z granata

Sałata rzymska sałata czerwona karbowana ciemny sos vinegre pestki granata sól pieprz Oba rodzaje sałaty myjemy, suszymy i kroimy na drobniejsze listki Dodajemy pestki granata Doprawiamy do smaku Zobacz więcej
Składniki: 500 ml mleka 4 łyżki kaszy manny 1 łyżka miodu szczypta soli sos: 1 granat 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka miodu 2 łyżki soku z cytryny Zagotuj mleko razem z solą i miodem. Dodaj kaszę. Stale Zobacz więcej
Dzisiaj pomysł na urozmaicenie weekendowego śniadania, chociaż nie tylko śniadania, bo koktajl ten świetnie smakuje bez względu na porę dnia KOKTAJL Z BANANÓW I GRANATA Składniki: 2 banany 1 duży Zobacz więcej
zostało mi parę buraków upieczonych w folii w oliwie wykorzystanych w ilościach hurtowych do tegorocznych przetworów i skojarzył mi się burak z granatem czym prędzej postanowiłam sprawdzić to Zobacz więcej
Ostatnio eksperymentujęz mlekiem kokosowym i tak oto powstał orzezwiajacy koktajl idealny na wiosenne poranki :) Składniki 1 puszka mleka kokosowego 1 banan 2 szklanki nektaru z granatu lub owoc Zobacz więcej
Nie powiem, żeby ten czerwiec mnie rozpieszczał upałami, ale ponoć ma być lepiej. Także już teraz polecam Wam super przepis na nietypowe lody "na patyku". Dzięki śmietance będą bardziej miękkie, a Zobacz więcej
, ale też wściekle zdrowym soku, prosto z wyciskarki. To istna bomba witaminowa, która swoją konsystencją plasuje się gdzieś pomiędzy gęstym sokiem, a smoothie :) Mniam! Jak to zrobić? Składniki (na 2 Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na babeczki z bezą i syropem z Granata. (z podanych składników wyjdzie ok 20 babeczek) (Wszystkie składniki w temp. pokojowej) na sam początek najlepiej zacząć od sosu bo trochę Zobacz więcej
- 3 goździki Granata obieramy, owoce przekładamy do rondelka. Mandarynki filetujemy, cząstki mandarynki dodajemy do garnka. Z pozostałości wyciskamy sok i dodajemy do owoców. Do owoców dodajemy tyle Zobacz więcej
. Zostawić, aż całkowicie ostygnie. Jak już będzie zimne wyjąć mięte, lekko wycisnąć i wyrzucić. Arbuza rozkroić, odciąć skórę, cały środek arbuza zmiksować. Wylać wszystko na sitko i przetrzeć. Zobacz więcej
, folię aluminiową, miseczkę, rękawiczki ochronne, garnek, kubeczek, pędzelek do smarowania Składniki: buraki – 2 szt. czerwona soczewica – 200 g czerwona cebula – 1 szt. pestki z 0,5granata świeża Zobacz więcej
z okazji spotkania weekendowego z przyjaciółką ja wydałam klasyczny obiad pt. ziemniaki, mizeria i pikantny gulasz drobiowy (akcja niefotografowana) a na kolację zakrapianą winem przyjaciółka wykonała Zobacz więcej
Oryginalnie robię z tych składników takie ruloniki na przekąskę jak przychodzą do nas znajomi. Dzisiaj przedstawię to w formie sałatki i dodamgranata, bo to bomba witaminowa. Składniki: ( z tej ilości Zobacz więcej
winami portugalskimi ser Saloio Gourmet - dojrzewający z mleka krowiego, koziego i owczego. Bardzo nam przypadł do gustu - jest zwięzły i dość słony, więc trzeba go było nieco zneutralizować :) Zobacz więcej
kaszę wymieszać z żurawinami, solą i pieprzem. Odstawić do przestudzenia ( w międzyczasie żurawiny również napęcznieją). Dodać posiekaną pietruszkę, ziarenka owocu granatu i wymieszać. Kropić sokiem Zobacz więcej
sałatki - grillowanych brzoskwiniach. Muszę powiedzieć, że połączenie pikantnej rukoli, słodkiej brzoskwini i kwaskowych pestek granata okazało się idealne. Całość dopełniają prażone pestki Zobacz więcej
kółka. Krem cytrynowy: 250 gram serka kremowego np. Philadelphia skórka otarta z dużej sparzonej cytryny 3 -4 łyżeczki cukru pudru Serek przekładamy do miski, dodajemy cukier puder oraz skórkę z Zobacz więcej
. SKŁADNIKI (dla 2 osób): 2 serki camembert sos z granata z tego przepisu SAŁATKA: 50 g rukoli 1 duży pomidor 1 dymka płatki migdałów (opcjonalnie) oliwa ocet balsamiczny sól pieprz Do miski wrzucamy Zobacz więcej
, smacznie iniezbyt skomplikowanie. Plenty More zaczyna się sałatką zpomidorów igranata. Mienią się kolorami wglinianej miseczce. Toostatni moment, kiedy ostatnie dojrzałe pomidory leżą nastraganach Zobacz więcej
instrukcją na opakowaniu. Cebulę drobno pokroić, fetę rozdrobnić. Granata najlepiej przekroić na ćwiartki i z nich wycisnąć pestki, które użyjemy do sałatki**. Do kuskusu dodać przygotowane wcześniej Zobacz więcej