z mocarella

… Szczególnie gdy użyjemy mocarelli i ona się roztopi. Składniki: Jakja gotowane na twardo Starty ser żółty lub mocarella Majonez Pieprz i sól Jajka obrać i rozgnieść widelcem, dodać ser i majonez. Zobacz więcej
Miałam na weekend siostrzenice męża, uwielbiają pizze więc przygotowałyśmy ten przepis. Jest naprawdę świetny , a pizze wyszły bardzo smaczne .Dziewczynki były bardzo zadowolone :). Było to zakączenie Zobacz więcej
Skladniki 400 g miesa mielonego 1 czerwona papryka 1 duza cebula 2 zabki czosnku pol peczka natki pietruszki 4 pomidory bez skorki 2 lyzki koncentratu pomidorowego 1 mocarella sol, pieprz, mielona Zobacz więcej
Gozleme... spodobala mi sie nazwa , postanowilam sprobowac jak smakuje.Zrobilam gozleme ze szpinakiem ,swieza mieta , uprazonymi orzeszkami piniowymi mocarella i serem feta. Skladniki 1 lyzeczka cukru Zobacz więcej
Sos serowy Składniki: 1/2 kostki masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej-wersja bezglutenowa (lub mąki pszennej) 1 szklanka mleka 1 szklanka bulionu 200g tartego sera mocarella lub dowolnego sera żółtego Zobacz więcej
czosnku pół szklanki przecieru pomidorowego bazylia, sól, pieprz Dodatki: 2 garści świeżych liści szpinaku 1 duża biała cebula 1 papryka czerwona 1 ząbek czosnku pół papryki żółtej drobiowa sucha Zobacz więcej
Popularne, proste, nieskomplikowane i przede wszystkim smaczne-spaghetti alla bolognese, czyli makaron po bolońsku. Tu mała dekonstrukcja tego klasyka. Składniki: 500g mielonego mięsa wieprzowego 400g Zobacz więcej
Porcja dla 4 osób Składniki: - podwójna pierś z kurczaka ok 900g - ser mocarella - pomidory suszone - bazylia świeża - sól - pieprz - papryka słodka mielona - przecier pomidorowy (koncentrat Zobacz więcej
Składniki: - polędwica z tuńczyka 2 sztuki po ok. 200g (świeża lub mrożona) - cukinia 1 sztuka - sałaty (można kupić każdą osobno bądź gotową mieszkankę świerzych sałat) rodzaje według uznania i smaku Zobacz więcej
nieodłącznie stosować sos pomidorowy. Pierwsza współczesna pizza powstała w 1889 r., kiedy to Neapol odwiedziła królowa Włoch Małgorzata (Margherita di Savoia). Tamtejszy piekarz Raffaele Esposito Zobacz więcej