z sianem i popiołem

Plaster tuńczyka, 4 łyżki octu z wina riesling, Mus foie gras z kaczki z dodatkiem trufli, oliwa, ogórek, siano palone. Dwie garście siana włożyć do naczynia żaroodpornego i spalić. Przetrzeć przez Zobacz więcej
600 g schabu z dzika 4 owoce jałowca, 6 ziaren pieprzu czarnego, 5 owoców ziela angielskiego, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki łyżeczka siekanego rozmarynu, garść siana do spalenia 5 owoców jałowca, 6 Zobacz więcej
do kuchni............................ Amaro pracuje z mężczyznami.Spokojne,pewne ruchy i maksymalna koncentracja. W ascetycznej kuchni ani śladu ,walki' z kulinarną materią. ON. Zobacz więcej
, a jeno sypanie popiołu :P Natomiast troska czytelników o moje zdrowie, jest naprawdę wzruszająca. Moje podkrążone oczy, to nie jest wynik anemii, ani anoreksji na skutek "żywienia się sianem", tylko Zobacz więcej
rozpalaliśmy ognisko i na wystruganych patykach piekliśmy kiełbasy, a z popiołu wyciągaliśmy pieczone ziemniaki. Smak tych ziemniaków pamiętam do dziś. Nie liczyliśmy czasu, nie baliśmy się nocnych Zobacz więcej
. Do tego kwaskowy i pachnący mus z poziomek i lekko słodkawa jadalna ziemia. Ciekawym akcentem była też galaretka z aloesu, orzeźwiająca. Kreatywnym dodatkiem była przypieczona i lekko podwędzona Zobacz więcej
z majeranku, później mieliśmy okazję próbować: flambirowanej cykorii, rydza z puree z dyni, chipsów z czekolady z solą, pieczywa ( w tym chleba z palonego siana, pieczywa z czarnuszką), polskiego Zobacz więcej
się na języku. Już w tym momencie byłam zaczarowana. Trzecia niespodzianka to cienkie jak papier plasterki słoniny o perłowym połysku, obtoczone w popiele z palonego siana z innymi dodatkami, które Zobacz więcej
w Atelier, żeby w ostatnich miesiącach przejśćw stan zaciekawienia, jak sytuacja wygląda obecnie. Jak ma się jakość podawanych potraw kiedy mistrz zamiast czuwać nad drogocennymi drobiazgami w swojej Zobacz więcej
aromat sosny, ale ja na nalewkach się nie znam, więc prawdopodobnie właśnie tak miało być. Przy czekadełkach podano również koszyczki z rewelacyjnym pieczywem, w tym osławionym już chlebem z palonym Zobacz więcej