z masłem czosnkowym

Przygotowanie: 30 minut Czas pieczenia: 20 minut Składniki na 12 bułeczek – każda około 176 kalorii Bułeczki: 275ml ciepłego mleka 25g drożdży 2 łyżeczki cukru (10g) 400 g mąki pszennej chlebowej 1.5 Zobacz więcej
aleglodomorek
aleglodomorek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
aleglodomorek
Homar z masłem czosnkowym

Homar z masłem czosnkowym 71

Minęło już trochę czasu od momentu, kiedy zaczęłam przygotowywać poniższy wpis. Można by powiedzieć, że już nie pamiętam, że w ogóle jadłam homara. Prawda jest taka, że pamiętam, i to doskonale! Nie Zobacz więcej
Bardzo szybkie w przygotowaniu i idealne na kolację pyszne faszerowane bułeczki. Wszyscy mają faszerowane chlebki a ja nie Polecam kochani kto nie jadł niech spróbuje. 2-3szt. Bułki pszennej najlepiej Zobacz więcej
Ni to chleb i ni to bułka. Pomysł przyszedł mi do głowy gdy męczył mnie katar i potrzebowałam mocnych, intensywnych smaków. Ciasto to nic innego jak fiński chleb żytni, którego pieczenie weszło mi w Zobacz więcej
Czy jedliście mięso homara? Jeśli tak jak ja uwielbiacie owoce morza to zapewniam Was, że pokochacie także homary! Ich smak bardzo podobny jest do największego sztosu ever – mięsa nóg kraba Zobacz więcej
Mięso kraba jest delikatne, strukturą podobne jest nieco do kurczaka, za to w niczym nie przypomina paluszków krabowych (które de facto z krabem nie mają nic wspólnego). We francuskich marketach Zobacz więcej
Kiedy już pokochacie małże, to będziecie chcieli jeść je ciągle i ciągle Na szczęście sposobów na ich przyrządzenie jest mnóstwo. A najlepsze są te najprostsze Składniki: 1 kilogram małży 60 g masła Zobacz więcej
Potrzebny czas: 30 minut Porcja: 4 osoby Poziom trudności: Łatwy Wydrukuj Autor Wysmakowane 25 kwietnia 2017 Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym i tymiankiem to prosty pomysł na zdrowy, pyszny obiad Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Makrela z masłem czosnkowym

Makrela z masłem czosnkowym 108

Składniki: 4 filety z makreli 2 łyżki masła 3 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią sól, pieprz Przygotowanie: Masło wymieszać z przeciśniętym Zobacz więcej
To ostatnia już potrawa z tymi niesamowitymi morskimi żyjątkami Znacie moje motto: proste przepisy są najlepsze. Dlatego jeszcze jeden prosty, ale jakże smakowity sposób na zjedzeni ostryg. Zobacz więcej
Pierogi z baraniną i masłem czosnkowym - baranina - my red pot - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU my red pot Pierogi z baraniną i masłem czosnkowym (04.02.2017)Makaron w sosie Zobacz więcej
Od czasu do czasu nie potrafię sobie odmówić smażonego łososia, a żeby nie dodawać do niego zbyt dużo dodatkowego tłuszczu smażę go na papierze do pieczenia. Tę metodę można też wykorzystać przy Zobacz więcej
pieczona makrela Makrela zdaje się być tym gatunkiem ryb, do którego podchodzimy z pewną rezerwą. Zresztą, jak będę chciał wykazać w niniejszym tekście, całkowicie niesłusznie. Bowiem Zobacz więcej
Witajcie w Nowym Roku :) Mam nadzieję, że wszyscy z Was są wypoczęci i z optymistycznym nastawieniem ruszacie na podbój nowego roku. Kolejne 365 dni które zależą tylko od Was . Czym je wypełnicie? Zobacz więcej
Pysznypstrąg obtoczony w mące kokosowej, usmażony namaśleoraz olejukokosowym. Myślę, ze naświątecznystółw sam raz :) Polecam:) Składniki : 2 pstrągi sol pieprz sok z polowy cytryny 3 łyżki świeżego Zobacz więcej
pieczony szczupak To jeden z największych drapieżników, naszych mazurskich jezior, który jest częstym i mile widzianym gościem, na moim stole. Pierwszy, z powodów mojego sentymentu do Zobacz więcej
Pyszna,delikatna rozpływająca się w ustach rybka.Polecam !!! Na dwie porcje: Halibut z masłem czosnkowym Halibut (ja miałam mrożonego)450g 1 łyżeczka masła (taka czubata) 1 duży ząbek czosnku 2 Zobacz więcej
Przysmak kuchni galicyjskiej. Kiedyś przyrządzały je wiejskie gospodynie jako podpłomyki pieczone na blasze w chlebowych piecach. Ja przedstawiam Wam dziś proziaki w całkowicie nowej odsłonie. Nie Zobacz więcej
Dzisiejszy wpis to raczej pomysł niż przepis. Bo ugotowania odnóży kraba i polania ich masłem, raczej nie można nazwać przepisem :) Ale owoce morza tak podane lubię najbardziej. Więc gdy w sobotę Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pasja Smaku
Jajka z sosem czosnkowym

Jajka z sosem czosnkowym 37

Jajka z sosem czosnkowym - Pasja Smaku Strona główna O mnie W mediach Kontakt | Współpraca Toggle navigation Kuchnia Śniadania Przystawki Zupy Obiady Pieczywo Przetwory Przyprawy Sałatki Na słodko Zobacz więcej