z morelami tortownica 26 cm

szklanki do białek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka Owoce: 5 fioletowych śliwek 5 brzoskwiń Owoce wypestkować. Bułka tarta do podsypania. Z mąki, żółtek, margaryny, cukru i proszku zrobić Zobacz więcej
masę dodać jogurt i wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon wymieszać i dodać do masy na koniec dodać roztopione masło wszystko dokładnie wymieszać piekarnik nagrzać do 170 stopni C bez Zobacz więcej
delikatnie, wymieszać. Następnie do mokrych składników wsypać suche i mieszać aż składniki się połączą. Ciasto wlać do tortownicy (26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć śliwki Zobacz więcej
SLONCE
SLONCE Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaSłońca
Słodka pokusa ...

Słodka pokusa ... 181

1
Mazurek bakaliowy Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g masła lub margaryny 4 łyżki cukru pudru 2 żółtka ugotowane na twardo 1 surowe żółtko 2 łyżki śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia Zobacz więcej
pao77
pao77 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W mojej kuchni
CIASTO MORELOWO-JABŁKOWE

CIASTO MORELOWO-JABŁKOWE 37

0
z cukrami, dodawać pojedyńczo jajka, a następnie wymieszane z proszkiem do pieczenia obie mąki. Dobrze wyrobić i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy (26 cm). Zobacz więcej
, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Zmiksować do momentu połączenia się składników. Tortownicę o wym. 26 cm ( może być 24 cm, będzie wyższe ciasto )wyłożyć papierem do Zobacz więcej
wszystko przepis zaliczam jako udany i pyszny, ciasto zniknęło tego samego dnia:). Pozdrawiam. SKŁADNIKI NA CIASTO: 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g jogurtu naturalnego Wszystkie składniki na Zobacz więcej
jajko i rozpuszczone letnie masło. Na końcu wsypać mąkę i zagnieść ciasto (ja utarłam hakami miksera). Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce żeby podwoiło swoją objętość (około 30-40 minut). Po tym Zobacz więcej
jabłkami. Po drugie: ciepłe było rewelacyjne, po 2 godzinach również, ale na drugi dzień (po nocy spędzonej w lodówce) było już zbyt suche. W każdym razie jest to ciekawy wypiek zwłaszcza dla osób na Zobacz więcej
) kruszonka*: masło, mąka pół na pół z cukrem Składniki spodu połączyć - najlepiej w malakserze albo zagnieść ciasto ręcznie, aż będzie gładkie. Wylepić nim spód formy (tortownica 26 cm lub blaszka Zobacz więcej
z orzechami i proszkiem do pieczenia i wmieszać do masy. Walać ostudzone masło i wymieszać. Przelać do tortownicy o śr. 26 cm i piec 20 minut w 180 stopniach. Wystudzić, przekroić na pół. Masa Zobacz więcej
nawet dań wytrawnych. Przechodząc do przepisu proponuje wspaniałe letnie ciasto morelowe. Lekko kwaśny smak owoców, puszyste ciasto, a na wierzchu aromatyczne i chrupiące migdały. Całość jest Zobacz więcej
w folię i włożyć do lodówki na minimum 1/2 godziny. Następnie ciasto rozwałkować, wylepić dno i boki (wys. 5 cm) tortownicy (26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Do dużej miski wyłożyć ser i Zobacz więcej
1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu 2 jajka 2 dojrzałe banany opcjonalnie: 5-6 niesiarkowanych moreli oraz 4-5 daktyli - pokrojonych w paski płatki migdałowe do posypania Dynie zetrzyj na Zobacz więcej
wrzątkiem. Piekarnik nagrzać do temperatury 190ºC. Foremkę o wymiarach 20x20 lub o tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia.. ciasta wyłożyć na dno blachy i zapiec 10 minut w Zobacz więcej
Wielkimi krokami zbliżają się święta i już powoli trzeba zacząć myśleć o świątecznych wypiekach. Chciałam Wam dziś zaproponować drożdżowe ciasto z bakaliami – bardzo łatwe do wykonania, a do tego Zobacz więcej
Czekoladowa pychotka z morelami. Składniki : ( na tortownicę o średnicy 26 cm ) 25 dkg mąki 25 dkg cukru 25 dkg masła roztopionego 45 dkg moreli ( świeżych lub z puszki ) 10 dkg czekolady gorzkiej ( Zobacz więcej
wszystkie owoce. Może skusicie się na wersję z truskawkami póki jeszcze są ? Ciasto piekłem w dużej tortownicy, bo mieści się tam dużo owoców (prawie 1/2 kg!). Najlepiej smakuje oprószone cukrem Zobacz więcej
SKŁADNIKI: (tortownica 26 cm) Ciasto: 2 szklanki marchwi startej na tarce o drobnych oczkach (około 4 średnie marchewki) 2,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki oliwy lub oleju 6 jajek 1 szklanka Zobacz więcej
2 łyżki bułki tartej Mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem mieszamy w misce. Dodajemy jogurt naturalny, olej i roztrzepane jajka. Wszystkie składniki mieszamy na gładkie ciasto. Tortownicę lub Zobacz więcej