z ostrygowym

Kulinarnych przygód kuchni azjatyckiej z produktami TaoTao ciąg dalszy :) Dzisiaj aromatyczna i delikatna ale zarazem pożywna zupa z klopsikami z mielonego mięsa indyczego, z bogatą gamą orientalnych Zobacz więcej
Kapustka bok choy smakuje w każdej postaci, jedzona na surowo, smażona z kurczakiem i grzybami shiitake albo krótko blanszowana, podawana z sosem na bazie czosnku, papryczki chili oraz sosu Zobacz więcej
Sezon na szparagi trwa na dobre. Nie przegapcie go, bo jego czas jest ograniczony. Świeżymi szparagami możemy się cieszyć zaledwie dwa miesiące - od początku maja do końca czerwca. Uwielbiam te Zobacz więcej
Ulubiona porcja makaronu ryżowego z przepyszną wołowiną to idealne dla mnie danie...zawsze chętnie sięgam po takie smaki. Tradycyjnie jest szybko i smacznie Kto lubi kuchnie orientalną ten wie :-) Zobacz więcej
Chińszczyzna po raz kolejny. Wbrew pozorom to naprawdę bardzo szybkie danie, można powiedzieć, że w naszym domu spełnia funkcję fast fooda. Tym razem nie będzie to kurczak, ale wołowina. I uwierzcie, Zobacz więcej
Wołowina w sosie ostrygowym z nerkowcami to klasyczne danie serwowane w wielu chińskich i tajskich restauracjach. Ja je wprost uwielbiam. Połączenie mięciutkiego, wołowego mięsa, smażonej papryki, Zobacz więcej
W naszym cyklu niecodziennych jajecznic prezentujemy dzisiaj jajecznicę z Dalekiego Wschodu. Jajecznica z sosem ostrygowym budzi w nas bardzo miłe wspomnienia, mile bowiem wspominamy Hongkong, gdzie Zobacz więcej
SKŁADNIKI (dla 2 osób): 300 głososia marynata: sos ostrygowy, czarny sezam dodatkowo: smażony ryż ze szpinakiem i czarnymi oliwkami (czas przygotowania 20-25 minut) Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Makaron z  sosem ostrygowym

Makaron z sosem ostrygowym 112

Danie było tak dobre że za mało. Nawet ja nie lubiąca łososia jadłam z apetytem. Sos ostrygowy idealnie się komponował w całości. Potrawa lekka, zdrowa. 200 gr makaron chow mein instant noodle 300 gr Zobacz więcej
Dzisiaj wracamy do Chin.. :) SKŁADNIKI: 300 g mięsa wołowego (u mnie rostbef) marynata: 0,5 łyżeczki sosu sojowego+ szczypta pieprzu i mielonego imbiru mini kukurydza (8 sztuk) czerwona papryka 2 Zobacz więcej
Szczypta.com
Szczypta.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SzczyptaCom
Wołowina z sosem ostrygowym

Wołowina z sosem ostrygowym 83

Jak przekształcić kawałek mięsa wołowego w orientalny posiłek w zaledwie kilka chwil? To bardzo proste, wystarczy kilka świeżych składników, sos ostrygowy i wok. Do przygotowania porcji dla 2 osób Zobacz więcej
Autor: thiessa @ 6:57am, roda 20 Czerwiec 2012. rdo: "atwa kuchnia chiska" Ken Hom Zawsze podchodziam do da z woowiny smaonej w woku z pewn rezerw. Nie wierzyam, e miso woowe poddane krtkiej obrbce Zobacz więcej
Kremowa zupa ostrygowa z rozmarynem Składniki: świeże ostrygi 4 sztuki domowy wywar rybny 1 litr(włoszczyzna,ryby np.łosoś,dorsz) śmietana 30% -1/2 szkl sól ,pieprz świeży rozmaryn 2 gałązki 1 duży Zobacz więcej
Phad nuea num mun hoy to mięsne, wołowe i aromatyczne danie. Każda restauracja tajska dodaje do niego swój bukiet warzyw, jednak podstawą dania jest wołowina i sos ostrygowy. Ważne by sos był gęsty, Zobacz więcej
"Na początek proponuję danie kuchni azjatyckiej. Ostatnio jeden z moich ulubionych jeśli chodzi o kuchnię dalekowschodnią. Jest banalnie prosty i zawsze smakuje tak samo. Przepis pochodzi z Zobacz więcej
Brokuły gałązkowe w sosie ostrygowym to wielki klasyk kuchni azjatyckiej od Chin po Tajlandię, potrawa genialna w swojej prostocie. Sam brokuł gałązkowy jest w Polsce warzywem jeszcze mało znanym ale Zobacz więcej
Spaghetti z przymrużeniem oka, bo makaron zastępuje cienko pokrojonymi warzywami. Doskonałym narzędziem do takie potraktowania długich warzyw jest obieraczka julienne, Zobacz więcej
Nie muszę specjalnie zaznaczać, pogrubiać czcionki i zmieniać jej koloru na czerwony by Wam przedstawić specjalność szefa kuchni w naszym domu, który dziś serwuje wołowinę z pikantną sałatką z ogórka Zobacz więcej
Kolejna wariacja na temat orientalnej kuchni. Tym razem w rolach głównych kurczak, makaron ryżowy oraz sos ostrygowy. Proszę nie wpadać w przerażenie, bo sos ostrygowy w ogóle nie ma rybnego posmaku, Zobacz więcej
Pak choi (bok choi) to chińska kapusta, dość twarda i specyficzna, z kształtu długa, przypominająca bombę lotniczą. Domena kuchni chińskiej. Przygotowuje się ją niezwykle łatwo i jest przepyszna. Zobacz więcej