z sianem i popiołem

{{headerMessage}}
Plaster tuńczyka, 4 łyżki octu z wina riesling, Mus foie gras z kaczki z dodatkiem trufli, oliwa, ogórek, siano palone. Dwie garście siana włożyć do naczynia żaroodpornego i spalić. Przetrzeć przez Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Schab z dzika na sianie

Schab z dzika na sianie 1077

2
{{headerMessage}}
600 g schabu z dzika 4 owoce jałowca, 6 ziaren pieprzu czarnego, 5 owoców ziela angielskiego, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki łyżeczka siekanego rozmarynu, garść siana do spalenia 5 owoców jałowca, 6 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do kuchni............................ Amaro pracuje z mężczyznami.Spokojne,pewne ruchy i maksymalna koncentracja. W ascetycznej kuchni ani śladu ,walki' z kulinarną materią. ON. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
" (moja recenzja jego książki jest tutaj) jest mistrzem i nawet nie śmiałabym z nim konkurować na polu botaniki, a w "Pysznych chwastach" są trzy dania wprost inspirowane "Dziką kuchnią". Moim zdaniem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
rozpalaliśmy ognisko i na wystruganych patykach piekliśmy kiełbasy, a z popiołu wyciągaliśmy pieczone ziemniaki. Smak tych ziemniaków pamiętam do dziś. Nie liczyliśmy czasu, nie baliśmy się nocnych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Do tego kwaskowy i pachnący mus z poziomek i lekko słodkawa jadalna ziemia. Ciekawym akcentem była też galaretka z aloesu, orzeźwiająca. Kreatywnym dodatkiem była przypieczona i lekko podwędzona Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolacja w Atelier Amaro była moim marzeniem od dłuższego czasu. Jako osoba uwielbiająca gotować i jeść nie wyobrażałam sobie, żeby nie dodać tej restauracji do mojej kulinarnej mapy. W końcu pod Zobacz więcej
{{headerMessage}}
o Munsterze. Ser i wino zestawienie nr.2 Morbier Morbier to półtwardy, elastyczny i kremowy, dojrzewający ser podpuszczkowy wytwarzany tradycyjnie z niepasteryzowanego mleka krowiego. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się na języku. Już w tym momencie byłam zaczarowana. Trzecia niespodzianka to cienkie jak papier plasterki słoniny o perłowym połysku, obtoczone w popiele z palonego siana z innymi dodatkami, które Zobacz więcej
PinkHungry
PinkHungry Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pink Hungry
Atelier Amaro* w porze lunchu

Atelier Amaro* w porze lunchu 507

0
{{headerMessage}}
razem z tłumem, że biedne konie, jak można je jeść. A okazuje się, że to teraz ja jestem biedna, bo nigdzie takiej koniny nie dostanę, a się zakochałam. Chcę jeść koninę! Kanapki z czarnego chleba z Zobacz więcej