z pomidorami ricottą

Wytrawna, krucha tarta rustykalna z różnymi odmianami kolorowych pomidorów, na warstwie serowej z fety i ricotty. To popularna, francuska tarta galette, pieczona bez formy. Kolorowa i smaczna – Zobacz więcej
Prosto, smacznie i ciekawie. Składniki 1 duży bakłażan oliwa mała cebula pomidory krojone w puszce 300 ml passaty pomidorowej 3 ząbki czosnku pół łyżeczki suszonej bazylii pół łyżeczki suszonego Zobacz więcej
Naleśniki zazwyczaj kojarzą nam się z deserem, kiedy podawane są na słodko, z twarogiem, owocami czy masłem orzechowym. Takie oczywiście też uwielbiam. W końcu słodkości to moja słabość, ale dzisiaj Zobacz więcej
Może na śniadanko to tak nie do końca się nadaje, ale jest tak pyszny, że musiałam Wam podać ten przepis! Do lampki winka jak znalazł :-) 1 duży bakłażan olej rzepakowy do posmarowania sól 100 g Zobacz więcej
Dawno mnie tu nie było, co? Aż sama się z tym dziwnie czuję. Już jestem jednak na chodzie, więc postanowiłam napisać zaległy post. Makaron jak makaron, ricotta jak ricotta... wiadomo, że to się nie Zobacz więcej
W taki dzień deszczowy jak dzisiaj, szary i smutny potrzebuję kolorowej smakowitości w postaci tarty z pomidorkami i oliwkami. Polecam ten przepis. Nie jest skomplikowany a składniki dostępne i tanie. Zobacz więcej
Lekkie danie z piekarnika - pyszne pomidory faszerowane trochę na zwór ruskich pierogów, z tym że twaróg zastąpiłam ricottą. Składniki: 6-8 dość twardych, ale dojrzałych pomidorów 1 duża cebula 5-6 Zobacz więcej
Kiedy marzęo wakacjach od razu oczami wyobraźni widzę Sycylię, jej cudne krajobrazy i przepyszne jedzenie, pełnesmaku i kolorów. Takie jest własniesycylijskie pesto, pachnącelatem, słońcem, Zobacz więcej
Czy już pisałam, że kocham pierogi? Zresztą na pewno już zauważyliście, że to danie pojawia się często na Local Foodie. Uwielbiam je za to, że dają takie pole do popisu, możnaje nadziać dosłownie Zobacz więcej
Life is short, eat dessert first!: Ricotta pancakes - placuszki z ricotty Life is short, eat dessert first! New posts every Thursday | Nowy post w każdy czwartek Pages Home Bio Contact Recipes by Zobacz więcej
SKŁADNIKI Kluseczki 400 g ricotty 200 g mąki pszennej 100 g parmezanu 2 jaja sól, pieprz Pomidorki 200 gpomidorków 2 ząbki czosnku 1 łyżeczkacukru bazylia oregano oliwa z oliwek sól, pieprz **** Zobacz więcej
Składniki jajka, 2 szt. ricotta, 100 g majonez, 15 g pomidory suszone, 3 szt. bazylia świeża, kilka liści sól, kolorowy pieprz pomidorki koktajlowe Sposób przygotowania Jajka ugotować na twardo, Zobacz więcej
Kiedy rano zajrzałam do lodówki i zastałam tam jedynie dwa pomidory oraz pół opakowania sera ricotta, to do tego duetu zamarzył mi się świeży chleb lub tosty. Co jednak, jeśli jestem zbyt leniwa, aby Zobacz więcej
Kulinarny aforyzm : (...) miłość wszystko rozkruszy, roztopi, i skrzepi. Maite Carranza W tym roku z okazji Tłustego Czwartku usmażyłam tylko takie szybkie małe pączusie. Zniknęły błyskawicznie. Zobacz więcej
około 1 tygodni temu - 18 Komentarze Dlaczego warto jeść kuskus? Jest to kasza łatwostrawna, jest świetnym zastępstwem dla ziemniaków, czy makaronu. A przede wszystkim jest bardzo szybka w Zobacz więcej
Składniki: - 1 opakowanie makaronu tagliatelle - 1 garść listków świeżej bazylii - 150g sera ricotta - 2 łyżki ziaren słonecznika - 6 suszonych pomidorów w oleju - szczypta gałki muszkatołowej - sól i Zobacz więcej
Takie przepisy to ja uwielbiam, szybko i smacznie. Może nie są to tradycyjne pączki z okazji Tłustego Czwartku, niby taka marna namiastka, ale jaka pyszna. Przepis wygrzebany z notatnika babci, która, Zobacz więcej
Koniec sierpnia i wrzesień to najlepszy czas dla jedzenie pomidorów. Własnie teraz dostępne są te najlepsze - gruntowe. Gdy dojrzeją zaczynają uwodzić smakiem i zapachem. Zapach pomidorów sprawia Zobacz więcej
Taka sałatka jest zawsze dobrym dodatkiem do potraw z grilla, ale również na lekką kolację. Mamy teraz sezon na świeże warzywa, więc warto korzystać z tych zasobów. Pomidory teraz zachwycają smakiem Zobacz więcej
Baked ricotta with roasted tomatoes Składniki. 50 dag ricotty 2 białka 30 ml oliwy z oliwek 1 łyżka oregano suszonego 1 łyżka tymianku suszonego 1 łyżka masło stopione do formy 2 pomidory 1 łyżka Zobacz więcej