Przepis na z kremem i brzoskwinia ciasta

Gdy mam tylko trochę więcej czasu i okazję to lubię upiec jakieś wyjątkowe ciasto. Taka jest właśnie Nutelka. Przepis ten znalazłam w zeszycie mojej teściowej i odkąd zrobiłam je po raz pierwszy Zobacz więcej
Ciasto z bardzo ciekawym kremem z kaszy manny i budyniu. Brzoskwinie, kruche ciasto, kruszonka... Mmm poezja :) Nam bardzo smakowało. Zjedzone w jeden dzień. Wykorzystałam brzoskwinie w syropie, które Zobacz więcej
Pyszne ciasto z brzoskwiniami i galaretką. Składniki: 4 jajka puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 3/4 mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1 op cukru waniliowego Zobacz więcej
Jadę na wakacje! Ale jeszcze nie teraz. Teraz robię ciasto. Z kremem kokosowym i brzoskwiniami. Przepis na krem pochodzi z Kwestii Smaku - jest naprawdę świetny i zgodzi się z tym każdy, niezależnie Zobacz więcej
Gdy za oknem deszcz nie ustaje i wiatr hula w kominie, przyjemnie jest w domowym zaciszu przycupnąć w fotelu, z filiżanką kawy lub herbaty i kawałkiem ciasta makowego z kremem ajerkoniakowym i Zobacz więcej
Lekkie ciasto biszkoptowe z czekoladowym kremem, brzoskwiniami i pomarańczową galaretką idealnie komponuje się z ulubioną kawą. Taki smaczny duet to moja propozycja nie tylko na upalne dni. Składniki Zobacz więcej
Przedstawiam Wam ciasto z brzoskwiniami bardzo orzeźwiające w smaku. Proste w zrobieniu, ale wymagające czasu. Zachęcam do pieczenia, jest warte Waszych starań. Biszkopt: (blacha prostokątna 25 x 30 Zobacz więcej
Dawno temu dostałam do siostry przepis na ciasto Prince Polo. Niedawno przypadkowo go znalazłam i wiedziałam, że muszę w końcu je upiec. Ciemny biszkopt, nasączony sokiem z brzoskwiń, przełożony masą Zobacz więcej
Dzisiejszy wypiek to kombinacja dwóch świetnych przepisów - ciasta kruchego z serkiem homogenizowanym z bloga Gotuję, bo lubięi kremu migdałowego ze strony Świat wypieków, pominęłam tylko rum.Do tego Zobacz więcej
Wszelkie pomysły na słodkości niewymagające pieczenia, należą do moich ulubionych. Nie muszę męczyć się z odpalaniem piekarnika, co już jest dużym plusem, ponieważ oszczędzam prąd, a dodatkowo mam Zobacz więcej
Wspaniałe ciacho. Lekkie, pyszne, szybkie w wykonaniu. Składniki: 1 puszka brzoskwiń 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka krystaliczna 1 opakowanie serka mascarpone 250 g 2opakowania śmietany 36% 200 g Zobacz więcej
Mocno nasączony, puszysty biszkopt z ziarenkami maku dla chrupkości i brzoskwinie w kremie sernikowym. Albo jeśli kto woli - w lekkim serniku na zimno. Świeży, raczej nieprzesadnie słodki, dobrze Zobacz więcej
Kremowy, delikatny i rozpływający się w ustach- pyszny! Gorąco polecam:) Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Zobacz więcej
Pyszne ciasto z makiem i brzoskwiniami – mocno nasączony, puszysty biszkopt z ziarenkami maku dla chrupkości i brzoskwinie w kremie sernikowym. Albo jeśli kto woli – w lekkim serniku na zimno. Świeży, Zobacz więcej
Tarta z brzoskwiniami i kremem migdałowym na cieście francuskim Nie wystrasz się długim opisem przygotowywania tarty z brzoskwiniami i kremem migdałowym na cieście francuskim, bo jest ona naprawdę Zobacz więcej
Dzisiaj prezentujemy Wam pyszne ciasto biszkoptowe z lekkim kremem śmietanowym i brzoskwiniami. :) Mimo że nie ma świeżych brzoskwiń (brakuje nam lata, ale już bliżej niż dalej ;) ), zrobiłam ciasto z Zobacz więcej
Składniki: biszkopt z tego przepisu: biszkopt rzucany 2 budynie waniliowe 800ml mleka 3 łyżki cukru 100ml śmietany kremówki 2 galaretki wiśniowe 800ml wody 1 puszka brzoskwiń (masa brzoskwiń bez Zobacz więcej
Choć lubię letni czas to nadchodzącą jesień przywitam z radością. Bo jak tu się nie cieszyć gdy wszędzie tyle dobrego. Bosko smakujące pomidory, półki uginające się od soczystych brzoskwiń i czarne Zobacz więcej
agnes834
agnes834 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Delicje Agnes
Ciasto makowe z brzoskwiniami

Ciasto makowe z brzoskwiniami 2253

Nie jestem zwolenniczką kremów "w proszku", dlatego długo wahałam się, byzrobić to ciasto. Obawiałam się sztuczności kremu, ale niepotrzebnie. Ciasto wyszło dobre, bardzo delikatne, niezbyt słodkie, Zobacz więcej