro mamy Zobacz więcej
Na świątecznym stole nie może ich zabraknąć w moim domu.Zajada się nimi cała rodzina. ciasto: 2 szklanki maki pszennej 3/4 szklanki wrzącej wody 3 łyżki oliwy 1/3 łyżeczki soli farsz: dwie garście Zobacz więcej
Przepis na jesienne risotto mojego autorstwa :)http://deliciousplace.pl/blog/risotto-z-dynia-grzybami/ Zobacz więcej
Zostajemy ciągle w klimacie jesienie. Dzisiaj standard czyli dynia i grzyby, ale w formie tarty i to również nietypowej bo na drożdżowym cieście. Drożdżowe ciasto ma tą zaletę, że nie trzeba go Zobacz więcej
Las jesienią przepełniony jest zapachem grzybów. Miesza się z wilgotnym, jaskrawozielonym mchem, unosi na kroplach deszczu, osiada na ostatnich, pomarszczonych jagodach i złotych liściach. Zobacz więcej
Grzybki ... czy jest coś lepszego o tej porze roku? Pyszne, aromatyczne, pełne umami, moje ulubione. Dziś mam dla Was przepis na makaron, bardzo leśny, grzybowy, nie zabraknie też jednak w nim nuty Zobacz więcej
Bigos przygotowywany w warunkach domowych smakuje zawsze najlepiej. Długo gotowany, z ulubionymi dodatkami, aromatyczny i w moim przypadku niekoniecznie tłusty (tak właśnie lubię). Dodatek suszonych Zobacz więcej
Taki postny jada się tylko raz wroku, nakolację wigilijną. Aby smakował równie dobrze jak świąteczny zmięsem, należy go napakować dużą ilością grzybów suszonych iśliwek wędzonych. Muszą być koniecznie Zobacz więcej
Quiche … kruche ciasto wypełnione jajeczno-śmietanową masą z dodatkiem boczku, grzybów leśnych i dyni. Świetna przystawka, przekąska a nawet obiad. Składniki na ciasto (forma średnicy 30 cm): 300 g Zobacz więcej
Składniki: 1 królik 1 cebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 garści suszonych grzybów sól, pieprz Przygotowanie: Królik poporcjować i przełożyć do rękawa do pieczenia. Cebulę posiekać i dodać do Zobacz więcej
Typowo jesienne smaki, rozgrzewające o dużej gęstości odżywczej. Danie praktycznie jednogarnkowe, wcześniej tylko potrzeba upiec dynię, tak jak zazwyczaj i ugotować ciecierzycę lub posilić się gotową Zobacz więcej