z maroka

ZOBACZ TAKŻE:

Cucina
Cucina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cucina della Felicita
Smak Maroka

Smak Maroka 229

0
Jeśli czytaliście moje poprzednie relacje, to na pewno wiecie, że nie smakowało mi jedzenie serwowane w knajpach, do których zabrał nas przewodnik, a to w hotelu, mimo, że bardzo smaczne, też Zobacz więcej
Kilka tygodni temu na początku marca wybraliśmy się na krótką wycieczkę do Maroka szukać wiosny i nowych kulinarnych wrażeń. Ponieważ potrawy, którymi raczyliśmy się tym razem w niczym nie Zobacz więcej
ich nie rozpieszcza. Ale wystarczy trochę posiedzieć i pobyć z nimi, by zrozumieć, że nie o luksusy chodzi w życiu i nabrać do swoich własnych problemów i spraw pewnego dystansu. Terapia i zarazem Zobacz więcej
Kiszone... cytryny dla kurczaka z Maroka No i znów muszę się tłumaczyć z tak długiej nieobecności... A więc byłem zajęty bo ... były święta? Tak to jest dobre usprawiedliwienie! Bo było Boże Zobacz więcej
Nóż i Widelec: Smaki Maroka. Surowe i gotowane warzywa. Sałatki. Strona główna O mnie Kontakt Spis przepisów Facebook Instagram Google+ Podałam do stołu Podano mi do stołu Wino Wydarzenia Podróże Zobacz więcej
Nóż i Widelec: Smaki Maroka. Marrakesz. Pomarańcze z cynamonem. Strona główna O mnie Kontakt Spis przepisów Facebook Instagram Google+ Podałam do stołu Podano mi do stołu Wino Wydarzenia Podróże Zobacz więcej
Nóż i Widelec: Smaki Maroka. Essaouira i Agadir. Bez rezerwacji. Strona główna O mnie Kontakt Spis przepisów Facebook Instagram Google+ Podałam do stołu Podano mi do stołu Wino Wydarzenia Podróże Zobacz więcej
Nóż i Widelec: Smaki Maroka. Kurczak. Kiszone cytryny i zielone oliwki. Strona główna Podałam do stołu Podano mi do stołu Wino Podróże Spis przepisów O mnie Kontakt Smaki Maroka. Kurczak. Kiszone Zobacz więcej
podzielić się kilkoma radami, może komuś kto wybiera się do Maroka przydadzą się ceny poszczególnych usług, co warto zobaczyć, kupić a czego się wystrzegać i takie tam inne triki :) Byliśmy w Maroku Zobacz więcej
Co warto wiedzieć przed wylotem do Maroka? Zebrałam kilka przydatnych informacji, które pochodzą z dwóch zakupionych przeze Mnie przewodników i stron które przeglądałam w poszukiwaniu wskazówek :) Są Zobacz więcej
Jak to powiedział "Szatan z Częstochowy": te torciki były zniewalające! Wyjątkowo kremowe, lekkie o bogatym aromacie. Smaki były różne: truskawkowe, mango, kawowe, czekoladowe. Zobacz więcej
Harira to tradycyjna marokańska zupa pełna strączków, aromatycznych przypraw i kolendry. Mocno rozgrzewająca i treściwa. W większości przepisów dodaje się do niej mięso. Ja miałam ochotę na lżejszy Zobacz więcej
Tadżin to marokańska potrawa, przygotowywana w specjalnym naczyniu wyglądającym tak: My mamy w planach zwiedzić Maroko za jakiś czas i już nie mogę się doczekać spaceru w Marakeszu, wśród setek Zobacz więcej
Mimo, że nigdy w Maroku nie byłam, potrafię wyobrazić sobie, jak smakują i pachną potrawy kuchni marokańskiej. Bogactwo przypraw i aromatów przyprawia o zawrót głowy. Papryki, które przygotowałam tak Zobacz więcej
Ten wypiek zaskakuje zarówno prostotą wykonania, jak i efektem końcowym. A na czym ten efekt polega? Na rozdzieleniu się masy na dwie części - kokosową i mleczną, która przypomina ni to budyń, ni to Zobacz więcej
Znów nadchodzą upały, w weekend do 34 stopni. ja jużsięchłodzęherbatkąice tea zhibiskusai marokańskiej mięty, Garśćhibiskusa garśćmięty najlepiej marokańskiej kostki lodu syrop klonowy lub miód Zobacz więcej
Dynia, moja miłość - mogłabym powiedzieć i nie byłoby w tym krzty przesady. Oszalałam zwłaszcza na punkcie dwóch: piżmowej i hokkaido; zwykła już mnie tak nie urzeka, a z innymi gatunkami jeszcze nie Zobacz więcej
Składniki (4 porcje): Kurczak w cytrynie: 3 ćwiartki z kurczaka 1 łyżka oleju sól i pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła 1 łyżka miodu 3/4 szkl. bulionu warzywnego płaska łyżeczka posiekanego Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: