z mięsem mielonym i mozzarella

do obtoczenia 2 op. mozzarelli mini olej do smażenia Wykonanie: Mięso mieszamy z jajkami, przyprawą do indyka i bułką tartą (wyrabiamy tak jak na mielone). Każdą kulkę mozzarelli dokładnie obtaczamy Zobacz więcej
Ciekawa odmiana dla tradycyjnych mielonych - nie dość, że są bardzo efektowne, to jeszcze wymagają mniej pracy, bo kotleciki są pieczone. Bardzo polecam :) SKŁADNIKI: (na 10-12 kotlecików) 0,5 kg Zobacz więcej
Za oknem późnojesienna szaruga. "Deszcz pada, wiatr wieje, słupy stoją" jakby to podsumowała moja przyjaciółka :) W taka pogodę warto czasem zjeść coś naprawdę treściwego. Zamknąć oczy i nie liczyć Zobacz więcej
ważąca ok.300 g 300 g mielonego mięsa [ polecam wieprzowe, jest mniej suche ] 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka suszonego tymianku 8 plastrów Zobacz więcej
pierś z kurczaka wraz z cebulą, opcjonalnie dodajemy starty czosnek. Doprawiamy mięso solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, odstawiamy do lodówki. Do mięsa dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego. Zobacz więcej
przygotowania dania wcześniej i zapieczenia w piekarnika po powrocie z pracy. A jeśli posiadamy fantastyczny sprzęt z nastawieniem czasowym na samodzielne włączeni o konkretnej godzinę, to już od Zobacz więcej
Mięso mielone jest łatwe w obróbce, ale niestety nie zawsze smaczne, najlepiej kupować w sprawdzonych już przez siebie sklepach lub mielić samemu. A kiedy mamy już porcję mielonego mięsa można z niej Zobacz więcej
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Tak przygotowana cukinia jest po prostu... przeeepyszna. Częstą ją przyrządzam i za każdym razem nie możemy się nią najeść. Idealnie Zobacz więcej
. Teraz jednak, gdy mam wolne, wiedziałam: MUSZĘ wreszcie je przyrządzić. I tak też uczyniłam. Efekt: oj, nie zawiodłam się ;). Miękki, mięsisty bakłażan, grillowany z oliwą z oliwek, a następnie Zobacz więcej
ostatecznie zamówię.... choć pewnie w ostatniej chwili coś wymyślę :) Dobrze, że chociaż prezent dla syna jest już w drodze. Tymczasem i Wam proponuję, zapiekane bakłażany z mięsem mielonym i Zobacz więcej
Sezon na cukinię mamy w pełni... I bardzo dobrze. Świeże, sezonowe warzywa to wspaniały dar natury, którego nie sposób nie docenić. Faszerowana cukinia jest szybka do wykonania i, stosunkowo, mało Zobacz więcej
Czyli: linguine + mielone mięso + biała fasola + pomidorowy sos, do tego mozzarella i świeża bazylia! Genialne połączenie, proste i szybkie! Rekomendacja zbędna! SKŁADNIKI: 30 dag mięsa mielonego Zobacz więcej
Składniki: 1 duża cukinia 250 g mięsa mielonego 1 średnia marchewka 3 ząbki czosnku 1 cebula garśćświeżejpietruszki puszka pomidorów ( ja używam całych) mała papryczka chilli 100 g sera mozzarella 50 Zobacz więcej
bazyliowe ravioli z mozzarellą, mięsem mielonym i sosem pomidorowym Już dawno mieliśmy ochotę przyrządzić ravioli, ale czekaliśmy na wolny dzień, ponieważ robienie ciasta makaronowego zajmuje troszkę Zobacz więcej
, więc jakieś 4 porcje wyjdą. 1 bakłażan, umyty, pokrojony wzdłuż w plastry o grubości 0,5 cm 300 g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów pelati ok. 50-70 ml oliwy z oliwek 2 cebule, pokrojone w kostkę Zobacz więcej
się mozzarellą! Przygotowanie całości zajmuje trochę czasu - ok. 30 minut. Sekretem jest sprawnie przygotowana "procedura". :) Składniki: 3 większe cukinie 1 cebula 500g mięsa mielonego 3 łyżki Zobacz więcej
,że beszamel jest sycący ) 0,5 kg mięsa mielonego, najlepiej wieprzowo-wołowe 2 puszki pomidorów bez skórki 2 cebule 4 ząbki czosnku garść świeżej bazylii , pieprz czarny i ziołowy, sól, opcjonalnie Zobacz więcej
ekspresowo. Na koniec wystarczy tylko wszystko zapiec, żeby ser pięknie się rozpuścił i voila! Pysznie, pomidorowo i po włosku! Składniki - 1 kg gnocchi - 500 ml dobrego przecieru pomidorowegolub Zobacz więcej
"I had a dream the other night, About how we only get one life, It woke me up right after two, I stayed awake and stared at you , So I wouldn’t lose my mind" OneRepublic, Something I Need 4 czerwone Zobacz więcej
Skład (na około 2-3 porcje) 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 300g makaronu (u nas Cavatappi, ale można użyć innego, np. Penne) 300ml passaty pomidorwej 3 duże dojrzałe pomidory 1 mozzarella w Zobacz więcej