z miodem pitnym

{{headerMessage}}
Doskonały na upały! Miód pitny z lodem, wodą gazowaną i cytryną. Kiedyś mężu był na spotkaniu u producenta miodu pitnego i przywiózł niusa – butelkę miodu pitnego i od razu zaserwował mi szklaneczkę. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Włoski mieszkańcze! Cóż Twoje nektary? Co Twoje wina przed nektarem Rusi? Wino jest z ziemi błotnistej i szarej. Miód prosto z niebios spuszczony być musi..." - Sebastian Klonowic - pochwała miodu Zobacz więcej
mikkac8504
mikkac8504 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Italianizzato
Miód pitny

Miód pitny 145

0
{{headerMessage}}
Historia niekoniecznie polska źródło: wikipedia.org Co Wam przychodzi na myśl, gdy słyszycie hasło „miód pitny”? Trunek polski? Wyrabiany jedynie w Polsce i tylko tu doceniany? Pudło. Nic bardziej Zobacz więcej
Gucio
Gucio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaGucia
Miód pitny - trójniak

Miód pitny - trójniak 138

0
{{headerMessage}}
Długo się przygotowywałem. Czytałem. Szukałem opinii. Kupowałem sprzęt i składniki. I w końcu nastawiłem swój pierwszy miód pitny trójniak (czyli 1 część mionu i 2 części wody) z dodatkiem soku z Zobacz więcej
Wyraczynka
Wyraczynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia z wyrakiem
Grzaniec z miodu pitnego

Grzaniec z miodu pitnego 1034

1
{{headerMessage}}
Wróbelki ćwierkają, że już wkrótce ma spaść śnieg. Podgrzać można praktycznie wszystko, co ma smak i odrobinę alkoholu i zrobić z tego grzaniec. Poniżej przepis na grzany miodek. Miła odmiana od Zobacz więcej
{{headerMessage}}
A propos maku i kutii -http://bialaglowka.blogspot.com/2013/12/swiateczne-ciekawostki-kulinarne-mak.html 1 szklanka niebieskiego maku 1 szklanka ziaren pszenicy lub pęczaku 1 szklanka wymieszanych w Zobacz więcej
jagienka
jagienka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sierotka marysia w kuchni
Grzany miód pitny

Grzany miód pitny 70

3
{{headerMessage}}
Pogoda nas nie rozpieszcza, mróz na dworze i śnieg więc cóż innego nam zostaje jak nie słodka, alkoholowa rozgrzewka...? Nie ma lepszego leku na przeziębienie niż grzany miód... wypity przed snem Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Bażant w miodzie pitnym

Bażant w miodzie pitnym 350

1
{{headerMessage}}
1 bażant, 1 łyżka smalcu, 300 ml miodu pitnego trójniaku APIS, 250 g szalotki, 200 ml bulionu drobiowego, sól, cukier, Bażanta oczyścić, pokroić na 4 części, oprószyć solą. Obsmażyć na rumiano z obu Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Bażant w miodzie pitnym

Bażant w miodzie pitnym 239

0
{{headerMessage}}
1 bażant, 1 łyżka smalcu, 300 ml miodu pitnego trójniaku APIS, 250 g szalotki, 200 ml bulionu drobiowego, sól, cukier, Bażanta oczyścić, pokroić na 4 części, oprószyć solą. Obsmażyć na rumiano z obu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pszczoły kojażyły mi się stanowczo źle, po kilkukrotnych użądleniach i przymusowych okładach z cebuli czy octu bądź nie bądź w różnych miejscach ;) Potem przyszedł czas długiego oswajania się, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Miód pitny to jeden z naszych ulubionych trunków. Degustujemy, porównujemy i dodajemy do różnych deserów. Miód pitny w Polsce ma historię dużo dłuższą niż polska wódka. Już Piastowie raczyli się Zobacz więcej
mikkac8504
mikkac8504 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Italianizzato
Domowa produkcja miodu pitnego

Domowa produkcja miodu pitnego 192

0
{{headerMessage}}
Jak zrobić w domu miód pitny źródło:http://images.cdn.fotopedia.com/flickr-245215850-hd.jpg Wiedząc już czym jest miód pitny (a kto nie wie odsyłam tutaj), a czym nie jest oraz znając jego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierwszy śniegowy wieczór i jednocześnie ostatni wieczór z choinką w tle wymaga wyjątkowego uczczenia. Grzany cydr z rozgrzewającymi przyprawami korzennymi: cynamonem, owocami jałowca, goździkami i od Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Klasyczne mojito doczekało się wielu wersji. Można dorzucić do niego owoce, jak maliny czy granat. Można je również podać w formie lodów. Można w końcu zastąpić rum innym alkoholem. W naszym wypadku Zobacz więcej
Karolaa
Karolaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
I love cooking
Palacio Mel Miód Pitny konkurs

Palacio Mel Miód Pitny konkurs 118

0
{{headerMessage}}
wyważony i delikatny smak. Zimą można podawać go jako grzaniec z dodatkiem goździków i cynamonu. Latem może być podstawą do przygotowania drinków z sokami owocowymi i lodem. W temperaturze pokojowej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak pisaliśmy wczoraj, coraz zimniej się robi. Trzeba się coraz konkretniej gotować. W związku z tym dzisiaj kolejny przepis wykorzystujący miód pitny. Tym razem w wersji rozgrzewającej z pastą z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon na wiśnie powoli dobiega końca, ale może uda Wam się zrobić jeszcze odrobinę smacznych wiśni deserowych? Sama osobiście za nimi nie przepadam, ale takie w ciastach uwielbiam! Zrobiłam tylko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na 2 porcje: polędwiczka wieprzowa ok. 400-500 g 4 łyżeczki musztardy delikatesowej 4 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 100 ml śmietany 30 % 200 ml miodu olej do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wczesnej, śródziemnomorskiej jeszcze ciepłej, ale już jesieni - figami, które w Polsce stają się coraz bardziej popularne (co nie znaczy, że je polubię ;). Z garścią orzechów, korzennymi przyprawami Zobacz więcej