z pieczonym tuńczykiem

Ryby to ja mogę jeść dzień i noc, pod każdą postacią, byleby nie miały ości :) Składniki: świeży tuńczyk 2 łyżki masła pieprz grubo mielony gorczyca sól papryka ostra sok z cytryny Przygotowanie: Zobacz więcej
Kulinarny aforyzm : Śmiech jest jak sól, nie smakuje życie bez niego. Karol Bunsch W Kanadzie można zakupić różne ciekawe rodzaje ryb. Jednym z takich zakupów był mały tuńczyk w całości. Postanowiłam Zobacz więcej
Polecam ciekawe połączenie ziemniaka z tuńczykiem. Całość zajmuje dużo czasu, ale jest smaczne i zdrowe. Przepis zaczerpnięty z gazety "Ziemniaczane przysmaki" Składniki: 4 duże lub 6 mniejszych Zobacz więcej
W końcu pojawiły się aromatyczne, pyszne pomidory. Staram się więc wykorzystywać je na wiele sposobów. Ostatnio stawiam na kuchnię lekką i bezglutenową i taki właśnie jest też ten przepis. Pomidory, Zobacz więcej
U mnie w domu najczęściej podaje się ziemniaki gotowane. Od czasu do czasu smażone/duszone. Jednak pieczone w łupinkach zawitały pierwszy raz. Zawsze miałam obiekcje do jedzenia ziemniaków w skórce. Zobacz więcej
Cudowne danie, zaczerpnięte z kuchni angielskiej. Oczywiście w oryginalnej wersji zapiekamy ziemniaka, a nie batata, ale wiadomo, u mnie zawsze poszukujemy o krok dalej, trochę inaczej, trochę Zobacz więcej
Zainspirowana pustą lodówką i dużymi zapasami tuńczyka w puszce przygotowałam pieczone ziemniaki z pastą rybną. Bardzo smaczne połączenie, podobne do „pyrów z gzikiem” tylko, że zamiast twarogu użyłam Zobacz więcej
Papryki przekroić na pół i usunącv pestki. Posmarować oliwą. Ułożyć je na blaszce (przeciętą stroną w dół) i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec do momentu aż skórka będzie z wierzchu Zobacz więcej
Gdy z Mamą pieczemy w piekarniku kurczaka na niedzielny obiad czy mięso do chleba, zawsze przy okazji wkładam na osobną blaszkę porcje warzyw. Są to z reguły ziemniaki, buraki,papryki i cukinie, z Zobacz więcej
Zazwyczaj nie korzystam z przepisów na sałatki. Przygotowuję je w myśl zasady "co się nawinie". Oczywiście, są takie połączenia składników, które zasmakowały nam tak bardzo, że je zapisuję, by Zobacz więcej
Czasami przychodzi ochota na to "coś". Raczej rzadko decyduję się wtedy na tartę, ale tym razem postanowiłem poświęcić trochę swojego czasu, który strasznie się ciągnie kiedy jestem głodny. Na Zobacz więcej
fasolka szparagowa), a przy tym zawierają wiele cennych witamin, jak chociażby witamina C, A, E, witaminy z grupy B, a przede wszystkim są dobrym źródłem skrobi i potasu. Składniki: 2 większe Zobacz więcej
Jesień to idealny czas na potrawy składające się z grzybów i papryki. Dzisiaj polecam opracowany autorski przepis. Pieczona papryka faszerowana tuńczykiem i grzybami z dodatkiem aromatycznych przypraw Zobacz więcej
Stek z tuńczyka pieczony z karmelizowaną szalotką i mini cukinią to propozycja na obiad na co dzień, ale i od święta. Danie proste w przygotowaniu, niesamowite w smaku. Karmelizowana cebulka doskonale Zobacz więcej
pożywny obiad. Zapraszam więc na zapiekane awokado z jajkiem i tuńczykiem w towarzystwie kolorowych, pieczonych warzyw :) Porcja dla 2 osób: * awokado- 2 szt. * jajko- 4 małe szt. * tuńczyk Zobacz więcej
Stek z tuńczyka to rarytas, który wymaga wiedzy i wprawy w przygotowaniu. Wystarczy chwila, by przesuszyć go na patelni. Jego soczyste mięso przypomina bardziej wołowinę niż rybę a walory smakowe Zobacz więcej
Warto, nawet jak ciepło za oknem, rozgrzewać piekarnik! Pyszny kalafior i super ryba! fot. D.Szymborska Przyjaciółka zachwycała się przepisami, chciała coś ugotować z blogowych dań, szukała koszernych Zobacz więcej
Dziś zapraszam na pieczone pierogi z tuńczykiem, kukurydzą, pietruszką i cebulką. Dla nieliczących kalorie - można je również usmażyć w głębokim tłuszczu :). Jako, że wyjeżdżam na wakacje, nie wiem, Zobacz więcej
Pieczone pierogi nadziewane tuńczykiem i bakłażanem - ryby i owoce morza - my red pot - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU my red pot Pieczone pierogi nadziewane tuńczykiem i bakłażanem Zobacz więcej
Potrawa, którą można przygotować w okresie postu lub na świąteczny obiad. Rozmaryn i cytryna dobrze równoważą intensywny smak żółtopłetwego tuńczyka, a szybkie pieczenie w wysokiej temperaturze Zobacz więcej