z ostrygowym

Kulinarnych przygód kuchni azjatyckiej z produktami TaoTao ciąg dalszy :) Dzisiaj aromatyczna i delikatna ale zarazem pożywna zupa z klopsikami z mielonego mięsa indyczego, z bogatą gamą orientalnych Zobacz więcej
Sezon na szparagi trwa na dobre. Nie przegapcie go, bo jego czas jest ograniczony. Świeżymi szparagami możemy się cieszyć zaledwie dwa miesiące - od początku maja do końca czerwca. Uwielbiam te Zobacz więcej
Kapustka bok choy smakuje w każdej postaci, jedzona na surowo, smażona z kurczakiem i grzybami shiitake albo krótko blanszowana, podawana z sosem na bazie czosnku, papryczki chili oraz sosu Zobacz więcej
Ulubiona porcja makaronu ryżowego z przepyszną wołowiną to idealne dla mnie danie...zawsze chętnie sięgam po takie smaki. Tradycyjnie jest szybko i smacznie Kto lubi kuchnie orientalną ten wie :-) Zobacz więcej
Chińszczyzna po raz kolejny. Wbrew pozorom to naprawdę bardzo szybkie danie, można powiedzieć, że w naszym domu spełnia funkcję fast fooda. Tym razem nie będzie to kurczak, ale wołowina. I uwierzcie, Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Makaron z  sosem ostrygowym

Makaron z sosem ostrygowym 112

Danie było tak dobre że za mało. Nawet ja nie lubiąca łososia jadłam z apetytem. Sos ostrygowy idealnie się komponował w całości. Potrawa lekka, zdrowa. 200 gr makaron chow mein instant noodle 300 gr Zobacz więcej
Dzisiaj wracamy do Chin.. :) SKŁADNIKI: 300 g mięsa wołowego (u mnie rostbef) marynata: 0,5 łyżeczki sosu sojowego+ szczypta pieprzu i mielonego imbiru mini kukurydza (8 sztuk) czerwona papryka 2 Zobacz więcej
Szczypta.com
Szczypta.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SzczyptaCom
Wołowina z sosem ostrygowym

Wołowina z sosem ostrygowym 86

Jak przekształcić kawałek mięsa wołowego w orientalny posiłek w zaledwie kilka chwil? To bardzo proste, wystarczy kilka świeżych składników, sos ostrygowy i wok. Do przygotowania porcji dla 2 osób Zobacz więcej
Autor: thiessa @ 6:57am, roda 20 Czerwiec 2012. rdo: "atwa kuchnia chiska" Ken Hom Zawsze podchodziam do da z woowiny smaonej w woku z pewn rezerw. Nie wierzyam, e miso woowe poddane krtkiej obrbce Zobacz więcej
Kremowa zupa ostrygowa z rozmarynem Składniki: świeże ostrygi 4 sztuki domowy wywar rybny 1 litr(włoszczyzna,ryby np.łosoś,dorsz) śmietana 30% -1/2 szkl sól ,pieprz świeży rozmaryn 2 gałązki 1 duży Zobacz więcej
Wołowina w sosie ostrygowym z nerkowcami to klasyczne danie serwowane w wielu chińskich i tajskich restauracjach. Ja je wprost uwielbiam. Połączenie mięciutkiego, wołowego mięsa, smażonej papryki, Zobacz więcej
"Na początek proponuję danie kuchni azjatyckiej. Ostatnio jeden z moich ulubionych jeśli chodzi o kuchnię dalekowschodnią. Jest banalnie prosty i zawsze smakuje tak samo. Przepis pochodzi z Zobacz więcej
Pak choi (bok choi) to chińska kapusta, dość twarda i specyficzna, z kształtu długa, przypominająca bombę lotniczą. Domena kuchni chińskiej. Przygotowuje się ją niezwykle łatwo i jest przepyszna. Zobacz więcej
Brokuły gałązkowe w sosie ostrygowym to wielki klasyk kuchni azjatyckiej od Chin po Tajlandię, potrawa genialna w swojej prostocie. Sam brokuł gałązkowy jest w Polsce warzywem jeszcze mało znanym ale Zobacz więcej
Nie muszę specjalnie zaznaczać, pogrubiać czcionki i zmieniać jej koloru na czerwony by Wam przedstawić specjalność szefa kuchni w naszym domu, który dziś serwuje wołowinę z pikantną sałatką z ogórka Zobacz więcej
Kolejna wariacja na temat orientalnej kuchni. Tym razem w rolach głównych kurczak, makaron ryżowy oraz sos ostrygowy. Proszę nie wpadać w przerażenie, bo sos ostrygowy w ogóle nie ma rybnego posmaku, Zobacz więcej
Makaron z wołowiną w ostrygowym sosie. - wołowina - my red pot - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU my red pot Makaron z wołowiną w ostrygowym sosie. (11.02.2016)Bruschetta z krewetkami Zobacz więcej
Przepis mojej koleżanki Edyty. Nie jadam surowego szpinaku, ale muszę przyznać, że ta surówka ma w sobie "COŚ". Może nie wygląda zbyt apetycznie, ale nadrabia ostrym smakiem: idealnie nadaje się do Zobacz więcej
Druga propozycja z mojej najnowszej książki kucharskiej, pt. "Kuchnia azjatycka. Ponad 200 smakowitych przepisów". Tym razem rozsmakowaliśmy się w kuchni chińskiej. Cóż począć, lubimy kuchnię Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam Was na lekkie i bardzo smaczne danie z kurczaka i warzyw w sosie ostrygowym. Sos ostrygowy, jak sama nazwa wskazuje, to gęsty sos uzyskiwany z wywaru z gotowanych ostryg, jednak nie Zobacz więcej