z sarny

Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Comber z sarny

Comber z sarny 4108

0
Wspaniały, delikatny… nie potrzeba nic kombinować… według mnie im prościej tym lepiej. comber sarny, czerwone wytrawne wino, gałązka tymianku, miód lub cukier, sól, Comber oczyścić z błon, umyć, Zobacz więcej
, posiada specyficzny smak i zapach, mający ścisły związek z odżywianiem zwierząt leśnych: dzikie zioła, pędy i kora młodych drzew, grzyby i leśne jagody. Dziś chciałbym zaprezentować kanapki z Zobacz więcej
Wątróbka z sarny ma słodkawy, delikatny smak. W tym przepisie z dużą ilością cebulki w sosie własnym. składniki: wątróbka z sarny ( ilość dowolna) mąka pszenna cebula ( im więcej wątróbki tym więcej Zobacz więcej
Comber z sarny to jeden z najsmaczniejszych elementów z dziczyzny, delikatny,słodkawy po prost doskonały. Comber jest prosty w przygotowaniu i naprawdę zachwyca smakiem. Gorąco polecam składniki: 1 Zobacz więcej
Cześć =) Comberi polędwica z sarny są mięsem dość łatwym w przygotowaniu, miękkimi nie wymagającym zbyt skomplikowanej obróbki, jak wiele innych mięs z dziczyzny. Co prawda ma za to swoja cenę, ale ze Zobacz więcej
martapan
martapan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kazdemu smacznego...
TATAR Z SARNY

TATAR Z SARNY 763

0
Kiedy pierwszy raz zobaczyłam tę potrawę bardzo spodobała mi się, ale kiedy usłyszałam, że to tatar, nie chciałam nawet spróbować. Dopiero mąż przekonał mnie. Nie żałuję. To jedno z moich ulubionych Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Gulasz z sarny

Gulasz z sarny 481

0
Dostałam mięsko z sarny, bardzo się ucieszyłam bo lubię dziczyznę. Przygotowanie jest proste i nie wymaga dużych umiejętności. Mięso oczyścić z błon, pokroić na małe kawałki. Wrzucić mięso do Zobacz więcej
Cześć =) Mięso stekowe z sarny jest niezwykle delikatne i potrzebuje zaledwie kilku minut na patelni lub grillu. Zazwyczaj na takie steki wykorzystuje się mięso z udźca sarny. Jego smak nie odbiega Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Udziec z sarny pieczony

Udziec z sarny pieczony 2250

2
termometr w środek mięsa. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni. Piec aż mięso osiągnie temperaturę 66 stopni. Wyjąć i odstawić na parę minut aby odpoczęło. Można podawać na zimno Zobacz więcej
Jakiś czas temu odwiedziła nas moja Kuzynka i przywiozła ze sobą dary lasu, przyznam się, że dziczyznę robiłam poraz pierwszy i poszłam w zupełny żywioł ale myślę, że ostatecznie wszyscy byliśmy Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Tatar z sarny

Tatar z sarny 1181

0
Książka kucharska - Mięsny zagajnik piątek, 14 czerwca 2013 11:35 Dla mięsożerców i miłośników dziczyzny polecam tatar z sarny. Mięso jest bardzo delikatne i rozpływa się w ustach. Sposób podania Zobacz więcej
Nieraz kosztowałem różnych potraw z dziczyzny lecz jakoś zawsze pojawiał się jakiś taki "opór w głowie" który nie pozwalał do końca zachwycać się smakiem i trwało to tak do czasu, kiedy to sam Zobacz więcej
Lili w kuchni
Lili w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lili w kuchni
Gulasz z sarny

Gulasz z sarny 3130

0
Jakiś czas temu mama znalazła sklep gdzie może kupić świeżą dziczyznę. Sarna ma pyszne i delikatne mięso, a świeża jest dużo lepsza niż głębokomrożona, a taką kupiła nam kiedyś w Makro. Było w niej Zobacz więcej
kiszone, oraz wiele innych dodatków, które zostaną zaprezentowane w naszych kolejnych przepisach, dotyczących, sarny, jelenia, dzika czy zająca. Zapraszam wszystkich do przygotowania sarny w taki Zobacz więcej
U mnie dzisiaj był uroczysty niedzielny obiad w postaci gulaszu z sarny. Zrobiłam go pierwszy raz i bałam się że mi nie wyjdzie. Ale wyszedł rewelacyjny i wszystkim bardzo smakował. Wcześniej gdy Zobacz więcej
wielkanocna sarna… [quote align="center" width="100%"]Surowe polędwiczki dobrze jest zostawić na noc w zsiadłym mleku, aby mięso skruszało.[/quote] Przepis na sarnę oraz wiele innych inspiracji Zobacz więcej
wielkanocna sarna… [quote align="center" width="100%"]Surowe polędwiczki dobrze jest zostawić na noc w zsiadłym mleku, aby mięso skruszało.[/quote] Przepis na sarnę oraz wiele innych inspiracji Zobacz więcej
wielkanocna sarna… Surowe polędwiczki dobrze jest zostawić na noc w zsiadłym mleku, aby mięso skruszało. Przepis na sarnę oraz wiele innych inspiracji wielkanocnych znajdziecie w w e-booku Zobacz więcej
w profilaktyce i leczeniu hiperlipidemii. Inne składniki pokarmowe, takie jak witaminy i składników mineralne również są w większej ilości niż w mięsie zwierząt rzeźnych. W większych proporcjach Zobacz więcej
z sarny, normalnie przygotowuję je ok 2h z szybkowarem zajęło mi to 35-45 minut, różnica czasowa jest ogromna dlatego taki szybkowarpowinienznaleźćsię w każdejkuchni. Składniki: 300 g karczku lub Zobacz więcej