z makreli tatar

Tatar z wędzonej makreli Składniki: 25 dag wędzonej makreli 1 por 3 łyżki musztardy 2 jajka na twardo 3 ogórki kiszone Sol, pieprz Sposób wykonania: Rybę obrać ze skóry i ości . Zmieszać w misce z Zobacz więcej
srebrzystymi śledziami i szprotkami, a pomiędzy mini prawdziwe skarby morza Bałtyckiego - dorsze. Wracamy do portu połowy udane. Dziś tatar z wędzonej makreli, ale możecie użyć dowolnych ryb Zobacz więcej
Przepis na pastę jest zainspirowany przepisem T. Jakubiaka na Tatar z ryb wędzonych. U nas występuje tylko jedna ryba - makrela, ale pasta i tak jest pyszna:) Składniki (2 porcje): 1 wędzona makrela 1 Zobacz więcej
książce "Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler." Autorka nazwała go 'tatarem', ale moim zdaniem 'pasta' jest trafniejszym określeniem. Jest rewelacyjna w smaku! Słona, o mocnymsmaku Zobacz więcej
mopswkuchni
mopswkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mops w kuchni
Pomidorowe serduszka

Pomidorowe serduszka 86

0
ciasto i rozwałkowujemy na placek o grubości ok. 2 cm. 5. Wycinamy serduszka. Układamy na blasze posmarowanej oliwą z oliwek. 6. Pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 30 minut. 7. Pieczemy w Zobacz więcej
Opalanka
Opalanka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niebo na talerzu
Potrawy na sylwestra

Potrawy na sylwestra 1085

0
Tartinki z pasta z makreli Mini kanapki z pastą jajeczną i łososiem Tradycyjny tatar czyli befsztyk tatarski Zimne nóżki Pyszne babeczki z chleba Muffinki serowo-szpinakowe Babeczki na ostro Roladki Zobacz więcej
wpisy Zupa Krem z Brukselki Pierogi z Kapustą i Grzybami ... Wieprzowina Curry z ... Dip Gyros z Korniszonem Chleb na Zakwasie Pstrąg w Maggi a'la Tatar Filet z Kurczaka Nadziewany ... Pasta z Zobacz więcej
po japońsku tatar ze śledzia na pieczonym ziemniaku (raczej na małe przyjęcia) Pierogi z kapustą i grzybami - przepis idealny na miękkie ciasto i wyrazisty, pełen grzybów farsz. Można zrobić Zobacz więcej
z balsamico, podana z puree z młodych marchewek z dodatkiem świeżej kolendry. Nad morzem gęsina pobiła ryby, zaś w Białymstoku doceniono ...łososia. Podobnie jak w ubiegłym roku zwyciężyło danie Zobacz więcej
), na zaproszenie Unity Line. Cele były dwa: dobrze jeść i dobrze się bawić- oba zostały osiągnięte! Już na moment po przekroczeniu progu promu zaczęliśmy jeść (ja rewelacyjną zupę rybną ze Zobacz więcej
wpisy Pieczarki Faszerowane Mielonym Rolada Serowa ze Szpinakiem Zupa Krem z Brukselki Pierogi z Kapustą i Grzybami ... Wieprzowina Curry z ... Dip Gyros z Korniszonem Chleb na Zakwasie Pstrąg w Zobacz więcej
. Wybór nie jest prosty, w menu jest wiele ciekawych propozycji na które warto zwrócić uwagę. Nasze zainteresowanie najbardziej wzbudził polecany w przewodniku tatar ze świeżej makreli z dodatkiem Zobacz więcej
: *2miejsce:zestaw 2 talerzy o wym 30x20cm oraz taca 60x30cm z kolekcji Natural Elwira Konicka i jej TATAR ZE ŚLEDZIA: *3 miejsce:talerz 30x30cm z kolekcji Natural Dorota Wójcicka i jej niezywkły Zobacz więcej
Zuzu
Zuzu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
VegeZuzu
Wegańskie śmieci na słono.

Wegańskie śmieci na słono. 56

0
brakowało mi tych faktycznych skwarków. W smaku jednak niczego sobie. Kosztuje niecałe 5 złotych, o ile dobrze pamiętam. Kolejna pasta, tym razem tatar. Była smaczna i nawet kupiłam ją ponownie, ale Zobacz więcej
(2) Bób (1) Chilli (3) Ciasta (18) Curry (1) Cykoria (1) Czarne oliwki (1) Czosnek niedźwiedzi (2) Dania jarskie (2) Dania Jednogarnkowe (4) Desery (18) Dip (2) Dolma (1) Fasola (1) Groch (1) Grzyby Zobacz więcej
(2) Bób (1) Chilli (3) Ciasta (18) Curry (1) Cykoria (1) Czarne oliwki (1) Czosnek niedźwiedzi (2) Dania jarskie (2) Dania Jednogarnkowe (4) Desery (18) Dip (2) Dolma (1) Fasola (1) Groch (1) Grzyby Zobacz więcej
Barszcz ekspresowy z ziemniakami BezaPavlova z bitą śmietaną i owocami BezaPavlova z truskawkami(beza mini) Bitki wołowe w pikantnym sosie Mini Bounty w gorzkiej czekoladzie (mini bounty zartbitter) Zobacz więcej
renata_targosz
renata_targosz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ArtKulinaria
Menu na Sylwestra

Menu na Sylwestra 3181

1
. Sprawdzą się tu zwłaszcza mięsa - raczej lekkostrawny drób niż tłusta wieprzowina, jak również wszelkie risotta, tarty i quiche (które możecie przygotować wcześniej, a przed podaniem odgrzać w Zobacz więcej
Niedawno, bo w kwietniu, ukazała się nowa książka znanej restauratorki - Magdy Gessler pt. „Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler” wyd. Znak. Od paru dni ją posiadam i mam przyjemość ją Zobacz więcej
już piekarniku, w celu wysuszenia. Upieczone ciasto francuskie łamiemy na kawałki, wtykamy do dipów, rozkładamy na talerzu z kawałkami tortilli, resztę rozkładamy na talerzu. Na małe kawałki ciasta Zobacz więcej