z maroka

ZOBACZ TAKŻE:

W Sidi Ifni pod drzewem pieprzowym z wiszącymi maleńkimi gronami czerwonego pieprzu pięknie pachnącego po roztarciu w dłoniach wypiłam swój pierwszy koktajl z awokado i byłam zdumiona. Wiedziałam, że Zobacz więcej
taura
taura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
qulinarny.blogspot.com
Fotorelacja z Maroka

Fotorelacja z Maroka 37

Jak to powiedział "Szatan z Częstochowy": te torciki były zniewalające! Wyjątkowo kremowe, lekkie o bogatym aromacie. Smaki były różne: truskawkowe, mango, kawowe, czekoladowe. Zobacz więcej
Kilka tygodni temu na początku marca wybraliśmy się na krótką wycieczkę do Maroka szukać wiosny i nowych kulinarnych wrażeń. Ponieważ potrawy, którymi raczyliśmy się tym razem w niczym nie Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na naleśniki, którymi rozpieszczał nas w Atlasie nasz obozowy kucharz, Ibrahim. Nikt z nas nie spodziewał się, że jadąc na kilka dni pod namiot w góry, będziemy tak dobrze jeść. Zobacz więcej
Harira to tradycyjna marokańska zupa pełna strączków, aromatycznych przypraw i kolendry. Mocno rozgrzewająca i treściwa. W większości przepisów dodaje się do niej mięso. Ja miałam ochotę na lżejszy Zobacz więcej
Kiszone... cytryny dla kurczaka z Maroka No i znów muszę się tłumaczyć z tak długiej nieobecności... A więc byłem zajęty bo ... były święta? Tak to jest dobre usprawiedliwienie! Bo było Boże Zobacz więcej
Nóż i Widelec: Smaki Maroka. Marrakesz. Pomarańcze z cynamonem. Strona główna O mnie Kontakt Spis przepisów Facebook Instagram Google+ Podałam do stołu Podano mi do stołu Wino Wydarzenia Podróże Zobacz więcej
Ten wypiek zaskakuje zarówno prostotą wykonania, jak i efektem końcowym. A na czym ten efekt polega? Na rozdzieleniu się masy na dwie części - kokosową i mleczną, która przypomina ni to budyń, ni to Zobacz więcej
Cucina
Cucina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cucina della Felicita
Smak Maroka

Smak Maroka 241

Jeśli czytaliście moje poprzednie relacje, to na pewno wiecie, że nie smakowało mi jedzenie serwowane w knajpach, do których zabrał nas przewodnik, a to w hotelu, mimo, że bardzo smaczne, też Zobacz więcej
Znów nadchodzą upały, w weekend do 34 stopni. ja jużsięchłodzęherbatkąice tea zhibiskusai marokańskiej mięty, Garśćhibiskusa garśćmięty najlepiej marokańskiej kostki lodu syrop klonowy lub miód Zobacz więcej
Dynia, moja miłość - mogłabym powiedzieć i nie byłoby w tym krzty przesady. Oszalałam zwłaszcza na punkcie dwóch: piżmowej i hokkaido; zwykła już mnie tak nie urzeka, a z innymi gatunkami jeszcze nie Zobacz więcej
Składniki (4 porcje): Kurczak w cytrynie: 3 ćwiartki z kurczaka 1 łyżka oleju sól i pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła 1 łyżka miodu 3/4 szkl. bulionu warzywnego płaska łyżeczka posiekanego Zobacz więcej
Nóż i Widelec: Smaki Maroka. Surowe i gotowane warzywa. Sałatki. Strona główna O mnie Kontakt Spis przepisów Facebook Instagram Google+ Podałam do stołu Podano mi do stołu Wino Wydarzenia Podróże Zobacz więcej
Nóż i Widelec: Smaki Maroka. Essaouira i Agadir. Bez rezerwacji. Strona główna O mnie Kontakt Spis przepisów Facebook Instagram Google+ Podałam do stołu Podano mi do stołu Wino Wydarzenia Podróże Zobacz więcej
Tadżin to marokańska potrawa, przygotowywana w specjalnym naczyniu wyglądającym tak: My mamy w planach zwiedzić Maroko za jakiś czas i już nie mogę się doczekać spaceru w Marakeszu, wśród setek Zobacz więcej
Mimo, że nigdy w Maroku nie byłam, potrafię wyobrazić sobie, jak smakują i pachną potrawy kuchni marokańskiej. Bogactwo przypraw i aromatów przyprawia o zawrót głowy. Papryki, które przygotowałam tak Zobacz więcej
Godzinę siedziałam wpatrując się w pusty edytor tekstu, zanim cokolwiek przyszło mi do głowy! A przecież będąc jeszcze w Maroku miałam posty praktycznie napisane w głowie a teraz taka czarna dziura. Zobacz więcej
Co warto wiedzieć przed wylotem do Maroka? Zebrałam kilka przydatnych informacji, które pochodzą z dwóch zakupionych przeze Mnie przewodników i stron które przeglądałam w poszukiwaniu wskazówek :) Są Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: