z szybkowaru gulasz wołowy

Całkiem niedawno miałam okazję skosztować prawdziwej etiopskiej kuchni. Zamówiłam gulasz wołowy we wspaniałym i aromatycznym sosie. Dodatkiem do dania głównego był etiopski chleb zw. indżera (injera), Zobacz więcej
Odkąd w domu zawitał szybkowar aromaty z naszej kuchni budzą zazdrość sąsiadów. Jedno za drugim dania lądują na stole do oceny domowników. Poniższym postanowiliśmy się podzielić już dziś ale planujemy Zobacz więcej
Gulasz wołowy z placuszkami kukurydzianymi (szybkowar) | słodkamuffinka słodkamuffinka blog kulinarny RSS Gulasz wołowy z placuszkami kukurydzianymi (szybkowar) 13 gru Kolejeny lunchbox. Tym razem Zobacz więcej
ziemniaczaną masę wyrównujemy w misce i dzielimy na 4 równe części, po czym jedną ćwiartkę wyjmujemy i wypełniamy to miejsce mąką ziemniaczaną. Lekko solimy, dodajemy jajko. Zagniatamy na gładkie Zobacz więcej
w miseczce masło z mąką na jednolitą masę Przygotowanie rozgrzej w szybkowarze masło z oliwą dodaj cebulę, szczyptę soli i podsmażaj ok. 10 min dodaj kawałki wołowiny, sól i pieprz zamknij szczelnie Zobacz więcej
Polędwica wołowa lub ligawa, opłukana i osuszona i pokrojona w paseczki cebulka pieczarki pokrojone w kostkę bulion wołowy koncentrat pomidorowy musztarda listek laurowy pieprz tymianek troszkę Zobacz więcej
Z Jaśka najczęściej gotuję fasolkę po bretońsku (klik). Proste do wykonania, sycące danie. Dzisiaj jednak proponuję połączyć go z aromatycznym mięsem wołowym, pomidorami i papryką. Całość doprawiona Zobacz więcej
Smaczne danie dla leniuchów i tych, którzy lubią potrawy z jednego garnka. Mięso wołowe duszone w towarzystwie kiszonej kapusty i papryki – swoją konsystencją może przypominać bigos. Inspiracją do Zobacz więcej
Gulasz można zrobić z wołowiny, wieprzowiny lub mięsa drobiowego. Dzisiaj proponuję gulasz wołowy. SKŁADNIKI: 50-60 dag mięsa wołowego (np.ligawa) 2 cebule 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 10-15 dag Zobacz więcej
aannggeellaa89
aannggeellaa89 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mydishesandsweets
Gulasz z dzika

Gulasz z dzika 1936

0
Gulasz z dziczyzny z szybkowaru z dodatkiem marchewki, papryki, suszonych grzybów. Szybki, łatwy i sycący gulasz z dzika. Składniki: 1 kg mięsa z dzika (ładny kawałek typu szynka/schab itp.) 2 duże Zobacz więcej
Chciałam się z Wami podzielić przepisem na gulasz z mięsa wołowego, który wyszedł bardzo aromatyczny dzięki dodanym świeżym ziołom i ciekawej posypce z natki pietruszki i cytryny. Polecam spróbować, Zobacz więcej
zacisze kuchenne
zacisze kuchenne Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zacisze kuchenne
Gulasz wołowy

Gulasz wołowy 2892

2
Gulasz wołowy najlepszy na świecie. Od zawsze taki jemy, czasami podkręcony czerwonym winem, z dużą ilością papryki...Odkąd mam szybkowar przygotowanie go zajmuje mi dosłownie chwilę:-) Idealnie Zobacz więcej
Liście kafiru wydzielają cudowny cytrynowy aromat i nadają potrawom efekt świeżości. Wzbogacają smak dań z drobiu, ryb i owoców morza. Ja postanowiłam dodać je do gulaszu i był to bardzo dobry wybór Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Gulasz wołowy z kminkiem

Gulasz wołowy z kminkiem 634

0
Jeden z lepszych wołowych gulaszy jakie jadłam. Uwielbiam kminek, a w tym daniu jest bardzo, bardzo wyczuwalny. Robiłam ten gulasz w wolnowarze, ale tak samo dobry wyjdzie zapewne i w szybkowarze i Zobacz więcej
Jak najprościej nasycić żołądek mężczyzny?Najprościej – mięso, ziemniaki i surówka. Aby urozmaicić prosty gulasz dorzucam do mięsa kilka aromatycznych dodatków. Dzisiaj prócz kawałków wołowiny w Zobacz więcej
Zimą uwielbiam jeść ciepłe i pożywne dania, dlatego dla mnie jest to sezon gulaszu. Niedawno dostałam od mamy szybkowar, więc będę częściej mogła gotować swoje ulubione jesienne danie. Nie ukrywajmy, Zobacz więcej
Niezwykle aromatyczny gulasz z mięsa wołowego, z warzywami i mnóstwem przypraw, które nadały mu niezwykłego smaku. Dodatek czekolady i cynamonu sprawia, że staje się jeszcze bardziej rozgrzewający i Zobacz więcej
Aromatyczna, pachnąca i rozpływająca się w ustach - polecam! Składniki: 800g gulaszu wieprzowego lub wołowego (u mnie łopatka odtłuszczona) 1,5 łyżeczki kminku 3 średnie cebule 2 czerwone papryki 2 Zobacz więcej
do poprzedniej postaci. No i najważniejsze ! NIGDY NIE SOLIMY MIĘSA WOŁOWEGO PRZED PRZYGOTOWANIEM bo wtedy zawsze będzie twarde. Przygotowując gulasz wołowy zawsze używam szybkowaru i zachęcam Wam Zobacz więcej