z pora i makreli

Karolina93sdz
Karolina93sdz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Feel eat
Sałatka z makreli i pora

Sałatka z makreli i pora 356

2
{{headerMessage}}
powinna ona stać w lodówce dłużej niż 2 dni. Składniki: mała wędzona makrela jeden por (biała część) dwa jajka klasy L ugotowane na twardo 4 ogórki konserwowe mały kubek jogurtu naturalnego łyżeczka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wędzonej ryby należy zazwyczaj do jednej z dwóch kategorii - uwielbianych lub znienawidzonych. Nic na to nie poradzę, że od kilku dni mam na nią wielką ochotę. W lodówce pstrąg, makrela, łosoś... Zobacz więcej
MamaBartka
MamaBartka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Kuchnia
pieczona makrela z porami

pieczona makrela z porami 1237

0
{{headerMessage}}
Przyszedł czas na ryby. Bo wiadomo ryba jest dobra na wszystko! A jemy ich zdecydowanie za mało. Tym razem mój wybór padł na makrelę. W większości przypadków jemy ją wędzoną, ale świeża upieczona albo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Szczególnie ta ostatnia, makrela, w smaku bije łososia na rybi łeb. Ma fantastyczne, miękkie, ale zwarte mięso i łagodny smak. Zatem mój apel na dziś: dajmy szansę innym rybom A jeśli nie macie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Makrela jest morską rybą, która zawiera bardzo dużo potrzebnych nam kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6. Również jest bogata w selen – pierwiastek odpowiadający za ochronę czerwonych krwinek, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś przepis, który według mnie świetnie nadaję na przekąskę do pracy czy na uczelnie. Jest szybki, prosty i nie wymaga gotowania. Staram się ograniczać w nadmiarze pieczywo, więc co jeść poza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sałatka ryżowa z makrelą i porem , super pomysł na kolacje lub jesienna imprezę . składniki 1 woreczek ryżu KUPIEC 2 szt pora, 1 szt wędzonej makreli olej rzepakowy, pieprz biały Sól morska- Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 5 jaj 1 wędzona makrela zielona część pora (około 15 cm) 3 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz kolorowy Sposób wykonania: Pora czyścimy, kroimy w pół krążki, oprószamy solą i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybka, a zarazem bardzo prosta sałatka z makreli, która idealnie komponuje się z chrupiącymi grzankami. Będzie doskonałą propozycją na śniadanie, jak i kolacje. Koniecznie ją wypróbujcie! :) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pamiętacie Lekką zapiekankę z makrelą i porem? Ostatnio naszła mnie na nią ogromna ochota. Makrela w lodówce, por leży i czeka na wykorzystanie, więc czemu nie? Problem był tylko z czasem, więc Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tarta curry z wędzoną makrelą i porem Ostatnio przyjechał do nas transport wędzonych ryb z Trójmiasta. Makrelę postanowiliśmy wykorzystać jako nadzienie do tarty. Składniki dla czterech osób. Ciasto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
penne, czyli około 50-60 g 50-60 g wędzonej makreli 1/2 jasnej części małego pora 50 g jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku świeży szpinak sól, pieprz łyżka wody z gotowania makaronu Makaron ugotować Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś przedstawiam kolejny pomysł na sałatkę jajeczną z makreli i porami, która świetnie sprawdzi się na kanapki dla całej rodziny. Ostatnio powróciłam do past i sałatek śniadaniowych, chyba poczułam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Za oknem znów śnieg, więc dobrze się składa, że przygotowałam wyjątkowo zimowe danie. Wszystkie składniki są teraz dostępne, a wędzona makrela do tego właśnie o tej porze roku bardziej smakuje. Warto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam wędzone ryby, podczas urlopu nad morzem mogłam zajadać się nimi do woli. Najbardziej smakuje mi halibut, ale nie pogardzę śledziem czy łososiem. Do tarty użyłam makrelę, ogólnie dostępną w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się z Wami podzielić jest zapiekanka z makreli. Przepis pochodzi z książeczki o makaronach dołączonej do ostatniego n-ru miesięcznika (mojego ulubionego ) Good Food. Pierwszy raz jadłam makrelę na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
obiad, który przygotowuje się w 20 min, muszę mieć w końcu czas na ploteczki. Składniki: 1 średnia makrela 1 średni por (biała część) 3-4 ząbki czosnku 2-3 łyżki oliwy 1/2 opakowania makaronu penne 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ryby – temat rzeka! Można się spierać, które są lepsze słodkowodne czy morskie. Swego czasu ryby kojarzyły mi się jedynie ze śmierdzącymi stoiskami rybnymi w supermarketach, lubiłam ryby jednak zawsze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ojciec Dyrektor
Ojciec Dyrektor Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Slow Foodzik
Dania w Dakawo.

Dania w Dakawo. 184

0
{{headerMessage}}
Grillowana makrela z podpłomykiem, porami i buraczkami momofuku. Sałatka Żmudzka. Takie potrawy i nie tylko takie podajemy wDakawo. Zapraszamy wszystkich na podróż po polskich smakach XXI wieku. Zobacz więcej