z twarogiem bez cukru

Syrop z kwiatów czarnego bzu to prawdziwy rarytas i nie tylko w znaczeniu kulinarnym, ale ze względu na swoje właściwości zdrowotne. To bogactwo flawoniodów (kwercetyna, rutyna, kemferol), witamin Zobacz więcej
Zachwycająco aromatyczne – skórka pomarańczowa i masło orzechowe robią swoje! Miękkie i po prostu wspaniałe. Sama byłam pod wrażeniem, że z batatów naprawdę może wyjść takie słodkie, niskokaloryczne Zobacz więcej
Moje ukochane rogaliki! Uiwelbiam te małe kąski pod każdą postacią- z czekoladą, z karmelem, z budyniem, z serem.... i w końcu z owocami! Taki naturalny świeżo zrobiony mus z truskawek świetnie się Zobacz więcej
W tym roku dość późno zabrałam się za rabarbar, ale to chyba przez chęć nacieszenia się truskawkami i innymi owocami, które szybciej znikają. Trochę więcej łodyg rabarbaru wyrosło na działce, więc Zobacz więcej
Ponieważ dopiero co raczkuję w temacie gatunków mąk bezglutenowych, wiedza moja o mące kokosowej jest niewielka Szperam w necie, przeglądam, czytam i ... zaczynam teorię obracać w praktykę Pierwsze Zobacz więcej
Lody jogurtowe z owocami, granolą, bez cukru Lody jogurtowe z owocami, granolą i bez cukru Lody jogurtowe z owocami, granolą i bez dodatku cukru. Mój mąż to prawdziwy łasuch na słodycze. Te lody to Zobacz więcej
Brownie z daktylami to szybkie i proste ciasto bez dodatku cukru. Naturalnym słodzikiem są tu daktyle i miód. Składniki: – 220g oleju kokosowego – 4-5 łyżek płynnego miodu – 150g mąki – 250g suszonych Zobacz więcej
Serniki proteinowe to jedne z moich ulubionych ciast - są szybkie, pyszne i nie da się ich zepsuć. W przeciwieństwie do kruchych ciast z dodatkiem białka sernik białkowy jest soczysty, a dodatek Zobacz więcej
Dawno nie było nic słodkiego Już raz to pisałem, że jak ktoś otworzy blog to pomyśli, że to całe paleo to tylko słodycze, ciastka i słodkości :-). Pamiętajcie, że wszystkie słodycze, nawet te zdrowe i Zobacz więcej
Kto z nas nie lubi powracać do czasów dzieciństwa, kiedy co kilka dni mama wołała nas do stołu na pachnące i świeżutkie naleśniki? Korzystając z rozpoczynającego się sezonu naowoce, postanowiłam Zobacz więcej
Jak ja lubię te wiosenne miesiące, szparagi, botwinka, a teraz rabarbar! Kto zgadnie co następne w kolejce? Mam przygotowanych do wypróbowania kilka przepisów z nimw roli głównej., ale zaczniemy Zobacz więcej
Maj to najlepsza pora na zebranie kwiatów mniszka lekarskiego. Właśnie w maju mają najintensywniejszy kolor, a płatki najwięcej smaku, aromatu i prozdrowotnych właściwości. Należy pamiętać, aby kwiaty Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu najczęstszymi książkami, po które sięgam są te dotyczące ziołolecznictwa i właściwości leczniczych roślin. Ze względu na moje problemy z alergią, m. in na konserwanty zawarte w Zobacz więcej
To idealne ciasto dla tych wszystkich, którzy dbają o linię, lubią słodycze ( tak jak ja) i nie potrafią sobie odmówić małego co nieco :) Zdrowa słodycz! Ciasto fasolowe robi u mnie furorę, jest Zobacz więcej
Trufle z daktyli bez cukru | ekspansja smaku Strona główna walentynki Współpraca artykuły i recenzje O blogu lubiane strony Trufle z daktyli bez cukru Styczeń 13, 2017, In: artykuły i recenzje Zobacz więcej
Kupiłam czasopismo, a jako dodatek zostało załączone czasopismo o tematyce zdrowego odżywiania i sportu. Jeden z artykułów miał tytuł: Zamień oponkę na kaloryfer i zawierał zestaw ćwiczeń, żeby Zobacz więcej
Sezon rabarbarowy już się rozpoczął zatem nie mogło zabraknąć pysznego, szybkiego, kwaskowatego ciasta :) Ciacho jest proste i szybkie w przygotowaniu a co najważniejsze zawsze się udaje. Ostatni Zobacz więcej
Pyszne ciasto - brownie z fasoli, bezglutenowe, bez cukru, bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Wystarczy zmiksować kilka składników przy pomocy blendera, przełożyć masę do formy i już ciasto jest Zobacz więcej
Czy ciastka muszą być tylko źródłem węglowodanów? Oczywiście, że nie! Wmiksujmy w nie rośliny strączkowe i dzięki temu dostarczą nam również białka. Nie ma tu żadnych wyizolowanych substancji Zobacz więcej
Już od dawna planowałam zrobić ciasto na bazie fasoli, bo ciekawił mnie smak i kusiły niektóre przepisy. Co prawda nie jestem wielką fanką grochów, ale powoli się przekonuję. Pierwsze podejście do Zobacz więcej