z szynkowaru

Kolejny wyrób z szynkowaru i kolejna pyszna golonka.. 1 golonka przyprawa Natura Smak-John przyprawa Smaczuś peklosól Z golonki wyciąć kość . Natrzeć przyprawami i przełożyć do szynkowaru, Zobacz więcej
Kolejna odsłona golonki z szynkowaru ..tym razem mięso z golonki oddzielone od skóry i oczywiście kości...dno wyłożyłam skórą, na mięso i znów skóra..pycha..mięsko można zapeklować peklosolą, wtedy Zobacz więcej
Na śniadanko kolejny eksperyment z szynkowaru Pyszna goloneczka. Aromatyczna, mięciutka a do tego przepyszna galaretka. Jak tak dalej pójdzie to w sklepie tylko mięso będę kupować 1200g golonki bez Zobacz więcej
Pierś kurczaka z szynkowaru Pierś kurczaka 0.5kg Ulubione przyprawy ja dałem kminek, majeranek, tymianek, rozmaryn, pieprz, kminek. 16g soli peklowej (osobiście daję jodowanąbo bo dieta nie pozwala Zobacz więcej
Kolejne pyszne mięsko z szynkowaru.Takie urządzenie to naprawdę świetna sprawa ..polecam zakup takiego szynkowaru...a nie pożałujecie..Wiadomo..co swojskie wyroby to najlepsze...tym razem u mnie był Zobacz więcej
Mój mąż lubi golonki..niedawno była taka golonka..więc jest kolejna...również z szynkowaru..i praktycznie prawie taka sama..bo z dodatkiem pysznej przyprawy Golonko po chłopsku..ale tym razem z Zobacz więcej
Dawno nie robiłam mielonki z szynkowaru..no i proszę...już jest..U mnie jak to zwykle bywa ..wszystko jest na oko...i wyczucie..a czasem to mąż doprawia dodatkowo po swojemu.. mięso mielone 1 -2 Zobacz więcej
Zanudzę Was kiedy tymi golonkami..bo znów kolejna golonka z szynkowaru..ale tym razem całkiem inaczej...w sumie planowałam z tej golonki zrobić co innego..a wyszła pyszna mielonka..do mięsa można Zobacz więcej
Dziś podam Wam jeszcze jeden pyszny przepis tym razem na kiełbasę. Kiełbasa pyszna i polecam zrobić. Kiełbasę robiłam w szynkowarze, dzieki temu jest wilgotna a nie przesuszona i bardzo aromatyczna. Zobacz więcej
Wiadomo, że domowe wyroby są najlepsze...pycha...ilość mięsa zależy od wielkości szynkowaru...a przyprawy ja zawsze daję na oko...niby są proporcje np.peklosoli czy żelatyny...ale ja zawsze daję na Zobacz więcej
Witajcie :) chciałam Was dzisiaj zaprosić na pyszną domową wędlinę z szynkowaru . Zachęcą do zakupu takiego garnka . Samodzielnie przygotowana wędlina jest przede wszystkim zdrowa i bez chemii bo Zobacz więcej
szynkowar wystudzić, a później włożyć do lodówki na ok 10 godzin.Po tym czasie mięso wyciągnąć z szynkowaru.Odwrócić do góry dnem i polać przez chwilę dno gorącą wodą[ mięso samo wyskoczy]. Zobacz więcej
zamykamy i gotujemy przez 60 minut we wrzącej wodzie. Po tym czasie wyjmujemy wędlinę, zostawiamy do ostudzenia, a potem wyciągamy z szynkowaru i kroimy w plastry. Smacznego ! Inne przepisy z Zobacz więcej
Takiej drobiowej wędlinki, nie znajdziecie w sklepie Drobiowa szynka z szynkowaru SKŁADNIKI: piersi z kurczaka -1,5 kg majeranek - 3 łyżki sól peklowana - 3 łyżeczki żelatyna -3 łyżeczki czosnek -3 Zobacz więcej
do mięsa. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć do mięsa, dodać przyprawy, żelatynę i wodę, dokładnie rękoma wymieszać. Do szynkowara włożyć woreczek, do woreczka wkładamy mięso, dobrze dociskając rękoma, Zobacz więcej
jasne i ciemne kawałki mięska,przełożyć do miski, dodać przyprawy , peklosól i żelatynę,dokładnie wymieszać. Przełożyć mięso do szynkowaru i zamknąć.Odstawić do lodówki na 2 dni.Szynkowar wstawić do Zobacz więcej
do miski, dodać przyprawy , peklosól i żelatynę,dokładnie wymieszać. Przełożyć mięso doszynkowarui zamknąć.Odstawić do lodówki na 2 dni.Szynkowar wstawić do garnka wyłożonego ściereczką, zalać do 3/4 Zobacz więcej
do lodówki. i wyciągnąć z szynkowaru. SMACZNEGO !!! Post powstał dzięki firmie SPRZEDAŻ ARTYKUŁÓW WIELOBRANŻOWYCH MARCIN JURCZYK Ul. Północna 85 32-607 Polanka Wielka NIP. 549-155-80-49 Regon Zobacz więcej
Pyszne mięsko na kanapki...z szynkowaru...u mnie jak zwykle bez podanej ilości mięsa i przypraw..Ilość mięsa w sumie zależy od pojemności szynkowaru, a dobór przypraw wedle gustu.Ja miałam troszkę za Zobacz więcej
Dawno nie było u mnie takiego mięska z szynkowaru.. około 1,2 mięsa wieprzowego 1 płaska łyżeczka cukru pudru 100 ml wody zimnej przegotowanej sól, pieprz, majeranek,zioła prowansalskie, wegeta Mięso Zobacz więcej